Logowanie Rejestracja

Zanpaktou jaki chcielibyście mieć

5843 4
Temat ten jest pewnie bardzo popularny na innych forach, ale w mojej głowie ostatnio zrodził sie pomysł aby wszyscy puścili wodzy wyobraźni (ale bez przesady) i napisali jakiego Zana chcieli by mieć gdyby byli Shinigami. A wiec zaczynamy odemnie. Oto moja wymarzona broń:
Imie: Black Shaft (Czarna Błyskawica) jap. Burakkusyahuto Typ: elektryczny/powietrze Wygląd: miecz dłuzszy i szerszy niz zwykła katana, lekko sczerniały, rękojeść bogato zdobiona, ma wygrawerowane na niej dwie błyskawice. prawdziwa forma miecza: Młoda kobieta, brunetka o długich nogasz i pieknej twarzy, ubrana w czarny płaszcz, trzymajaca w reku piorun. Komenda aktywująca Shin-kai: It sing Black Shaft! (spiewaj Czarno Błyskawico!) [również do przetłumaczenia]
Shin-kai: Katana nie zmienia swej długości za to staje sie dwukrotnie szersza. Mniej więcej na 3/4 (trzech czwartych) długości klinga wygina sie ku górze o około 45 stopni. Kolor zmienia sie na czarno-błękitny, emanuje delikatna poswiata i daja sie słyszeć ciche trzaski. Umiejętności: w shin-kai wzrasta prędkośc i celnośc posiadacza miecza, a ostrze zyskuje dwie nowe właściwości:
1. Levitation (Lewitacja)- wokół urzytkownika wytwarza sie niewidziałne pole magnetyczne i dentyczne jak pole magnetyczne Ziemi. Dzieki zasadzie odpychania sie dwóch takich samych ładunków, wojownik unosi nad ziemia(na wyskość max. 3 metrów) Umozliwia to lepsze poruszanie się i ułatwia korzystanie z drugiej zdolności jaka jest: 2. Ball-shaped lightning (Piorun kulisty)- z ostrza zostaje wystrzelony silny ładunek elektryczny w kształcie kuli, lecący głównie po łuku, który po trafieniu zadaje obrażenia oraz paraliżuje chwilowo przeciwnika. Wadą jest to że pocisk leci po okreslonej trasie więc osoba odpowiednio szybka jest w stanie go ominąć.
Ban-kai: Po aktywacji Shinigami przebiera forme Black Avenger(Czarny Mściciel). Zyskuje sie prędkośc większą od Flash Step (Błyskawiczny Krok), zmienia sie również ubranie posiadacza(Przejmuje go od prawdziwej formy swego Zanpaktou). Ubrany jest w czarny płaszcz, który na końcach jest bardzo mocno wystrzepiony co przypomina iskierki elektryczne. Również wygląd miecza zmienia sie diametralnie. Staje sie on czarny, matowy, nie odbijajacy żadnego swiatła. Rekojeść przybiera kolor szary z nielicznymi plamkami żółci. Ostrze wydłuża sie bardzo lecz nie widac tego tak dokładnie ponieważ jego kształt jest zygzakowaty przypominajacy piorun. Z zawartego w nim prądu, wyskakuja z niego iskry. Co pewien czas usłyszec mozna głuchy odłos grzmotu. Zarówno Levitation, jak i Ball-shaped lightning polepszaja sie. W pierwszym przypadku pole zwieksza swa moc i nie ma ograniczenia wysokości na która mozna sie unieść, zatem shinigami może swobodnie poruszac sie w powietrzu. Zaś druga zdalność zwieksza ładunek elekrtyczny zawarty w sobie jak i prędkość. Kula może równiez byc sterowana za pomoca siły woli co moze byc decydujace w walce. Dochodzi równiez trzecia zdalnośc a jest nią to że przy trafieniu w cos lub kogos przez ostrze przewodzi potężny ładunek elektryczny który dodatkowo razi przeciwnika.
Prosze o ocene tego Zanpaktou i czekam na wasze miecze. Pozdrawiam

Imie:Dragon kiss(pocałunek smoka)japońskiego nie znam :p typ:ziemno ognisty wygląd:długi miecz z wyglądu przypominający zwykły zanpaktou.Różni sie tylko rękojeścią a mianowicie jest ona wykonana z gliny koloru brązowego .Sam miecz ma kolor szary prawdziwa forma miecza to starzec z siwą brodą która sięga prawie ziemi.Ubrany jest w białą szate (co podobnego do szaty gandalfa) Aktywacja shi kai : black Dragon kiss (czarny pocałunek smoka)
w formie shi kai miecz zmienia sie w glinianą pałke.Kiedy atakuje z miecza lecą skalne odpady które mogą poparzyć przeciwnika.Szybkośc znacznie zwiększa sie na ziemi ale zmniejsza w powietrzu.
Bankai:Miecz zmienia sie w 2 golemy wykonane z magmy zaś osobie na ciele wyskakują błotne blamki co pozwala na rzucanie oginstymi skałami .Szybkość właściciela miecza zwiększa sie na ziemi jeszcze bardziej niż w formie shi kai i zmniejsza w powietrzu..Golemy te mogą bić sie z przeciwnikiem jak i chronić właściciela tworząc powłoke ochronną z gliny.
no taki chciałbym mieć :P

