Logowanie Rejestracja

Ulubiona Dywizja w Bleachu.

7260 9
Dani Vip
Napewno kazdy z was ma ulobiona dywizje w Bleachu, wiec chcialbym zebyscie sie wypowiedzieli w tym temacie.
Jako pomyslodawca zaczne od siebie
Moim ulobionym sqdem jest 6 dywizja.Dlaczego? Napewno ze wzgeldu dwoch lubianych przeze mnie osob.Domyslacie sie pewnie o kogo chodzi.Capitan Kuchiki Byakuya i vice capitan Abaraj Renji.Te postacie sa mi bardzo bliskie.Moze nie polubilem ich odrazu, ale z czasem nabralem szacunku do nich i do calej dywizji.Co do capitana calego sgadu.Szlachetny i szanowany rod Kuchiki.Dunmy i stanowczy w swych decyzjach Byakuya.Idealny capitan.Silny i zawsze powaznych.Jego Ban-Kai doprowadza do obledu .Za to go lubie. Abaraj Renjin z tego co wiem jedyny vice ktory osiagnol ban kai;] Jeden z czolowych bohaterow w bleachu.Smieszny a czasem smiertelnie powazny.Zasluguje na szacunek po walce z Ichigo w Soul Societym. Wlasnie dlatego lubie ta dywizje.Osoby z tego sqadu sa warci poswiecenia im uwagi.

Ja lubię dwie dywizje
6 Dywizjon - jak Dani lubię ta dywizję, za władzę, czyli Kuchiki i Renji. Są to dwie odrębne postacie, lecz charakterem pasujące do siebie, każdy z nich uważa się za najsilniejszego, i prubują to często potwierdzić, lecz nei zawsze im to wychodzi, lecz uwazam, że stanową Oni najsilniejszą parę w Gotei. Pamiętamy przecież, jak przyszli Oni po Rukię, pierwszy Renji pokazał co umie, ale jak poczuł, że moze przegrać, to Kuchiki zaatakował.
11 Dywizjon - oczywiście kapitan, świetny bojownik - Zaraki Kenpachi, jest On bardzo honorowym człowiekiem i silnym, a to się u mnie bardzo liczy. Dywizja jest uważana za wszystkich za najsilniejszą, napewno zewzględu na kapitana, bo podwładnych to już takich silnych nie ma, chociarz są tam także wyrużniający się shinigami tacy jak np. Łysek. Potrafi On użyć Shi-Kai, co nie jest normalne.

Qbex Vip
Moją ulubioną dywizją w Bleachu jak u poprzedników jest 6 Dywizja. Głównym powodem jest jej kapitan - Kuchiki Byakuya, który jest moją ulubioną postacią. Bezwzględny, silny i na dodatek te Ban-Kai..., ale o tym w innym forum się wypowiadałem. Wróćmy do dywizji. Oprócz wspaniałego "Taicho", czyli kapitana, posiada także fantastycznego "Fuku-Taicho", vice kapitana - Abarai Renji'ego. Jego zan jest bardzo fajny podczas Shi-kai. W Ban-Kai jest po prostu niesamowity.
Ta dywizja zasługuje na głos z powodu poziomu jaki można zaobserwować w porównaniu z innymi dywizjami. Jest silna, choć między kapitanem i vice doszło do paru sprzeczek...

mam właściwie 3 ulubione dywizje Między Innymi:
5 Dywizja- ponieważ znajduje lub znajdował się tam kapitan Aizen :) Jest on strasznie silny i fajny. Wszystko załatwia na spokojnie, bez nerwów etc. 6 Dywizja- za ciekawego i sprawiedliwego Kuchiki Bakuye, który broni Seretei przed wrogami. Nie zawacha się nawet zabić właśnej siostry, a nawet swojego vice-kapitana - którzy złamali regulamin. 11 Dywizja- Oczywiście za to że Kapitanem w tej dywizji jest Zaraki. Można go nawet nazywać Krwisty Demonem !! Niestraszna jest dla niego krew, kocha walke. Również wybrałem tą dywizje ponieważ jest w niej Vice-Kapitan Yachiru Kusajishi. Wesoła, mała dziwczynka. Na pierwszy żut oka widać że nie dysponuję wielką mocą, lecz to tylko pozory...

