Typowy offtopic z prostym pytaniem. Skąd wziął się Twój nick? Ostatnio wyjaśnianie dla ludzi dlaczego mam taki nick, a nie inny znudziło mi się więc zrobię to raz a dobrze XD
vader - nick, którego użyłem przy bezmyślnej rejestracji na DBK. Nie miałem pomysłu na nick, a ostatnio gadałem z kolegą o ubraniach i coś tam wspomnieliśmy o bluzie Zero (or die! XD) i On ją kojarzył jako bluzę z 'zniekształconą mordą vadera'. No i przypomniało mi się to i odrazu wpisałem w polu na nick i tak się przyjęło. Od tego czasu w necie jestem vaderem.
smalec - nick wymyślony dla beki. Wszystko zaczęło się od prostego gnicia w szkole, że pączki są ze smalcem (tak naprawdę z białą czekoladą ale wyglądało jak smalec XD) potem rozmowa z Gniewnym na gg i blog Roxona. Na dole każdego komenta pisałem 'smalec rlz masło sux' etc. Potem na DBR Bartek z Pelasem tak mnie nazywali i dali mi taką rangę XD stało to się prawdziwą obsesją (geez przesadzam XD) i tam gdzie nick vader był zajęty jestem smalcem.
Ja mój nick zawdzięczam bezmyślnemu skryptowi na wp.pl xD
A wiec tak, kiedyś w szkole zakładaliśmy konta pocztowe (chyba 1 gimnazjum XD, nie miałem neta więc i nie miałem konta :/). Posługiwałem się wówczas jedynie inicjałami imienia i nazwiska (km XD) wiec taki login jak nie trudno się domyślić był już zajęty. Więc ten bezmyślny skrypt wypisał kilka innych nazw jakie są wolne XD, wyskoczyło tam min. krzmig xD. Spodobało mi się to ponieważ jak do tej pory nie widziałem jeszcze żeby nazwy brać z 3 pierwszych liter imienia i nazwiska XD.
W późniejszych czasach, gdy już myślałem o stronce szukałem w google czy czasem nie ma drugiego krzmiga XD i nie było!!! Więc zostałem przy tym do dzisiaj i raczej nie zmieniam mojej ksywy :D
pozdrawiam
Mój nick jest od nazwiska, a mianowicie Soluch :> ... przyjeło się to jeszcze w podstawówce, ktoś tam powiedział do mnie SoLo i potem wszyscy zaczeli tak mówić. Jest mi z tym dobrze i wogóle nie mam zastrzeżeni do tego nicka. Taki nick ma podwójne znacznie, niektórzy pomyśla pewnie że poprostu lubie się bić i to jest pełna solówka czyli "solo" xD. Kiedyś mówiono mi też Bamber, a to może dlatego że mam szalenie mocne wybicie i potrafie zapakować do każdego kosza :D. W sumie w internecie większość nicków się bieże od przezwisk czy też jakiś fantazji.
Pozdr.
nik poli999 mam z mlenistwa a było to tak:
Pierwsze co po założeniu internetu szukałem stron o tematyce Dragon Ball... Kiedy moi koledzy dowiedzieli sie o tym powiedzieli mi żebym zaczął grać w gry rpg o DB i stronę jaką mi podali był Kufel :).Tam jak sie rejestrowałem to miałem poprostu pustke we łbie więc wpisałęm poli bo klawisze były blisko siebie...ale ten nik był już zajęty przez jakiegoś nooba co wogóle w tą gre nie grał więc postanowiłem dodać trzy dziewiątki i tak przy pomocy lenistwa powstał nik poli999 :twisted:.Gra wciągała siedziałem przy niej non stop aż wkońcu trafiłem na 1 miejsce :) Wtedy był szacunek u wszystkich :P ale potem mi sie znudziło...Przestałem grać zmiana komputera nowy internet i po pół roku znowu wstąpiłem na stare śmieci i tak siedze aż do dziś tutaj z wami :).
