Logowanie Rejestracja

Ulubiony LoG

6992 7
LoG jest to najpopularniejsza gra osadzona w realiach Dragon Balla. Pewnie każdy z Was grał w którąś z trzech części (ja wyznaję tylko 3 bo ta 4 to nie mam pewności czy na pewno to jest LoG). Grałem we wszystkie i wszystkie przeszedłem i muszę przyznać, że bardzo miło mi się w nie grało. Najsłabszą odsłoną gry jest pierwsza część, mało rozwinięta, stosunek siły ciosu Twojego do wroga jest idiotyczny, poziom przeciwników i ich wytrzymałość i poniekąd jest wiele zawikłań, które mają przedłużyć grę. Jednak trzeba przyznać, że miałem sporą frajdę po zakończeniu gry :D 2 odsłona LoG okazała się jeszcze lepsza od poprzedniej, czemu się nie dziwiłem :P Jednak muszę przyznać, że właśnie ta odsłona najbardziej mi się podobała. Bardzo dobrze zrobiony poziom postaci względem do wroga i jakość rozbudowy bohaterów. Poza tym dochodzą fajne zadanie dodatkowe które jeszcze bardziej wciągają w grę. Głównym celem jest pokonanie cella, jednak można też zmierzyć się z collerem na planecie namek po odnalezieniu zagubionych nameczaninów. Można też uzyskać jeszcze większe umiejętności pobierając walki u Kame Senina lub u zbierając kapsułki. Wszystko to zapewnia godziny wspaniałej przygody przed komputerem i przeżycia tego co bohaterowie w mandze. Gra jest naprawdę perfekcyjna. Kolejną odsłoną był LoG 3 czyli ostatnia część. Gra również jak poprzedniczka był świetna i miała wszystko czego dusza zapragnie. Wszystko? Niestety nie, największym błędem była nie proporcja mocy Twoja a wroga. Po prostu byłeś za silny. W tej części przeholowali w drugą stronę i gra była za łatwa :P Jednakże grafika była świetna więc trudny wybór między LoG 3 a LoG 2 :P Jednak oddaję głos na 2 gdyż bardziej mnie wciągnęła i była trudniejsza ;)

Qbex Vip
Ja zagłosowałem na LoG3: Buu's Fury. Gra opowiada o mojej ulubionej sadze Dragon Ball Z - Buu Sadze. Grę zaczynamy jako Goku, który przebywa w zaświatach po tym jak Cell go wysadził.
Grafika w grze jest dobra, jak na GBA jest świetna. Jest długa i wyczerpująca. Oprócz misji obowiązkowych mamy wiele misji dodatkowych, takich jak zbieranie skrzynek Z i skrzynek Herculesa. Gra ogólnie była łatwa, chociaż niektórzy wrogowie byli silni. Gra była bardzo ciekawa, transy ładnie wyglądały, techniki również. Lot wyglądał tak samo jak w LoG'u 2 ale był dobry. Nie wiem co jeszcze dopsiać xD To chyba wszystko.
Podsumowując, gra LoG 3 była najlepsza dla mnie z tej trójki ;]

Dlamnie zdecydowanie najlepszą częścią jest "trójka". Najciekawsza fabuła ze wszystkich trzech części, przeciwnicy nie mają niewiarygodnie wielkiej siły, tak jak w poprzednich wersjach, grafika też jest lepsza od poprzedniczek, ale główną rolę odgrywa czas, w którym jest osadzona ta część, nie zapomnijmy jednak o transformacjach, także one są nieodłączną częścią gry, ktoa tylko umiala nam zabijanie przeciwników, którym nie sprostamy tak łatwo na "normalu".

