Punkty... kto, ile, za co...
6341
6
W tym temacie będą umieszczone wszystkie informacje odnośnie przyznanych punktów...
Jeżeli nie znajdziesz się na tej liście, a umieściłeś coś, to możesz śmiało pisać do mnie na PW/GG...
Punkty naliczane automatycznie nie będą tu umieszczane... czyli wszelkiego rodzaju punkty za komentarze...
Ogłoszenie: Działa już automatyczne dodawanie punktów za NOWINKI ! (od 30.09.2007)
Sugestie, porady i zażalenia proszę pisać na moje PW/GG. Wszystko da się jeszcze edytować ;)
pzdr
krzmig - lay (min 7 - max 10) - wykorzystany na stronie, więc max = 10 punktów Razem: 10 punktów
Kyou - upload 13 odc Hellsing (13*2 = 26 punktów) - upload 2 OST (2*4 = 8 punktów) - upload 3 OVA (3*4 = 12 punktów) Razem: 46 punktów
Reptile - 10 rys do "Wioski..." (NTTE) (10*0,25 = 2,5 punkta) - 2 napisane newsy (2*4 = 8 punktów) Razem: 10,5 punkta
Xuru - 2 nowinki napisane (2*1 = 2 punkty) Razem: 2 punkty
vader - upload 6 OVA Ichigo 100% (6*4 = 24 punkty) - upload 12 epków Ichigo 100% (12*3 = 36 punktów) Razem: 60 punktów
poldek890 - 8 napisanych nowinek = 8*1 = 8 punktów - upload 10 OVA DB (10*3 = 30 punktów) Razem: 38 punktów
Pozdrawiam
Qbex 1 nowinka - 1 punkt Razem: 1 punkt
Pelas - 1 nowinka... 1 punkt Razem: 1 punkt
endrju - 3 nowinki - 3 punkty Razem: 3 punkty
lolekm1 - fanfic DB NF... 4 punkty ( popracuj nad stylistyką, długością odcinków i ogólnie fabułą... a będzie coraz lepiej ;) ) Razem: 4 punkty
poldek890 recenzje: - Yu-Gi-Oh! Postacie (4) - (min 6; max 10) - proponuje 8,5 punkta. Trochę krócej niż poprzednie (kiedyś umieszczone na stronie), poza tym brak opisu zewnętrznego osób (wiesz... wygląd - kolor i rodzaj włosów, ubranie bla bla bla...) - ale opisy dość fajne i czytelne, oby więcej takich ;) - Yu-Gi-Oh! Postacie (4 następne) - patrz wyżej... 8,5 punkta - Ranma 1/2 - (min 6; max 10) - tak jak sam autor zaznaczył... [quote="poldek890"]Wiem, że ta recenzja nie jest jeszcze doskonała ale jak w wypadku poprzednich przy najbliższym upku postaram się uzupełniĆ braki podając bardziej szczegółowe informacje.[/quote]... poza tym: [quote="Nana-chan"]a gdzie wzmianka o autorze? a ile odcinkow posiada seria? a manga?[/quote] Recenzja to nie samo streszczenie ;) Poza tym jako, że to jest recenzja może jakaś ocena autora ? hmm... myślę, że 7,5 punkta to dobra ocena, poza tym jest naprawde nieźle... są screeny, fanie napisane... itp itd... - Kamikaze Kaitou Jeanne - (min 6; max 10) - praca niezła... błędy ? Patrz wyżej... 7,5 punkta - Gundam Wing - (min 6; max 10) - j/w... praktycznie samo streszczenie ;) 7,5 punkta - Detektyw Conan - j/w... dobry komentarz dał Groszek... zapraszam na stronę zainteresowanych... 7,5 punkta - DBZ Special 3 - (min 6; max 10) - dość fajnie opisane... jeszcze jakaś Twoja ocena by się przydała... 9 punktów Co daje razem... 8,5+8,5+30(4*7,5)+9 = 56... - 2 nowinki - 2 punkty Razem: 58 punktów
Pozdrawiam
bober_ Fanart Raito - ocena Krzmiga - 4 punkty Razem: 4 punkty
endrju 5 nowinek - 5 punktów Razem: 5 punktów
Itashi Info: - Akatsuki - (min 6; max 10 punktów) - przyznaje 10 punktów. Dział odświeżony, widać sporą pracę, są screeny, fajnie zrobione... są oczywiście drobne błędy... ale kto ich nie popełnia ? - Legendary Sanin - (min 6; max 10 punktów) - 9 punktów. Info nie tak dobre jak Akatsuki, ale trzyma poziom ( screeny i poprawki błędów już niedługo będą ;) ) Screeny: 10 sztuk (w infie o Akatsuki) - 10*0,25 = 2,5 punkta ( Reszty screenów jeszcze nie ma na stronie więc na razie nie daje punktów ;) po dodaniu na stronie dodam punkty ) suma: 10+9+2,5 = 21,5 Razem: 21,5 punkta