Mam jeszcze 2 nik a mianowicie manko00 ale sam nie jestem w stanie tego wytłumaczyć.Chyba chciałem sprawdzić jak mnie będą traktowac na stronach DB (jako nowy user)nie poznając że jestem poli999 :P Wole jak mówicie do mnie WITEK WICIU :P
Ojjjj mój nick? no to mam go 6 lat i jestem dumny z niego ale na początku był Xurudov (w tibi taki się wylosował xD" potem na ddbg miałem Xuru-ssj4 z 2 miechy a potem zmieniłem na Xuru i mam Xuru do teraz no i nieraz dodaje Xuru-san btw... w mmorpg jak gram dziewczynkami to zawsze "Navi Miyu-chan Navi-chan" :P
w moim wypadku jest to nick wymyslony przezemnie aby zerwać ze szkolnym, a mianowicie przezwiskiem Kori. wywodzi sie ono tak jak i u SoLo od nazwiska, które brzmi Korol. Wiec na poczatku mej przygody z netem na wszyskich stronach tak sie rejestrowałem. Na poczatku było dobrze ale po pewnym czasie zaczynało mnie dżaźnic to ze jestem mylony z dziewczyną (wszyscy mysleli ze jest to skrót od Karolina) wiec zmieniłem nick na Rico który nie utrzymał sie zbyt długo. Później grajac w gre mmorpg o DB wymysliłem mój obecny nick Mistic Goten, a by róznił sie od innych zamiast "y" dałem "i". I wszyscy zaczeli ten nick skracac do postaci Mistic co mie sie nawet spodobało i kożystam z tego pierwszego członu.
Ano mój nick wziął się od imienia - Kuba. Pozamieniałem parę rzeczy: "Ku" na "Q", "a" zamieniłem na "ex". I tak oto w ten prosty sposób wziął się Qbex. Ale myśle nad zmianą nicka, już mam jeden na oku ale jeszcze nie jestem pewien.
Moj nick wzial sie z gry (ktora teraz uwazam za szajs, choc wtedy bylo inaczej) Tibia ^^
chcialem sie zarejestrowac na serverze, aby moc grac i nie moglem wpasc na zaden fajny pomysl, ktory niebylby zajety. Tak wiec nacisnalem przycisk generuj (imiona) i wyskoczylo Fovor costam. Pierwsza czesc strasznie mi sie spodobala, jest stylowa, swojska i inna niz wszystkie, wiec kasujac drugi czlon zostawilem samo Fovor.
Nie wiem tylko, czemu ludzie czesto myla moj nick i pisza Favor (co po angielsku znaczy przysluga)
Mój ma prostą historię. :) Wziął się od mojej ulubionej postaci z Dragon Ball'a czyli Gogeta.Rejestrując się na TTE zmieniłem tylko to, że co druga lidera jest duża i dodałem dwie ostatnie cyfry rocznika i tak powstał GoGeTa93.Używam tego nicku do dziś m.i.n na netsoccerze i tte. ;)
skąd wziął się mój nick to w sumie żadna historia, poprostu kiedy w szkole przerabialiśmy "Króla Edypa" mojej koleżance skojarzyło się moje imię Edyta z Edypem i tak zostało, od trzech lat jestem Edypem:P
Mój się wziął jak wszyscy podejrzewają od imienia postaci z gry Final Fantasy 7 - Cloud'a Strife'a. Jest to moja ulubiona gierka z PSX'a więc sobie "zapożyczyłem" go. Wcześniej miałem Trunks-kun, ale zmieniłem sobie i raczej tak już zostanie. Komentarz dodany przez: krzmig: 2006-10-08, 21:07
a ja myślałem że od Claude Monet albo od Jane Claude van Dame tylko spolszczona wersja :D
Mój nick wzioł się oczywiście z Dragoon Balla Przemek to moje imie a frieza to że bardzo lubię frieza :D Komentarz dodany przez: Grochu: 2006-10-09, 08:56
Popraw poziom swoich postów jeśli nie chcesz aby na Twoim koncie pojawił się jeden z pięciu punktów :evil:
