Witam, ostatnio powstał na jednym z serwerów TeamSpeak, kanał przeznaczony dla naszej strony xD Jeśli komuś nie wystarczą same rozmowy na sb i chciałby w pewien sposób 'poczuć' klimat rozmowy face to face, to jest to idealne rozwiązanie. Ale zacznijmy po kolei:
1. Na sam początek ściągamy pogram TeamSpeak 2 i instalujemy go na swoim dysku twardym (zalecam również potwierdzenie instalacji kodeków, gdy wyskoczy odpowiednie okienko).
2. Po odpaleniu programu i podłączeniu micro, wchodzimy w zakładkę 'Connection' i wybieramy opcję 'Connect'. W nowo otwarty okienku wpisujemy:
Server Adress: server1.teamspeak2.pl:8768
Nickname: login po jakim chcemy występować(najlepiej ten z TTE)
Nastepnie klikamy 'CONNECT'
Po tej operacji, przy natępnym uruchomieniu wystarczy aby wchodząc w zakładkę 'Connection' kliknąć 'Quick Connect' i już jesteśmy na servie xD
3. Nastepnie odszukujemy kanał 'TTE'(jego numer to 3.7) i klikamy dwukrotnie na widniejącym po nim napisie 'AFK'. W nowo otwartym oknie wpisujemy hasło 'strong' i tak oto jestesmy na naszym kanale xD
Dodatkowo: Zalecane jest aby wejść również w zakładkę 'Settings' i wybrać tam opcję 'Sound Input/Output Settings' i tam przy pomocy drugiego suwaka wyregulować czułość micro (bliżej whisper wyłapuje dźwięki cichsze, a shout tylko głośniejsze)
To by było w sumie na tyle, pozdrawiam i do zobaczenia na kanale xD
Edytka: zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy. Brak mikrofonu nie ogranicza was do niekorzystania z programu. Na kanale mozna również wysyłać wiadomosci tekstowe, więc tylko jednka soba może mówic xD
fajna inicjatywa (która wypłyneła jakby nie było ode mnie xD) napewno lepiej bedzie sobie pogadac o anime i innych sprawach niz pisac :] Chociaż pewie z początku będzie niemrawo to potem mam nadzieje ze się troche rozluźnimy i rozmowy będą nam szły o wiele lepiej :D
Możesz kupić najprostszy zestaw słuchawkowy do dwudziestu złoty i korzystać z niego przez x lat. Pomysł dobry, ale i tak mało osób będzie gadać, tylko ludzie z redakcji - o ile mają mikro. Trzeba zrobić reklamę, choćby w newsie.
zareklamowanie w newsie całkiem dobry, ale trzeba sie liczyć z tym ze mogą znaleźć tam nie proszeni goście, którzy będą jedynie działać na nerwy pozostałym użytkownikom.
Choć bardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie to, że kanałem będzie zainteresowanych bardzo niewielu userów, jeśli wogóle bedzie jakieś zainteresowanie ;( z wyjątkiem redakcji. Ale miejmy nadzieje, że to w jakimśstopniu rozrusza stronkę i pobudzi zwykłych userów do aktywności
wiesz kbks, jest sposob na takich nieproszonych gosci - mute lub ban :] i juz nie bedzie z takimi problemu :P jednak mysle ze mamy na tyle ogarniętych użytkowników że nie będzie takich problemów :)
Zapraszam do rozmowy! :P
(chociaz sam poki co w niej nie uczestnicze z powodu braku mikrofonu :P)
Bana może nie, ale mut lub kick w zupełnosci wystarczy aby odstraszyć takich delikwentów xD No nic, pierwsze spotkanie zakończone, micro mieliśmy tylko ja i vad, ale jakoś nam poszło xD Takie serwisy nadają się najlepiej na grupowe rozmowy... Więc do roboty! Jesli macie okazję to załatwcie sobie micro i pochwalcie się swoim głosem. No moze to była przesada.... No ale Scyz moze potwierdzić ze brzmielismy w miarę normalnie xD I jak już więcej osób będzie chętnych, to zgada się odpowiedni dzień i godzine i pogada na luzie xD
Edytka: poldek prosił abym podał swoje ustawienia dźwiekowe w TS'sie, nie są one na wyraz skomplikowane, ustawiłem tylko jeden suwak xD Ale piszmy:
- W zakładne Settings--> Sound Input/Output Settings suwak nazwany "Output Volume" ustawiony mam maksymalnie w prawo, dzieki temu dość wyraźnie wszystko słychać (nawet vada xD) no i oczywiście aktywację na klawisz. Dzieki temu nie ma przypadkowych dzwięków, nalezy tylko dłużej trzymać przypisany klawisz, aby cały dźwięk przeszedł. To chyba wszystko.
Aha, jeśli kogos irytują dżwięki typu "Player Left", to w Settings--> Options, w drugiej zakładce obnizamy suwak głośności do zera i zatwierdzamy. I wkurzającego dźwieku nie ma xD