Logowanie Rejestracja

Pomysły?

17219 17
krzmig Admin
Macie jakiś pomysł na stronę? Chcieli byście coś wnieść na stronę napisz tutaj swoją propozycje a ona zostanie rozpatrzona przez redakcje i jeśli nam się spodoba zrobimy ją a dodatkowo wy dostaniecie jakąś nagrodę (punkty, plusy w zależności od pomysłu).
Jeśli się zdecydujecie napisać jakiś pomysł opiszcie go jakoś żeby był zrozumiały i żebyśmy nie musieli potem dociekać o co wam chodziło.
Więc zapraszam do dzielenia się z nami pomysłami :D

No i muszę napisać pomysły Ukog'a bo sam się wstydzi i leni XD Z góry zaznaczam, że popieram jego pomysły, bo są dobre poza tym On jest "z zewnątrz" więc ma jakby więcej do powiedzenia niż redaktorzy na temat co nowego i co zmienić. Mimo, że mamy swoje pomysły i wizje uważam, że wpierw trzeba wysłuchać użytkownika strony, a dopiero później zmieszać to z opinią redakcji.
- po pierwsze wg. Ukoga należy ruszyć fRPG lub pbch i nie zaprzestawać ciągnięcia przygód bo to przyciąga ludzi i zapewnia mile spędzony czas :D - nie powinno być na stronie głównej slasha tylko wszystko powinno być zrzucone w jedno. Byłby większy porządek no i może nie powtarzało by się aż tyle rzeczy ;)
Komentarz dodany przez: krzmig: 2006-12-26, 10:33 z pierwszym się zgadzam z drugim niezbyt :D

Qbex Vip
No to ja mam takiego pomysła: Zrobić tak, żeby przy rejestracji wybierało się ulubione anime i potem zamiast "brak avatara" z Goku, byłoby z głównym bohaterem anime które się wybrało. Co o tym sądzicie?

hm, ciekawy pomysl, ale z kazdego anime po jednym avatarze? Troszke duuuuuzo tego by bylo.. Chyba, ze wybrac z podanych przez nas..

Qbex Vip
To by było proste - po prostu dać po jednym avku z naszych podstronek. z DB - ten co jest, z Naruto - Naruto, z Bleacha - Ichigo. Chyba starczy bo o tym mamy podstronki. Chyba że byłaby odpowiedź inne i wtedy zrobić jakiś zbiorowy czy coś.

[quote="Qbex"]To by było proste - po prostu dać po jednym avku z naszych podstronek. z DB - ten co jest, z Naruto - Naruto, z Bleacha - Ichigo. Chyba starczy bo o tym mamy podstronki. Chyba że byłaby odpowiedź inne i wtedy zrobić jakiś zbiorowy czy coś.[/quote] Ja bym osobiście tu dorzucił kilka avków z serii, które obecnie są popularne (Death Note), czy takich, które zapadły wszystkim najlepiej w pamięć (Pokemony (zł0), Saint Seya, Sailor Moon...)

Temat służy do dzielenia się pomysłami i uwagami, tak? No to jedziemy ;). Z góry uprzedzam, to tylko moja opinia.
Po pierwsze: Ostatnio zrobiłem przegląd podstron i doszedłem do kilku wniosków
- W podstronie DB przyda się mały remont. Infa stworzone w pierwszej wersji, jak chociażby Smocze kule są zdecydowanie za słabe. Da się to bez kłopotu zrobić ładniej i lepiej. - NTTE i BTTE są trochę za słabe przydało by sie tam kilka nowych info jak np. o Espadzie. - HTTE jest kompletnie zbędne. Po pierwsze tam w zasadzie nic nie ma. Gry czy galerie można dać do innych podstron z zaznaczeniem, że jest to Henttai.Dzieł informacyjny tam właściwie nie istnieje i wyraźnie nie ma komu się tym zajmować. Po co więc pusta podstrona? - Przystopujcie trochę z multi, bo jest ich więcej niż info i nie wygląda to dobrze. Zamiast skupiać się na wrzucaniu plików zajmijcie się np. poprawieniem starych inf. - Przydała by się jakaś nowa, porządnie wykonana podstrona, o jakimś popularnym anime np. GG, czy EL. Chyba będzie komu się tym zająć?
Następnie organizacja. - Primo: Po cholerę ci porządkowi, skoro debilne komentarze pojawiają się w każdym dziale? Rozumie do czego ma służyć ta ranga, utrzymywanie porządku na stronie. Jednak odnoszę wrażenie, że osoby piastujące ten urząd są najlepsze w szpanowaniu np. skasowanym kontem na sb. Chyba nie o to tu chodzi? Radzę się poważnie zastanowić nad przydatnością tej rangi.