A moj nick powstal gdy zaczynalem grac w cod2. Siedzie i mosze se nick wymyslec i ni z tad ni z owad wpadlo mi do glowy "niszczyciel" w grze jest tak "NiSzCzYcIeL" :D. Teraz go wszedzie uzwyam. A przezwisko co na e-mailu mam "dumbo" to sie wzielo z choru. A dlaczego bo mam duze uszy, oczywiscie nie wielkie a byla bajka o sloni jumbo to sie zrobilo dumbo :D. A w szkole przezywaja mnie od nazwiska "przybył" a moje nazwisko brzmi przybył :D xD. No wiec wszedzie namnie inaczej mowia :D. Ale da sie wytrzymac i przyzwyczaic ;)
:D mój nick wzioł sie od imona Jacek xD i teraz jest pare nicków ;/ a mianowicie Jacu,Jacq,Jacqo,jacuś :P ... mój pierwszy nick "jacu" jest zapoczatkowany heh.. przez moich kolegów z boiska xD jak gram to wołaja jacu bo jest krutsze od jacek :D .Teraz kolej na Jacq heh to już jest mój pomysł który wydaje mi sie dość fajny, Jacqo jest tylko na DBK bo jacq było zajęte :P... a to ostatnie to już zupełna fantazja :] bez komentarza plz
Mój nick „Cicinho” wziął się od mojego ulubionego piłkarza Cicinho. Jest on prawym obrońcą mojego ulubionego klubu Realu Madryt. Zdecydowałem się na ten nick, ponieważ sam gram na pozycji prawego obrońcy. Po prostu mój Nick wziął się od nazwiska mojego ulubionego piłkarza.:D
No mój nick wziął się stąd ze jak byłem maly to poszedlem na podórko i jakis kolo do mnie Ej MURZYN no a ja co ? i tak się przyjeło mówili do mnie MURZYN ale potem kolega w klasie powiedział cytuje "Ehh.. troche czeba ci zmienic to przeziwsko" no i zamist "R" dal "S" i mam Muszyn. Bardzo mi się podoba ten nick , jeżeli gdzies jest zajęty ten nick to daje "Ride®". A w CoD1 , CoD+United ofensif(Nie pamiętam jak to się pisze:P) i CoD2 mam : Wymiatacz HaHa. Dlaczego Wymiatasz HaHa ?? A no dlatego ze Miało byc ze ktoś mówi Ty Wymiatacz ?? i Się smieje :P (HaHaHa...) I dałem sobie Wymiatacz HaHa a tak namprawde to w CoD'dzie mam RiSpeKt bo wymiatam. The End Groszek: Poprawiłem niektóre drobne błędy ortograficzne. Popracuj nad tym.
Raczej troche dziwna ta historia z moim nickim...
1. Nick wymyśliłem od mojego ulubionego bohatera z DB mianowicie Son Gohan (SonGoHan). W sumie nie chciałem mieć tego nicka ale inne były zajęte więc mi to zostało no i wszędzie jestem SGH (no może nie wszędzie)
2. piotrekm_1993 - mam taki nick na poczcie i chyba, zaraz... i wziął się od mojego imienia i pierwszej litery nazwiska. O i jeszcze jest rok urodzenia ^^
3. Piotrek - tego raczej nickiem nazwać się nie da ale co tam. Tak się nazywam na moim forum.
ciekawostka: SGH - Szkoła Główna Handlowa (jak wymyślałem nicka nie wiedziałem że taka szkoła istnieke)
Historia mojego nicka jest prosta jak drut kolczasty... mianowicie wziął się od mojego nazwiska czyli Pelczyk, wołali też na mnie Pelda,Pelo ale biorąc pod uwagę że na mojego ojca w drużynie też wołali Pelas, postanowiłem przejąć po nim schede i też być Pelasem, a właściwie to powinno być Pelas Jr xD , dla ciekawostki mogę powiedzieć że, Pelas woła do mnie ma mamuśka,staruszek siora, kumple z klasy, Wy no i jakby inaczej moja eks też do mnie Pelas mówiła (raczej Pelasek, ale zdrobninie od Pelas) to chyba cała etymologia mojego nicka...
