Logowanie Rejestracja

alternatywa dla gadu...

3861 3
krzmig Admin
Jak wiecie lub nie wiecie gg w polce ma monopol, i nie miał bym nic przeciwko temu gdyby nie padało mi tak często... możliwe ze jest to spowodowane moim programem ale używam go już długo i wcześniej tego nie było. Teraz nie ma dnia zeby nie padło choć na chwile... W związku z tym postanowiliśmy z kumplem poszukać jakiejś alternatywy no i wpadł nam w łapska, a raczej jemu LICQ (komunikator do rozmów przez ICQ na Linuxie ;P). Program nie jest idealny, ciągle próbuje sie połapać o co chodzi ze statusami i nie ma normalnych opisów ale za to używa go pół świata czego nie można powiedzieć o gg. Pomimo kilku wad ma tez sporo a nawet więcej zalet i uważam ze jest godny polecenia. Jak by ktoś sie zdecydował oto mój numer: 379947502 w razie problemów pisać, postaram sie pomóc ale najlepiej dawać screeny bo na linuxie wygląda to troche inaczej ;P

YAWN, Krzmig jak zwykle wychwala to co działa na Linuxie, szuka daleko rzeczy, które są pod nosem. Phew. Moją alternatywą na przereklamowany, gówniany wręcz, komunikator jakim jest Gadu Gadu to Windows Messenger, używam go już jakiś czas, w przeciwieństwie do gg tutaj lubię siedzieć, w przeciwieństwie do ICQ cały świat go używa ;p MSG używa zaledwie 50k procka, grając w gry online w ogóle nie odczuwa się różnicy, łatwy w użyciu, zawsze działa, nie ma delayu w wiadomościach z Polski do Hiszpanii i odwrotnie, ułatwia komunikowanie się z ludźmi z całego świata. Zacząłem go używać, bo moim e-przyjaciele z teamu w NetSoccerze zapytali się czy mam tutaj konto, szybko założyłem i podałem swoje namiary - smalec666vad@tlen.pl Aby korzystać z tego nie potrzeba mieć koniecznie konta na hotmailu, wystarczy zwykły mail 40sek pracy w przeglądarce i już możemy korzystać do woli, możliwość rozmów video, głosowych i normalnych jest bardzo pomocna, gdy gramy mecz to używamy tego zamiast TS'a, a laga jak nie było tak i nie ma. Poza tym, gdy jesteśmy offline albo symulujemy offline to nikt nas niezaspamuje i wchodząc nie martwimy się o nawał wiadomości, który zawsze mnie przytłaczał przy wchodzeniu na gg. 0 głupich reklam, użytkownicy są jakby mądrzejsi, gdy masz status zajęty nie ważne jaki powód, to nikt do Ciebie nie pisze, a na gg nie patrzą, piszą i piszą ;p Dodanie do listy jest prostsze i szybsze niż na najpopularniejszym komunikatorze w Polsce, także nie ma co patrzeć, że to program windowsowy i przeganiać go krzyżem i wodą święconą, wystarczy zacząć korzystać i cieszyć się, że microsoft zrobił coś naprawdę dobrego!
Jak już założycie konta to wysyłajcie mi na pw swoje namiary, albo po prostu piszcie do mnie, bo zazwyczaj jestem afk, a maile możecie sobie wysyłać ile tylko się podoba, w opcjach ustawiłem, aby nie odbierać, bo jest to niechciana poczta, ot co ;p
pzdr.
Jeszcze raz mój kontakt:
[code:1]smalec666vad@tlen.pl[/code:1]

krzmig Admin
Krzmig jak zwykle wychwala to co działa na Linuxie, szuka daleko rzeczy, które są pod nosem. to skomentuje tylko tak: LOL xD MSN może działać na pidginie i po doinstalowaniu wtyczki na Licqu... poza tymi dwoma programami używałem tylko kadu... na nim sie akurat nie da. Ale czy najstarszy i najbardziej powszechny komunikator to jest coś odlagłego? dalekiego?... w przeciwieństwie do ICQ cały świat go używa ;p cytacik z wikipedi: [code:1]# ICQ - najpopularniejszy komunikator internetowy.[/code:1] więcej chyba nie trzeba mówić xD 0 głupich reklam nie przypominam sobie zebym miał choć jeden program na którym są reklamy o_O a sory zapomniałem ze masz windowsa xD także nie ma co patrzeć, że to program windowsowy i przeganiać go krzyżem i wodą święconą, wystarczy zacząć korzystać i cieszyć się, że microsoft zrobił coś naprawdę dobrego! a jedna, trzeba patrzeć, przygniatać go krzyżem i oblewać wodą święconą bo to jest zło ]:->
Co do tego czy przy icq da sie grać w gry online nie mam pojecia... to zalezy od programu na jakim go używasz, tak samo jeśli chodzi o użycie procka, czy ramu które jak dla mnie jest ważniejsze.
[code:1]Możliwości
Główną możliwością jest oczywiście kontaktowanie się w sposób pisemny z drugą osobą mającą konto na ICQ. Ale są jeszcze inne opcje:
* transfer plików na zasadzie P2P * wysyłanie SMS-ów * czaty * wysyłanie e-kartek (Greetings Cards) * granie w proste, flashowe gry - niektóre mają możliwość potyczki 2 graczy jednocześnie * wideokonferencje [/code:1] Z wikipedii tyle...

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.