Logowanie Rejestracja

[grafika] Kythwena i jej obrazki

6421 8
Kythwena.png" alt=""> Kythwena.jpg" alt=""> Kythwena.jpg" alt="">
Więcej: [URL]http://kythwena.deviantart.com/[/URL]

Scyzor Grafik
no bardzo ladne obrazki, tylko mam pytanie, czy te rysunki robisz z glowy? czy moze poprostu odrysowywujesz je? :]

Pierwszy powstał jako wektor (myszka i narzędzie pióra w Photoshopie) tej pracy Kolejne dwa podobnie tyle, że ze screenów. Reszta to albo z głowy albo na podstawie innej pracy czy zdjęcia. Żadnego kalkowania. Jak uda mi się opanować obsługę tableta będzie więcej autorskich digital artów.

Scyzor Grafik
a to fajnie :) pracki miłe dla oka, zwłaszcza własnoręcznie wykonany rysunek Trunksa :) no i ten koleś z różowymi włosami, a co do tabletu to ja właśnie zamierzam sobie sprawić pod choinkę :D jaki masz tablecik? może jakiś polecasz? :>

Mój tablet to Pentagram QuadPen P2002, okazał się trochę za czuły, więc ciężko się z niego korzysta, piórko jest cięższe, bo z bateryjką (dla mnie lepiej), ale podobno najlepsze są od Wacom'u. Każdy kogo znam z tabletem ma właśnie urządzenie tej firmy i nikt nie narzeka, a co do modelu to zależy jaki masz budżet i do czego chcesz go wykorzystywać. Mnie spodobały się te z wyświetlaczem LCD, seria Cintiq bodajże, ale nie jestem przekonana co do ich wytrzymałości i cena też nie jest mała. Na początek proponuję Wacom Bamboo - niedrogi, lekki, łatwy w obsłudze, nie ma żadnych bajerów, więc ciężko go popsuć.

Scyzor Grafik
hmm a nie mozesz sobie zainstalowac nowych serownikow? to powinno pomoc przy zbyt czulym piorku

krzmig Admin
Ta tablet... zakupiłem sobie teviona xxl czy jakoś tak (pentagram xxl podobno to to samo tylko inna nazwa i cena), najtańszy i największy xD chciałem sie tylko pobawić, zobaczyć jak wygląda praca z takim urządzeniem no i podłączam pod linuxem ruszam piórkiem i rusza się kursor! I chyba nic poza tym nie działa xD nie wyczuwa nacisku, kąta, poza tym prawy dolny róg nie zawsze jest prawym dolnym rogiem na monitorze... dwa dni siedziałem nad tym i nic. W google pomoc była głównie dla wacoma. Być może pod windą by śmigał ale praca na niej mi nie pasuje. W dodatku rysik w piórku się rusza (wyczuwanie nacisku) co może przysporzyć wielu problemów w późniejszym czasie. Myszka wygląda jak z lat 80, bateria oczywiście w piórku. Więc z przyczyn moich nie powodzeń odradzam Ci kupowania czegoś na wzór wyżej wymienionych. ;P

Scyzor Grafik
kupiłeś podróbkę pentagramu( nie zbyt dobre maja tablety, dlatego że stawiają wielkość tabletu nad jakość) to się nie dziw! :D dziś jadę to media markt (mam nadzieje ze mnie wpuszcza :( ) z zamiarem kupna tabletu, raczej kupie wacoma

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.