Logowanie Rejestracja

Chuunin z Konochy

4366 4
Chuunin to podstawowa ranga shinobi. Każdy Genin, jeśli w ogóle nadaje się na ninja, wcześniej czy później musi zostać Chuuninem. Od ninja tej rangi wymaga się odpowiedzialności, znakomitego opanowania wszystkich podstawowych technik, doświadczenia bojowego i umiejętności działania w zespole. Chuunin też jest upoważniony do dowodzenia drużynami składającymi się z Geninów lub innych Chuuninów. Niektórzy też zajmują się edukacją uczniów w Akademii Ninja. Noszą charakterystyczne kamizelki z wyszytym na plecach znakiem symbolizującym pochodzenie shinobi. Rozwój większości ninja kończy się na tym stopniu. Tylko najwybitniejsi awansować mogą dalej na Jouninów.
Chuunin z Konochy (kolejność alfabetyczna, stan na koniec I serii telewizyjnej lub rozdział 244): Hagane Kotetsu Seiyū: Tomoyuki Kouno Wiek: 24 Urodziny: 21 lipca Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: B Wzrost: 167.5 cm Waga: 52.3 kg Specjalne techniki: Magen: Kokoni Arazu no Jutsu Pierwszy raz w mandze: rozdział #36 Pierwszy raz w anime: odcinek #21 Relacje: towarzysz Izumo
Inuzuka Hana Seiyū: Eri Saitou Wiek: 18 Urodziny: 13 Kwietnia Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: 0 Wzrost: 170.3 cm Waga: 52.5 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #137 Pierwszy raz w anime: odcinek #79 Relacje: siostra Kiby
Kamizuki Izumo Seiyū: Tomohiro Tsuboi Wiek: 24 Urodziny: 25 Października Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: A Wzrost: 169 cm Waga: 58 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #36 Pierwszy raz w anime: odcinek #21 Relacje: towarzysz Kotetsu
Mifu Shinobu Seiyū: ? Wiek:25 Urodziny: ? Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin egzaminator Grupa krwi: ? Wzrost: ? Waga: ? Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #124 Pierwszy raz w anime: odcinek #68
Mozuku Seiyū: Egawa Daisuke Wiek: 19 Urodziny: ? Wioska: Konoha-Gakre Ranga: Chuunin egzaminator Grupa krwi: ? Wzrost: ? Waga: ? Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #49 Pierwszy raz w anime: odcinek #29
Nara Shikamaru Seiyū:Shotaro Morikubo (do odc. 141), Nobutoshi Canna (od 141 odc.) Wiek: 13 Urodziny: 22 Września Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: AB Wzrost: 152.1 cm Waga: 42.9 kg Specjalne techniki: Kagemane no Jutsu Pierwszy raz w mandze: rozdział #34 Pierwszy raz w anime: odcinek #1 Ukończenie Akademii Ninja: 12 lat Zaliczenie Egzaminu Selekcji Chuunin: 13 lat
Nara Yoshino Seiyū: Naoko Matsui Wiek: 36 Urodziny: 24 Lutego Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: A Wzrost: 162.1 cm Waga: 46.2 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #182 Pierwszy raz w anime: odcinek #111 Relacje: żona Nara Shikaku, matka Shikamaru
Rin Seiyū: ? Wiek: ? Urodziny: 15 Listopada Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: A Wzrost: ? Waga: ? Specjalne techniki: medyczne Pierwszy raz w mandze: rozdział #239 Pierwszy raz w anime: ? Relacje: towarzyszka z drużyny i przyjaciółka Kakashiego i Uchihy Obito Ukończenie Akademii Ninja: 9 lat Zaliczenie Egzaminu Selekcji Chuunin: 11 lat
Suzume Namida Seiyū: Tomoko Miyadera Wiek: 31 Urodziny: 19 Grudnia Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin nauczyciel Grupa krwi: A Wzrost: 165.6 cm Waga: 45.5 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #71 Pierwszy raz w anime: odcinek #41 Relacje: nauczycielka w akademii ninja, gdy Ino i Sakura były małe
Tanami Iwashi Seiyū: Masato Funaki Wiek:23 Urodziny: 2 Stycznia Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin egzaminator Grupa krwi: 0 Wzrost: 173 cm Waga: 61.5 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #57 Pierwszy raz w anime: odcinek #34
Tobitake Tonbo Seiyū: Shouto Kashii Wiek: 27 Urodziny: 4 Kwietnia Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin egzaminator Grupa krwi: A Wzrost: 167 cm Waga: 55 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #40 Pierwszy raz w anime: odcinek #23
Touji Mizuki Seiyū: Shinichiro Miki Wiek: 28 Urodziny: 21 Października Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin nauczyciel Grupa krwi: AB Wzrost: 179.4 cm Waga: 69.4 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #1 Pierwszy raz w anime: odcinek #1
Uchiha Obito Seiyū: ? Wiek: 13(nie żyje) Urodziny: 10 Lutego Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin Grupa krwi: 0 Wzrost: 154.2 cm Waga: 44.5 kg Zdolności ograniczone do więzów krwi: Sharingan Specjalne techniki: techniki żywiołu ognia (Katon) Pierwszy raz w mandze: rozdział #239 Pierwszy raz w anime: ? Relacje: towarzysz z drużyny i przyjaciel Kakashiego i Rin Ukończenie Akademii Ninja: 9 lat Aktywacja Sharingana: 13 lat Zaliczenie Egzaminu Selekcji Chuunin: 11 lat
Umino Iruka Seiyū: Toshihiko Seki,Taisuke Yamamoto (jako dziecko) Wiek: 26 Urodziny: 26 Maja Wioska: Konoha-Gakure Ranga: Chuunin nauczyciel Grupa krwi: 0 Wzrost: 178 cm Waga: 66.2 kg Specjalne techniki: ? Pierwszy raz w mandze: rozdział #1 Pierwszy raz w anime: odcinek #1 Relacje: nauczyciel Naruto Ukończenie Akademii Ninja: 11 lat Zaliczenie Egzaminu Selekcji Chuunin: 16 lat

WoW...fajny temacik, wszystko ladnie opisane, jak bym mial za to ocene dawac dal bym max:))

Mnie ciekawi, czy jest to praca własnoręczna, skopiowana skądś, czy przerobiona skądś.
Jeśli własnoręcznie (mam drobne wątpliwości - za sporo pracy;p - chociaż może nie wszyscy są leniami jak ja ;p) to trzeba pogratulować wysiłku, gdyż mimo, że nie oglądam Naruto wydaję mi się to porządnie i szczegółowo opracowane.

Już prawie zapomniałam o tym poście. Miałam wrzucić jeszcze wszystkie facjaty, poprawić błędy i zaktualizować informacje, ale już nie mogę edytować. Skompilowałam to ze źródeł dostępnych w internecie. Miałam zrobić jeszcze o innych, ale wkręciłam się w Bleach'a, potem znalazłam źródła po angielsku, a nawet po polsku, lepsze od tych moich wypocin, częściowo tłumaczonych z japońskiego lub wyczytanych z mangi, więc zarzuciłam ten projekt. Jeśli znajdę jakiś jeszcze nie opracowany temat z dziedziny M&A to pewnie coś powstanie i się z wami podzielę.

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.