Magos -Strasznie Trudne ,nikt nie zgadnie skąd się wzieło.Mam poprostu Nazwisko Magos Wiec .Te nazwisko jest bardzo rzadkie,więc Dobrze Mnei Kojarzyli.W Niektórych Mam Ksywe Magosik ,albo Magik to od Kumpli z Boiska xD
heh :D Mój nick powstał gdzieś 5 lub 6 lat temu gdy graliśmy w nogę z kumplami ;) Koleżanka powiedziała wtedy że Ja będe Lolek, a moj inny kolega Bolek... Zaczęli do mnie mówić Lolek, praktycznie Wszyscy !! Najpierw koledzy spod bloku, potem z klasy , a na końcu nawet nauczyciele o_O (głównie ci od W-F'u xD) Ale gdy wreszcie założyłem sobie neta i chciałem się zarejestrować na Kage.pl (dawniej ssjcenter.pl) nick Lolek był już zajęty :/ Ale wymyśliłem nick: lolekm1 ... lolek - bo tak mnie nazywali all, M - bo to pierwsza litera mojego nazwiska czyli Mazurek XD a 1 - sam nie wiem czemu ... ale jak kiedyś szedłem z kumplem z klasy to mówił mi że próbował wysłać z komórki meila do UWAGA:
lolekemłaj xD
No i tak jakoś zostało i mam taki nick :) Jak coś mówcie mi lolek, bez m ( nie jak to SoLo robi XD )
A więc nick... Bober:
Generalnie wbrew pozorom nie ma to wielkiego połączenia z Bobrem czyli zwierzakiem małym i futrzanym.
Otóż jechaliśmy z drużyną unihokeja (UKS Aligator) na jakieś zawody do Siedlca czy jakoś w te okolice. Z racji tego, że zaszliśmy dosyć wysoko to w gratisie od któregoś sponsora dostaliśmy bidony. No i żeby nie było każdy bidon był podpisywany. Robił to trener wraz z ojcem jednego z kumpli, który robił za opiekuna. No to teraz kto chce jaki podpis itd.
No to ja się wyrwałem, że mogę dostać pierwszy z napisem "Pan i Władca". A jako, że całą grupa jak i trener lubimy się powygłupiać ktoś walnął tekst: "Niech dostanie ostatni"... no i tak też się stało. A, że naszego opiekuna naszła wena twórcza to napisał na bidonie Bober. I tak już zostało.
Ahh...mój nick...
W sumie to wziął się on z komiksu...nie musze chyba tłumaczyć jakiego :P
Otóż X-men to pierwszy komiks jaki kiedykolwiek czytałem. Gdyby nie to zainteresowanie najprawdopodobniej nie poznałbym mangi :)
Ale do tematu...Sabretooth to ten czarny charakter :twisted: dlatego to moja ulubiona postać w x-men. Dostałem takiego świra na punkcie tego imienia, że mam je wszędzie:
-gadu-gadu--> użytkownik:Sabretooth
-każda gra to ten nick
-e-mail --> prawie każdy mój mail wiązał się z Sabretooth'em
-liczne konta na forach i stronach
Ogólnie mówiąc uwielbiam ten nick XD
Pozdro dla groszka :P Komentarz dodany przez: Groszek: 2007-02-09, 09:14
Czemu tylko dla mnie? xD Komentarz dodany przez: krzmig: 2007-02-09, 17:47
może jest z tobą mocno powiązany emocjonalnie?XD
Historia nicka 'Metzen' sięga czasów bardziej zamierzchłych od tych zamierzchłych.
W 2001 roku bodajże pogrywałem sobie w warcrafta2 trochę i przyuważyłem podpis 'Metzen' pod jednym artworkiem. Jako, że zawsze lubiłem rysować, takoż się nazwałem - Dodałem do tego _2001, bo tak się epizodyczna postać w Osiedlu Swoboda nazywała ;f Podpisywałem się tak rok za rokiem wszędzie (zmieniajac naturalnie ostatnią cyferkę ;c) aż w końcu przyszedł 2004 rok, kiedy to internetową przygodę rozpocząłem. (że tak to poetycko ujmę).