KaNiKa Recka: Noir - (min 8; max 12 punktów) - przyznaje 12 punktów... naprawdę fajnie napisane, screeny są... nie mogło być nic innego jak max Screeny: Noir 5 sztuk, Speed Grapher 5 sztuk - 10*0,25 = 2,5 punkta Razem: 14,5 punkta
Kyou Recki: Black Lagoon - (min 8; max 12 punktów) - przyznaje 8,5 punkta... cóż... po pierwsze króciutko, po drugie brak autora, czy wyszła manga itp... początki są trudne, mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej ;) przynajmniej screeny są, co cieszy... Opening Gunslinger Girl - (min 6; max 10 punktów) - 6 punktów... dość krótki, 2 wersje językowe tylko (lub aż)... myślę, że jak na opening to i tak sporo punktów ;) Screeny: 4 do Black Lagoon - 4*0,25 = 1 punkt Upload: - 6 odc Hanbu No Tsuki Ga Noboru Sora (powyżej 100MB) - 3*6 = 18 punktów - 12 odc Black Lagoon (poniżej 100MB) - 12*2 = 24 punkt (kolejny upload... ale są 2 recki wiec tylko trochę mniej... 18 punktów) - 12 odc Black Blood Brothers (poniżej 100MB) - 12*2 = 24 (kolejny upload... 14 punktów) - 26 odc Mahou Sensei Negima (poniżej 100MB) - 26*2 = 52 (kolejny upload... 19,5 punkta...) suma: 8,5+6+1+18+18+14+19,5= 85 punktów Razem: 85 punktów
marcin INFO - Bronie (NTTE) - (min 6; max 10 punktów) - jak na pierwszy raz to naprawdę nieźle ;) brak screenów... i tylko za to nie będzie maxa... 9 punktów Razem: 9 punktów
Pelas Upload: 33 epki Bleach - 332 = 66 punktów - mimo, że jest to Twój pierwszy upload chyba rozumiesz, że nie możesz dostać maxa, prawda ? epków jest za dużo... wiec proponuje coś takiego: 172 = 34 punkty + 16 punktów (połowa za drugą część) - razem: 50 punktów Tutorial - właśnie dzięki niemu masz tyle za upload... za niego także coś się należy... proponuje 5 punktów ;) Razem: 55 punktów
Qbex INFO - opening BBB - (min 6; max 10 punktów) - czasochłonne, spisywane samemu z ekranu i tłumaczone do tego... max - czyli 10 punktów Razem: 10 punktów
Reptile 1 nowinka - 1 punkt 1 napisany NEWS - 4 punkty Razem: 5 punktów
poldek890 Upload: - 2 filmy kinowe DBZ (poniżej 100MB każdy) - 3*2 = 6 punktów Recki (poprawki): - Ranma - Kamikaze Kaitou Jeanne Dodane parę zdań... myślę, że po punkcie za każdą recke wystarczy ;) - 2 punkty 3 nowinki - 3 punkty Rezem: 11 punktów
Xuru 3 recenzje: - Claymore (min 8; max 12 punktów) - krótko, brak screenów... 8 punktów - Higurashi no Naku koro ni (min 8; max 12 punktów) - j.w. (najgorsze z nich) mimo skali... myślę, że 6 punktów powinno wystarczyć ;) - Kanon (2006) (min 8; max 12 punktów) - j.w. (najlepsze z nich) - 9 punktów Razem: 23 punkty
Pozdrawiam
Qbex 6 nowinek = 6 punktów UP nowych epków w Naruto Shippuuden (2 punkty) UP nowych chapterów w Naruto Shippuuden (3 punkty) Razem: 11 punktów
Reptile Napisany News - 4 punkty +1 punkt za mini News o wyborach Razem: 5 punktów
poldek890 Recenzje: - Teknoman - (Recenzja - min 8 punktów - max 12 punktów) - nieźle, naprawdę nieźle... 11 punktów - Ergo Proxy - (Recenzja - min 8 punktów - max 12 punktów) - tutaj także jest nieźle... choć pojawiło się parę błędów stylistycznych, składniowych etc... 10 punktów - One Piece - (Recenzja - min 8 punktów - max 12 punktów) - tutaj już troszkę gorzej... nie chce powtarzać po innych ;) Zapraszam do komentarzy na stronie, tam jest wszystko. Sam poldek przyznał, że recka wymaga poprawek ;) Tak czy tak 9 punktów. upload: - 4 filmy kinowe DBZ (jeden ponad 100 MB) (3*3 = 9p + 4p = 13 punktów) - 2 epki Ergo Proxy (do 100 MB jeden i drugi) (2*2 = 4 punkty) 1 mini NEWS o wyborach - 1 punkt Suma: 11+10+9+13+4+1=48 Razem: 48 punktów