Mam 2 ulubione dywizje a mianowicie 11 Dywizja-za to że ma potężnego kapitan. Nie ważne że nie pojął sztuki shi kai i banaki.Jego reietsu jest olbrzymie co pozwala mu pokonywać innych kapitanów(Tousen). W jego dywizji liczy sie walka.Yachiru Łysy i piękniś są bardzo potężni i to właśnie oni dominują nad Soul Society...
10 Dywizja-za to że jest tam bardzo potężny kapitan Hitsygaya i piękna Matsumoto.Hitsugaya który wraz ze swoim zanpaktou Horinmaru tworzą bardzo potężny duet.Ten kapitan jest wyjątkowy bo obchodzą go wszystkie sprawy Soul Society no i oczywiście wszystkie osoby w Seireti...JEst opiekuńczyw stosunku do Hinamori.Mimo swojego młodego wieku wie jak sie zachowywać .Jest to poprostu dobry charakter w Bleachu

Geez, ulubiona dywizja? Nie znam takiej, która nie ma czegoś co w niej lubię. Jednak jest jedna dywizja, która ma wszystko od kapitana do zwykłych Shinigami. Oczywiście mówię o 11th dywizjion. Ma kogoś kto jest moją ulubioną postacią z Bleach, ma kogoś kto jest potężny mimo swej niewiedzy. Skąd czerpie siłę? Nie wiem... Wiem tylko to, że nikt nie wyjdzie w stanie śmiertelnym ze starcia z nim. Zaraki Kenpachi! (w googlach sugerują, że nazywa się 'Żarówki Kendachi' XD) Jest to moja ulubiona postać, nie dlatego, że jest potężny ale jego charakter i wola walki i radość jaką z niej czerpie. Poza tym ma straszną vice, o której prawie nic nie wiemy, oprócz tego, że jest podobna do Zarakiego i cieszy się razem z nim z walki. Poza tym są tam też silni Shinigami, którzy używają zanów nie tylko jako zabawek do walki, ale dalej przypominają zarakiego.
pozdrawiam.

krzmig Admin
Hmmm... moja ulubiona dywizja? Po dość krótkiej chwili zastanowienia wybieram zdecydowanie dywizje 10. Za co? To pytanie jest już trudniejsze, wybrałem ją z kilku względów i nie dlatego ze jest tam Matsumoto XD. Większość z was lubi dywizje 6 i 11, a ja wole jednak 10, głównie za kapitana i jego lodowy Zanapakutou - Hyourinmaru. Zaimponował mi głównie swoim Bankaiem oraz tym że pomimo młodego wieku posiadł taką moc i zdołał opanować Bankai. Dodatkowo nie myśli tylko o walce jak Zaraki Kenpachi czy nie jest tak zasadniczy jak Kuchiki Byakuya. Ma białe szpanerskie włosy xD i nie wygląda jak jakiś flejtuch :D.
Poza 10, lubię wyżej już wymienione dywizje 6 i 11 :D powody podobne jak tutaj czyli za kapitanów oraz vice-kapitanów.

Witam to jest mój pierwszy post na tym forum :) A więc przejdźmy do rzeczy: Moją ulubioną dywizją w Bleachu jest: Dywizja nr. 10 Ponieważ ma małego lecz silnego Kapitana Hitsugaye ze swoim lodowym zanpakutou i Vice Kapitana Matsumoto która ma coś w sobie :D (oczywiście bez skojażeń ^^ ) Ogólnie dywizja zdaje się być dość rozgarnięta bo np. kiedy Bounto zaatakowało każdy wiedział co ma robić i wykonywał rozkazy na miare swoich możliwości :) Na drugim miejscu moge dać Dywizje nr. 6 Za opanowanego Kapitana Kuchiki Byakuye oraz jedynego Vice z Ban-Kai Renjiego :D no więcej się nie będe rozpisywal :) Dodam jeszcze że Dywizja nr.11 też jest niczego sobie :)

Hehe, dla mnie odpowiedż jest prosta: 5 Dywizja Dlaczego?? 1. Aizen ma fajne Zanpakutou xD Żadna specjalnie nieszcząca moc, a wykręcić potrafi każdego :P 2. Przez cały czas, kiedy był kapitanem nikt nie miał zielonego pojęcia o jego prawdziwej sile. Nawet kapitan 1 dywizji 3. Ma nieżle pokręconego zastępce xD dziewczyna ma też fajnego Zana :P

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.