SoLo Vip
Dragon Ball Z: The Legacy of Goku No tutaj krótko... grafika jak na tą odsłone bardzo dobra, lokacje wzorują się na wspaniałych detalach. Gra mi nie przypadła zbytnio do gustu... nie za trudna nie za łatwa, taka w sam raz lecz czegoś tej grze brakowało :).
Dragon Ball Z: The Legacy of Goku II Tutaj napewno odrazu rzuciła się fajna rzecz, a mianowicie między postaciami można się dowolnie przełączać w save-pointach. Tutaj napewno bardzo dobra jest fabuła i to bez dwóch zdań... Co do grafiki to jest to prawie to samo co w pierwszej części odsłony, spodobał się wam napewno też tutaj wielki świat ... o ile się nie myle kilka set lokacji :o . Walki wyglądają lepiej niż w pierwszej części.
Dragon Ball Z: Buu's Fury Według mnie w tą gre powinny grać osoby, które oglądały sage Buu... fabuła jest świetnym odzwierciedleniem anime :twisted: . Jedną super rzeczą tutaj jest możliwość stworzenia nowej postaci w grze czyli Vegetto... w tej odsłonie gry napewno dobrą rzeczą jest duży wpływ ekwipunku na postać. Bez wątpienia głos mój wędruje na tą odsłone gry!
Pozdr.

Wybrałem LoG3 ponieważ jest chyba najfajniejszym i najłatwiejszym ;) w porównaniu do pozostałych. No co moge więcej napisać fajna gierka :P.

Odpowiadając może opisze moje odczucia. LoG: Gra słaba graficznie, mało możliwości, mało technik do tego ze słabym efektem, dość słabo trzyma się fabuły choć finałowe walki się zgadzają, słabiutki dźwięk. Patrząc na nią teraz mówię że nie zbyt ciekawa mimo dodatkowych misji, bo to zwykła nabijalnia LV, który jest niesamowicie ograniczony i po uzyskaniu maksa w grze już nie ma właściwie nic do roboty. Mimo to przeszedłem i wcale nie płakałem.
LoG 2: Chyba najlepsza ze wszystkich trzech części. Dość rozbudowana, niezła graficznie, muzyczka przyjemna dla ucha, fabuła zgadza się, można przyjąć w dowolnym momencie formę SSJ, gdy się już ją opanuje, dużo lepiej zrobione i dopracowane techniki + w końcu możliwość grania kimś innym niż Goku. rałem kilkukrotnie za każdym razem czerpiąc coraz więcej frajdy i odblokowując wszystko. Wkurzyło mnie zakończenie kiedy Satan wołał że jest boss i w ogóle, ale z kolei pokazanie jak Trunks rozwala Cella i cyborgi było przyjemne. Największym minusem jak dla mnie jest ograniczenie LV.
LoG 3: Buu's Fury: Najlepsz graficznie, dźwiękowo, fabularnie, postaciowo, technicznie i w ogóle full wypas. Przyjemnie się gra, Exibity i ekwipunek dodają smaczku. Jak przedtem za minus uznaję ograniczony LV i jeszcze poziom trudności, który w grze jest po prostu na poziomie przedszkola.
To tyle. Mimo iż LoG 2 jest chyba najlepsiejsze w sondzie zagłosowałem na LoG 3, przez wszystkie jej walory.

Zależy jak na to patrzeć. Mi się bardzo podoba LoG 2 i 3, jedynka była z słabą grafiką, szybko cię zabijali, i końcówka czyli ten zakichany labirynt nie pozwalały się nacieszyć w pełni tą grą. LoG2 to już inna sprawa, jest lepszy pod każdym względem od "matki", lubiłem grać, cieszyłem się każdą chwilą spędzoną przy dwójce. No i LoG3 jeszcze lepszy niż tamte dwie części. Potem wyszła długo oczekiwana przeze mnie LoG4, biorąc pod uwagę postęp w jakim tworzone były poprzednie części 4 musiała być super..ale...jednak zawiodłem się. To nie była gra na która czekałem. Ale grało się tak sobie xd. PoZdRo!
Groch: Ortografia i Gramatyka, poprawiona. Zajrzyj czasem do słownika, lub do szkoły na lekcję polskiego.

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.