Jak widzielibyście radio TTE ?? Jakie macie pomysły ?? Kto by się podjął DJ'owania ?? Po prostu o wszystkim związanym z naszym nowym projektem (moim xD) piszcie w tym temacie.
Mamy 30 dni na testy od wtorku po tym okresie zobaczymy czy pomysł kontynuować czy odłożyć do czasu startu nowego cms'a...
pomysł bardzo dobry, zawsze to jakieś urozmaicenie dla naszej strony ;)
Tylko moim zdaniem najpierw trzeba ułożyć rozkładówkę dnia, od której do której co gramy itp. no i nie może być tak że ciągle gramy rocka, trzeba też coś tematycznego ala j-pop (ueh) j-rock, ogolnie j-music :P
EDYTA mi podpowiada żebym wspomniał coś o krzmigu, tak więc trzeba go trzymać z dala od serwera FTP, co by nam jakichś disco-polo nie wrzucał :D
Ja jestem za radiem, ponieważ uważam, że to bardzo dobry pomysł. Na pewno przyciągnie do nas trochę osób.
Uważam jednak, że radio powinno zacząć działać w momencie kiedy będziemy mieli nowy lay ( więc do roboty krzmig xD ).
Co do ramówki to na razie w sumie możemy sobie darować i zacznijmy puszczać po prostu muzykę. Potem się zacznie je bardziej rozwijać i dawać jakieś audycje.
no i mógłbym przy tym nowym layu dorobić np. panelik w stylu radia (czyli pokrętła itp.) żeby nadać fajną stylistykę radia np. samochodowego czy cuś :] myślę że fajnie by się to komponowało w reszte laya Komentarz dodany przez: krzmig: 2010-04-05, 13:40
naum się flasha i zrób, mówiłem ci...
tylko zrób to jak najszybciej zanim krzmig naprawdę zbierze się do pracy na twoim layem i go w końcu doda
Przy okazji wpadłem na pomysł zamontowania w layu jakies małego kalendarza pokazywałby jakiś dziś dzień, obecną godzinę oraz zaznaczało by się na nim kiedy będzie najnowszy Upek i inne tego rodzaju sprawy.
Nie odbiegamy za bardzo od tematu... miało być o radiu nie o layu :P No ale dobra przynajmniej jest jakaś polemika. Jest ktoś kto chciałby puszczać konkretne gatunki muzyczne ?? Ja mogę z kimś na zmianę puszczać rocka wszelakiej maści...
troche oftop, ale mniejsza o to :P
Poldek, zauważ że na tym moim layu jest kalendarz, też miałem taki pomysł żeby zaznaczać na nim ważne daty. Po drugie nie mam teraz kompa ktory by mógł unieść photoshopa i nie wiem kiedy będe miał już normalnego kompa, ale myślę że taki panel bez problemu można dodać w każdym momencie, wiec najpierw niech krzmig cokolwiek ruszy z tym layem to bedzie dobrze..
EDYTKA ja z chęciom podłube z Tobą przy rocku, damy CZADU! xD
Zrobimy krzmigowi też eurobeatow'ą audycje w poniedziałki o godzine 3.30 i będzie chłopak zadowolony :P Tak na serio jest ktoś kto się podejmie tematu j-music ?? Bo dla mnie szczerze to temat odległy wręcz obcy... Jedynie jakieś tam mikro pojęcie mam o endingach i openingach... poza tym kicha
tak jak już wspominałem, mam całkiem sporo tytułów j-music na dysku (tylko ze na starym kompie :/) coś ponad 100 będzie spokojnie, więc też mógłbym coś pokombinować, ale sam nie dam rady..może Mist pomoże? ;> bo wydaje mi się że też jest w miare ogarnięty jesli chodzi o j-music (wkoncu naparza w Step Manii j-music :D)
jeśli chodzi o j-rock to mogę znaleźć nam potężne wsparcie na tym gruncie, znam pewną osobę która ma b. dużą wiedzę na ten temat i jest bardzo osłuchana w j-rocku. więc jakby co mogę popytać
jak bd juz ustalone że napewno ruszamy to napewno popytam czy nie byłby chętna jakoś wesprzeć nas od strony znajomości tytułów i wykonawców, porad co do segregacji itd itd, ogólnie j-rocka
[quote="Pelas"]Jako kierownik projektu... zarządzam !! w trybie natychmiastowym !! konieczność złożenia cv ze zdjęciami na moje ręce XD[/quote]
może być link do fotobloga??
Jak się przejął rolą :P ewentualnie xD A tak na serio na obecnym etapie (testy) każda pomoc się przyda. Ja jestem zielony w temacie prowadzenia radia. Kiedyś coś tam na shoutcaście nadawałem ale to były wieki temu :P
Peel, one są dla Ciebie za młode - odpuść sobie xD
Poza tym kbks, czemu miałby by tylko podpowiadac co puszczać, niech zasiądą przed konsolete dj i zaczną puszczac same to na co maja ochote, wydaje mi się ze to by było ciekawsze rozwiązanie z ich punktu widzenia ;p
Ziaaf... No ja mogę również się do tego projekciku, ale co do puszczanej muzyki, szczególnie jeśli chodzi o te z kraju kwitnącej wiśni, to nie liczcie że puszczałbym jeden rodzaj xD Mam na dysku tego multum ale jest to taka siekanina tytułów, że jedynie na nadawanie j-music bym się nadawał xD No ewentualnie typowo openingów, endingów z anime. No i gdzieś mam skatalogowane albumy poszczególnych artystów też można porobić z tego jakiś show. Tyle chyba na razie.
P.S Jak chcecie trafiać w gusta słuchaczy to po prostu przeróbmy sb na miejsce zamawiania utworków... xD
Dobrze po ciężkich bojach z adminami serwera, udało nam się ruszyć z radiem. Po 2 dniach testu stweirdzam że wszystko jest ok i mozna zacząć nadawać regularnie. W związku z tym musimy się jakoś podzielić obowiązkami... Napiszcie mi w jakich godzinach możecie nadawać a postaram się stworzyć jakieś zalążki ramówki. Mi pasują wieczory po 21, czasami wcześniej... Wypowiadać się trzeba szybko ruszyć z kopyta !!