- Po co te wszystkie X setne dni?Zauważyliście zapewne, że liczba komentarzy spada. Czemu tak jest? Moim zdaniem właśnie dzięki rutynowym jubileuszom. Wszystko wygląda tak samo. Up, kilka artów, news, trzy recenzje. Ludzie do tego przywykli . Rozwiązanie? Według mnie olać te dni i skupić się np. na nowej podstronie, czy porządnym projekcie.
To tyle. Jeszcze raz powtarzam to tylko moja opinia. Pozdrawiam.

poldek890 Naczelny
Zgadzam sie poczęści z poprzednimiem, ale mi chodzi konkretnie o newsy nie to żebym coś miał do nowinek ze świata M&A, ale moim zdanie userzy przywykli poprzez inne strony, że to w newsach są podawane informacje i oni mogą je komentowaĆ dzieki czemu strona jest żywsza a więc pytam. Po co nam nowinki jak ładnie i estetycznie wszystko by wyglądało w newsach? No bo przecież nowinki nie żucają się w oczy a jeden news na miesiąc jest troche monotonny.

Y, nowinki wg mnie sa dobre i nie powinno sie tego zmieniac. Co do podstron, to chyba nie oplaca sie robic podstrone do serii takich krotkich jak GG czy EL.. Lepiej zrobic do dlugich, azeby bylo co tam pisac. Moze podstrona o One Piece, albo Sailor Moon? W koncu to klasyka i z pewnoscia znalazloby sie sporo chetnych, azeby czytac o tym.. Takie przynajmniej jest moje zdanie. I przydalby sie podstrona o Japonii wreszcie. Takie przynajmniej moje zdanie;p. Bo rzeczywiscie za malo podstron, a hentai.. Albo ktos zacznie cos tam pisac, albo sie po prostu nie oplaca..

Jako jr admin nie zauważałem tego, ale jako user zauważyłem. te rangi z Dragon Balla są idiotyczne, czy to jest stronka tylko o DB? ;C Proponuję wprowadzić takie same rangi jak na forum + kilka jakiś super fajnych, nowych, np. Postrach Admina; łapy precz od klawiatury etc etc, są one autorstwa Mista, więc jeśli wpadnie na jakieś nowe niech tutaj dopisze ;p Ogólnie wg mnie na stronie oraz forum za mało humorystycznych rzeczy jest, po co być poważnemu? ;p
btw, na forum też można było by je dodać od ogromnej ilości postów ofc.
A! Gdyby tak podnieść granice rang? Wg mnie było by lepiej, od 600pkt można mieć ostatnią rangę? bez sens ;/ lepiej trochę więcej na to popracować, aby mieli ją dopiero ludzie, którzy są już długo z TTE etc etc
pzdr.
Komentarz dodany przez: krzmig: 2007-08-31, 17:58 bez topek zdobyć 600 punktów? hmmm... LOL xD
vader: to nie jest problem downiku ;p Te ostatnie rangi mają być dla najbardziej aktywnych, a nie dla byle kogo, kto zrobił sobie przelotną karierę i zapomniał o stronię ...
Geez, coś czuję, że nie ważne co się tutaj zaproponuję Krzmig i tak tego nie wprowadzi, ale co tam, powiem co jeszcze wg mnie powinno zostać zmienione/wprowadzone. Nowinki powinni pisać sami userzy, czasem dla redaktorów brak jest czasu, albo nie zaglądają do nie których źródeł bądź też coś przeoczą, wiem, że wtedy można sobie nieźle ponabijać, jednak redaktorzy mają możliwość usuwania newsów. Więc gdyby ktoś napisał nowinkę, którą wcześniej napisano, można ją usunąć, jednak jeśli jeszcze raz to się powtórzy to po prostu wyłączyć mu opcje dodawania nowinek ze świata M&A, tak samo jak można kogoś wyciszyć...
pzdr.