Imie Frozen Blade (Ostrze Mrozu) Żywioł Lód, zimno, psychika Wygląd Zan normalniej długości, jednak szerszy niż zwykły. Ostrze mocno poszczerbione od dołu co przypomina jakieś sople lodowe. Miecz jest błękitny, rzekł byś w kolorze lodu, jednak po środku przebiega czarny pasek idący od rękojeści do końca miecza. Rękojeść normalnej długości jednak ma wypukłą czaszkę, która ma oczy których podczas walki tli się niebieski mroźny ogień. Dusza miecza Wysoki człowiek odziany w czarne postrzępione i porwane ubranie. Jest to wiekowy facet, którego prawa ręka jest bez skóry i żył czyli czysta kość. W tej samej ręce wystaje kość z łokcia. Na nogach ma zerwane łańcuchy i ubranie jest gdzie nie gdzie zamarznięte, widać mu także skrawek kości policzkowej pod lewym okiem. Ogólnie rzecz biorąc straszna wysoka postać, która nie zna strachu i każdy jej się powinien bać.
Aktywacja Shi-Kai wyciągnięcie Zana przed siebie i wyszeptanie Ożyj Mrozie! I wyprostowaną ręką która dzierży miecz wykonujemy wymach do tyłu.
Shi-Kai Łańcuch, który jest bardzo mały na rękojeści (jedno oczko) nagle się wydłuża i okręca się wokół ręki, którą później lód lekko naznacza, jak zresztą całe ciało. Zan nie zmienia swej wielkości ani kształtu, daje jeszcze większą siłę i potrafi zamrozić wszystko co nie będzie się mu sprzeciwiało (stawiało oporu aby nikt nie zinterpretował tego w ten sposób Cześć, mogę Cię zamrozić? - Nie! - No to pa ;*. ) Gdy nim atakujesz pozostawia poświatę w której błyszczy się jakby małe drobinki lodu, które po chwili znikają. Jeśli wbije się w czyjeś ciało potrafi wyssać energię z przeciwnika.
Aktywacja Ban-Kai (1) Wsadzenie palców w oczy czaszki i wyciągnięcie go w górę aby był pionowo.
Ban-Kai Miecz rozpryskuje się na malutkie kawałki lodu, które są kierowane rękojeścią, która nadal pozostała cała w mym ręku. W ten sposób można nim kierować, a on może atakować przeciwnika lub blokować jego ataki. Nie da się zniszczyć tej techniki, można jedynie sparować za pomocą jakiejś potężnej techniki. Słaby wróg, który jest wolny nie ma szans z tą techniką. Również kawałki mogą się kształtować w co tylko rozkaże mój umysł.
Ban-Kai (2) Zanpakutoh jest tej samej wielkości i nic się nie zmienia oprócz tego, że gdy popatrzysz w oczy czaszki na rękojeści lub w moje oczy od razu umierasz lub mogę się rozkoszować bólem który Ci zadaję. Moja energia rośnie z każdym zabitym w ten sposób wrogiem, a miecz staje sie jeszcze bardziej potężny i straszny.
I jak Wam się podoba? XD Oceniajcie P Teraz jap powiem co sądzę o waszych XD
Burakkusyahuto - bardzo fajny miecz, który mi nawet zaimponował. Wyobraźnia Mistica jak widać jest duża bo miecz wydaje się być bezbłędny. Jednak wygląd był za mało opisany i nie było wspomniane co robi z wrogiem i nie dodało to smaczku ;p
Dragon kiss - ciekawy miecz, ale nazwa jest trochę dziwna XD Gdyby neie charakter Poliego myślał bym, że to jest jakiś miecz psycho który uwodzi ludzi przeciąga na swoją stronę etc ;p a to było by ciekawe ;] Pomysł z golemami wydaje się bardzo dobry, jednak te plamki na ciele z gliny przypominają mi jakiegoś typa co się nie myje XD

Taki jak na ssjc oczywiscie...
Nazwa Zana: Houka Tenma Typ: Ogień Prawdziwa Forma: http://consultant.ur.ru/s...20Rembrandt.jpg

Shi-Kai: Houka Dame- Ji - http://web.mit.edu/ashuan...-fire-sword.jpg Zanpakutou, po wypowiedzeniu słów aktywacji zaczyna się żarzyć. Po chwili rozgrzany do czerwoności zan zajmuje się ogniem. Podczas Shi-kai wykonując cięcie mieczem, ten zostawia za sobą smugę ognia.
Ban-Kai: Kaki Doragon Kyoudai
1 etap Z ostrza uniesionego w górę, po wypowiedzeniu aktywacji najpierw wystrzela kłębek dymu, zaraz potem w jego obrębach kształtuje się smok. Pozostając w ogniowej osłonie jest śmiertelną bronią. Sterować nim można umysłem (wolno) jak i rękami (2x szybciej) 2 etap Smok zatrzymuje się nagle zwijając w kłębek. Ogień znika także, skinieniem palca mogę sprawić aby ta „kula” zniknęła. Na następny znak moich dwóch palców (wskazującego i środkowego) w miejscu przeze mnie wyznaczonym, kula znowu pojawia się i znowu wybucha, po krótkiej chwili regenerując się.
Specjalne Zdolności:
Shi-Kai: Tentei Zetsumei Wypowiadając słowa aktywacji muszę w tym samym momencie podrzucić miecz do góry, tak aby kręcił się ostrzem w moją stronę. Osiągając szczytowy punkt miecz na chwile przemienia się w kształtną, wirującą, czarną mgłę, z której co 2 sekundy wyskakują maleńkie czarne ostrza, powtarza się to 4 razy

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.