Od tego czasu nick przeszedł sporo mutacji: Najpierw usunąłem rok, później nadeszły takie wersje jak 'metzou' i 'metzeoshi' (Tej pierwszej uzywam nawet chwilowo na GTAthegame.net, tak gwoli reklamy) aż w końcu, pewnego dnia postanowiłem skrocic sobie nick grając w PK - i tak powstał mtz, funkcjonujący wszedzie jako skrot - ci co wiedzą, to wiedzą, że naprawde nalezy zwac mnie metzenem ; d
Ciekawostka: W pewnych kręgach w realu nadal jestem znany jako Metzen - Ba, są nawet osoby, które nie są pewne jak naprawdę sie nazywam : D
Moj nick.. wzial sie nie wiem skad, ale ladnie brzmial;p
Nie no zartuje.. Jakies 8 lat temu jak wchodzilam pierwszy raz na czat na onecie Dragon Ball kazano mi podac jakis nick, myslalam chyba z 5 minut i cos takiego stworzylam. I tak zostalo:) Oczywiscie nie jest to tylko moj nick na necie, ale w real ludzie tez tak do mnie mowia. Nawet czesciej po nicku niz po imieniu.. Nyo i to chyba tyle ^^"
Moj nick ogolnie oznacza liczbe 7 po japonsku. Nana nazywa sie postac z Elfen Lied (glownie to zadecydowalo o takim nicku), ale rowniez ze wzgledu na serie Nana, gdzie obydwie bohaterki mi sie podobaja :D. Jedna z nich jest w moim avatarze ^^. A w ogole nicki mam wszedzie inne, wiec nie ma co sie rozpisywac o tym:).
Mo nick:
Adi17:
mam na imię Adrian, więc Adi, 17 bo 7 to moja ulubiona liczba, ale Adi7, jakoś nie brzmi dobrze i nie wygląda dobrzem więc dodałem 1 przed 7.
Szczerze powiedziawszy nie pamiętam, kiedy ten nick powstał. Wiem jedynie co oznacza w języku elfickim ([URL=http://www.chriswetherell.com/elf/]Generator imion elfickich[/URL] )
pełne imię i nazwisko mojej postaci to:
Aranel Ëarwen Inglorion
Aranel - Silver
Ëarwen - Dark
Inglorion - Leo
Czyli w wolnym tłumaczeniu z angola i łaciny - Srebrna Mroczna Lwica xD
gdzieniegdzie występuję jako Aranel Inglorion, ale mam szczerze powiedziawszy dość wpisywania całego imienia i nazwiska postaci xD
Nazywają mnie też Aranelka, Arancia, Araaa, Anelka tudzież inne zdrobnienia xD
Niedawno zauważyłam, że nazwisko Inglorion można podzielić na In Glorion czyli (znów mieszany język) W Chwale xD
mój nick wziąłem od nazwiska pana Takeshi Kitano,
gwiazdy japońskiego kina akcji - polecam film BATTLE ROYALE -
na innych forach używam nicka półkrwisty - od Księcia Półkrwi -
ale uznałem że k!tano lepiej wklei się w tutejszy klimat.
hmm wcześniej było mlody bo wszyscy po sąsiedzku tak do mnie mówili (z racji tego że jestem 6 lat młodszy to nie dziwne) czyli można było mnie spodkać pod takowym nickiem ale tak se myśle lata mijają i co 30 albo i więcej letni facet o nicku mlody no to trzeba było pomyśleć nad innym a z racji tego że od 2 lat bawie sie w strzelectwo sportowe a wiatrówka to nie pasuje :D no to dawaj cięższy kaliber broń kulowa kbks dokładnie nie wiem co znaczy ten skrót ale coś w tym stylu kulowo-....... karabinek sportowy tak mi sie przynajmniej wydaje i spodobało mi się bo krótkie i łatwo zapamiętać 8)
akai - z japońskiego oznacza czerwony ale nie z tego powodu posiadam takowy nick... któregoś dosć mroźnego dnia oglądałem w TV coś o wilkach czy jakoś tak i tam jeden z nich - najstarszy się nazywał Akai co z języka Indian oznacza - mędrzec czy jakos tak;] Nie wołaja mnie tak w szkoleXD Po prosty nick wziety tylko i jedynie na potrzeby strony...