Specy Redaktor
No więc, na początku o moim pomyśle napisałam Reptile, który stwierdził, że mu się podoba, ale muszę Wam go jeszcze przedstawić, no więc już przedstawiam ;)
Osobiście dla mnie ta strona się wydaje trochę nudna. Na niektórych stronach są misje i w ogóle a tu nic – tylko artykuły. Znajdują się tu punkty, ale na co komu te punkty? Co z nimi zrobić? I znalazłam na to rozwiązanie. Co powiecie na to, żeby zrobić 25 misji, za każdą misję punkty, i im osoba dalej będzie z misjami, tym więcej one będą warte.
Trzeba będzie stworzyć dział z avatarami z Naruto, Bleach, Hentay, Dragon Ball i ogólnie z anime. Fajnie byłoby, gdybyśmy nie mieli możliwości samemu zrobienia sobie avka, tylko mogli sobie je kupować ich. Każdy avek kosztowałby złóżmy po 500 pkt, później te avatary mogłyby być wystawione na sprzedasz, ale już za cenę jaką dany użytkownik sobie ustali. Punkty można byłoby również zdobywać wysyłając smsy, zakładając, 1 sms za 2 zł = 800 pkt. Na samym początku byłoby 20 avków podstawowych, z których przy rejestracji użytkownik może sobie wybrać. Będą się one róznić się tym od tych kupowanych, że z tych podstawowych ma możliwość korzystania każdy user a z kupionych, tylko użytkownik, który dany avatar zakupił. Misjami ja się mogę zająć, oczywiście będą one związane z Naruto i ogólnie z mangą. Np. Misja 1: „Aby przejść tę misję musisz skomentować 6 newsów na stronie głównej”
Cena za przejście: 500 pkt Misja 2: „Aby przejść tę misję, musisz posiadać przynajmniej 10 avatarów” (w tym momencie mamy pewność, że ludzie będą wysyłać smsy, bo nie każdemu chce się komentować newsy, albo artykuły) Cena za przejście : 1000 pkt Za komentowanie newsa, bądź artykuły, mogłyby być np. 2 pkt xD :P
Wydaje mi się, że to zachęciłoby userów do wchodzenia na tę stronę ;) Można byłoby też zorganizować Zloty (tzn. spotykanie się userów – to na Forum). Za każdy zlot, „recenzję” i zdjęcia ze zlotu uczestnicy dostawaliby pkt np. 2000 ( za więcej niż jedno dniowy) 1000 (za jednodniowy) Osobiście usunęłabym też możliwość, że na Shout boxie admini mogą pisać, i nie widzą tego userzy. Musimy pamiętać, że mało kto z userów się na nim odzywa nie z tego powodu, że nie ma użytkowników, tylko z tego, że nie widać, aby ktokolwiek na nim był. Zmieniłabym również kolorystykę strony – czarny odpada. Przecież Anime jest kolorowe! Jak będzie jaśniej to i będzie się lepiej czytać i będzie to bardziej zachęcać do logowania! To na razie tyle ;) Nie wiem czy zrozumieliście o co chodzi, ale myślę, że to by poskutkowało ;) Pozdrawiam

poldek890 Naczelny
Pomysł z zadaniami mi się nawet spodobał w końcu może to zmusi userów to większej aktywności na stronie a nie tylko pojawieniu się żeby coś ściągnąć. Małym mankamentem jest może tylko ilość punktów. Muszą on być chyba trochę mniejsze bo tak 1000 czy 800 to zbyt dużo punktów w taki sposób przyjmując, że userom by się to wszystko spodobało mielibyśmy zaraz astronomiczne liczby. Ale tak po za tym reszta jest spoko i uważam, że to może wypalić. Znowu co do zmiany wyglądu strony to wszystko zależy od krzmiga czy da jakiś nowy albo poczeka się aż dokończy tworzenie nowego cms'a.

krzmig Admin
hmm... zadanie łatwo jest wymyślić ale zrobić i znaleźć czas na nie już nie xD Twój pomysł niby miał rozwiązać problem po co są punkty, ale z tego co zrozumiałem można za nie kupować tylko avki. Avatar jest już chyba zbyt popularny i zwyczajny na takie rzeczy, lepsze tutaj były by jakieś kolorowe nicki czy nawet inny wygląd profilu (w tym cmsie tego nie robie, zapomnijcie!). I jak by to zachęciło userów do przyjścia na stronę to analogicznie patrząc gdy skończę cmsa, serwer padnie pierwszego dnia ;P. Może lepiej było by poszukać przykładu w innych serwisach na których są ludzie wyglądający na inteligentnych... anime.com.pl tanuki.pl itp. za często tam nie przebywam ale chyba nie mają tam żadnych misji, ani nawet punktów, za to mają sporo wartościowych tekstów które się miło czyta. Bo co nam po userach z inteligencją na poziomie sera pleśniowego? Chyba ważniejsi są ci bardziej rozgarnięci. Porównując poziom, ilość recenzji z tymi na tanuki.pl mam wrażenie że jesteśmy jakieś 3 lata świetlne za murzynami, podobnie z nowinkami z acp, forum choć by z kage czy wszystkim innym. Wiem tanuki czy acp skupiają się mniejszym zakresie działalności niż my ale co to za usprawiedliwienie? Sądzę że lepiej najpierw zająć się treścią a fajerwerki zostawić na wolny czas.
Zloty? próbowaliśmy 2 razy xD ale co tam w tym roku pewno będzie 3 raz ;]
SB adminowy hmm... powstał po to ażeby redakcja mogła wymieniać miedzy sobą informacje o których userzy nie powinni wiedzieć np. planowany up, obmawiane konkursy itp. wiem jest też forum ale nie okłamujmy się, rzadko kto tutaj wchodzi ;]
Lay? zrobię jak będzie więcej czasu lub zdecyduję że na 1000 dni z cms nie zdążę ;P

