Pierwszy powstał jako wektor (myszka i narzędzie pióra w Photoshopie) tej pracy
Kolejne dwa podobnie tyle, że ze screenów. Reszta to albo z głowy albo na podstawie innej pracy czy zdjęcia. Żadnego kalkowania. Jak uda mi się opanować obsługę tableta będzie więcej autorskich digital artów.
a to fajnie :) pracki miłe dla oka, zwłaszcza własnoręcznie wykonany rysunek Trunksa :) no i ten koleś z różowymi włosami, a co do tabletu to ja właśnie zamierzam sobie sprawić pod choinkę :D jaki masz tablecik? może jakiś polecasz? :>
Mój tablet to Pentagram QuadPen P2002, okazał się trochę za czuły, więc ciężko się z niego korzysta, piórko jest cięższe, bo z bateryjką (dla mnie lepiej), ale podobno najlepsze są od Wacom'u. Każdy kogo znam z tabletem ma właśnie urządzenie tej firmy i nikt nie narzeka, a co do modelu to zależy jaki masz budżet i do czego chcesz go wykorzystywać. Mnie spodobały się te z wyświetlaczem LCD, seria Cintiq bodajże, ale nie jestem przekonana co do ich wytrzymałości i cena też nie jest mała. Na początek proponuję Wacom Bamboo - niedrogi, lekki, łatwy w obsłudze, nie ma żadnych bajerów, więc ciężko go popsuć.
Ta tablet... zakupiłem sobie teviona xxl czy jakoś tak (pentagram xxl podobno to to samo tylko inna nazwa i cena), najtańszy i największy xD chciałem sie tylko pobawić, zobaczyć jak wygląda praca z takim urządzeniem no i podłączam pod linuxem ruszam piórkiem i rusza się kursor! I chyba nic poza tym nie działa xD nie wyczuwa nacisku, kąta, poza tym prawy dolny róg nie zawsze jest prawym dolnym rogiem na monitorze... dwa dni siedziałem nad tym i nic. W google pomoc była głównie dla wacoma. Być może pod windą by śmigał ale praca na niej mi nie pasuje. W dodatku rysik w piórku się rusza (wyczuwanie nacisku) co może przysporzyć wielu problemów w późniejszym czasie. Myszka wygląda jak z lat 80, bateria oczywiście w piórku. Więc z przyczyn moich nie powodzeń odradzam Ci kupowania czegoś na wzór wyżej wymienionych. ;P
kupiłeś podróbkę pentagramu( nie zbyt dobre maja tablety, dlatego że stawiają wielkość tabletu nad jakość) to się nie dziw! :D dziś jadę to media markt (mam nadzieje ze mnie wpuszcza :( ) z zamiarem kupna tabletu, raczej kupie wacoma