[quote="krzmig"]wiem jest też forum ale nie okłamujmy się, rzadko kto tutaj wchodzi ;][/quote]
Przez to co napisałeś czuję się bardziej inny niż zwykle xD Ja akurat wchodzę tylko na forum ;d
I zgadzam się z tobą Krzmigu. Bardziej rozgarniętych nie przyciągają jakieś bajery z punktami, tylko teksty. Przejrzę później co tam na stronie jest, może jak mi da porządnego kopa w dupę to mnie zmobilizuje do napisania czaegoś, ale niczego nie obiecuję ;d

Hmmm jakoś mnie ten pomysł nie rzucił na kolana.. Miało być niby w nim zawarte rozwiązanie na temat przydatności punktów, którym ma być możliwość kupowania za nie avatarów. Żeby zdobyć na nie punkty trzeba było by spełnić jakieś misje, lub wysłać smsy. Ale tak pomyślmy po co to komu? Jest wiele innych serwisów bez jakichś drobnych przymuszań lub komplikacji przy próbie dotarcia użytkownika do tego co go na serwisie interesuje. Nadal punkty nie mają zbytniego znaczenia, a na misje to chyba nie jest miejsce. Oczywiście konkurencja w aktywności wśród użytkowników byłaby świetną sprawą, ale niestety nie w tej formie. Trzeba rozszerzyć/zmodernizować ten pomysł.
Według mnie i wielu innych osób, największy wpływ na aktywność użytkownik może mieć większa liczba artykułów informacji i nowinek zamieszczonych na stronie.
Zloty.. kto na nie pojedzie w tej chwili oprócz osób z redakcji? SB Adminowski - przyznam, że za dużo się tam rozmów toczy, no ale cóż, najczęściej akurat rozmowy są toczone między osobami z redakcji.
Zgodzę się z tym, ze trzeba coś zmienić, coś dopracować, dodać, aby strona byłą atrakcyjniejsza dla odwiedzających..

Specy Redaktor
www.fantasyworld.pl ta strona liczy ogromną ilość osób. Są tam misje, punkty kupowanie avatarów. Przejrzyjcie to sobie bo naprawdę warto ;) są tam zloty, odznaczenia, misje, pkt, aukcje wszystko ;) Przez rok byłam aktywna userka na tym serwisie, byłam na zlotach są nawet moje zdjęcia ^^ Znam głównego Moderatora osobiście jak i adminów ;] a cały serwis jest aktualnie warty około 50 000 zł :P i ręczę Wam, że kupowanie avatarków jest dosyć ciekawe ;) osobiście wysłałam około 60 smsów po 2 i nie tylko ja ^^ poza tym są aukcje na których można kupić przeróżne rzeczy za punkty ;) naprawdę warto ;p

Co do kupowania avatarów. Najpierw musiałby być grafik, który by je robił, bo gdyby brano avki z neta to przedewszystkim autor raczej by się nie zgodził. A po drugie tego avka dałoby się znaleść samemu :P Natomiast co do zlotów, to chociarz, że nie siedzę tu kto wie ile, to widzę, że raczej nie byłoby zbyt wielu osób, które miałyby chęci i możliwości. Według mnie podstawą są artykuły i tego się będę trzymać i powtarzać jak mantrę ;d Te propozycje, które tu przedstawiłaś byłyby świetne, gdyby nie to, że jakby nie patrzeć, nie ma tu zbyt wielu aktywnych userów (przynajmniej patrząc na forum). Gdy nie wchodziłem na forum przez kilka tygodni do przeczytania miałem jakieś 14 postów, to na prawdę nie jest zbyt wiele. Jeśli miałby być organizowany zjazd, to najpierw trzeba by było zdobyć więcej aktywnych userów na forum, bo jakby nie patrzeć, to po postach widać jaki kto jest.

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.