Pelas Recka TOKKO + 5 screenów do niej (5*0,25 = 1,25 - zaokrąglone bonusowo do 1,5) [quote="Ocena Rep'a"](miała być surowa xD sam autor tego chciał xD) Pierwsza sprawa to parę błędów... stylistycznych, składniowych, wszelkiego rodzaju powtórzeń itp... np napisałeś: "Powodem dlaczego główny bohater chcę" - powinieneś napisać "Powodem, dla którego główny bohater chce" (ja chcę, on chce) Dalsza część tego zdania też jest dość dziwna... podstawowy błąd to brak przecinków, można by także dać trochę inną składnię... Dalej... podobnie jak w tym przykładzie... braki przecinków + dziwna składnia przykład ? proszę: "O tokko krążą również plotki jakoby wykańczali by swoich przeciwników samurajskimi mieczami nie mieli dla nich żadnej litości…" po 1... to wystąpienie "by", po 2... po "mieczami" przydałaby się kropka, przecinek... lub "nie mając dla nich żadnej litości" kolejny: "prowadza nas w świat paranormalnych zdarzeń i tajemniczych fantomów i niezwykłych członków oddziału TOKKO… " za dużo tego "i"... przecinek za pierwszym razem powinien być... / błędy dotyczyły pierwszego akapitu... nie ma sensu wypisywać ich wszystkich, wiesz już o co chodzi ;) Zaznaczę od razu, że w dalszej części pracy błędy pojawiają się dalej. Nie podobało mi się jeszcze używanie potocznego słownictwa czy też mieszanie różnych stylów literackich... przykłady: "majstra", "In plus", "Brrrr" itp
Podsumowując: Recenzja naprawdę dobra. Jednak nagromadzenie błędów oraz duża liczba niezwiązanych z tytułem wtrąceń autora psuje jej estetykę. Przez to wszystko ciężko się skupić na samym czytaniu ;) Pamiętaj, że jest to tylko moje zdanie... jak każdy mogę sie mylić :)
Punkty: (Recenzja - min 8 punktów - max 12 punktów) - daję 10 punktów ( tylko dlatego, że miała to być surowa punktacja ;) ) [/quote] Razem: 11,5 punktu
marcin Recka Hokage + 7 screenów do niej (7*0,25 = 1,75 - zaokrąglone bonusowo do 2) Jeżeli chodzi o reckę: INFO (min 6; max 10 punktów) - dobra robota, jak dla mnie max... 10 punktów ;) Razem: 12 punktów
Kyou Upload: - 12 epków Black Lagoon (do 100 MB każdy) - 12*2 = 24 punkty - film "Highlander..." (ok 700 MB) - 8 punktów recki: - opening Busou Renkin (4 języki) - INFO (min 6; max 10 punktów) - czasochłonne, 4 języki... max - czyli 10 punktów - ending Busou Renkin (4 języki) - INFO (min 6; max 10 punktów) - czasochłonne, 4 języki... krótsze niż openingi - czyli 8 punktów Suma: 24+8+10+8 = 50 Razem: 50 punktów
Itashi Screeny: - Legendary Sannin (5 sztuk) - Pakty (14 sztuk) - Seals (13 sztuk) Suma: 32 sztuki (32*0,25 = 8 punktów) Razem: 8 punktów
endrju 1 nowinka = 1 punkt Razem: 1 punkt
krzmig Upload: - 16 epków Naruto (16*2 = 32 punkty - epki są do 100 MB) Razem: 32 punkty
Pozdrawiam
DarkXavier Gify 3 sztuki = 3*0,5 = 1,5 punkta Razem: 1,5 punkta
Reptile 2 NEWSy = 2*4 = 8 punktów Razem: 8 punktów
Kyou Openingi: - Black Lagoon (3 wersje językowe) - 8 punktów - Erementar Gerad (3 wer. jęz.) - 8 punktów - REC (4 wer. jęz.) - 8 punktów Razem: 24 punkty
Pelas UPLOAD: Epki Claymore - 5 sztuk 5*2 punkty (epki do 100 MB) = 10 punktów Razem: 10 punktów
endrju UPLOAD: - odc NARUTO - 50 sztuk (odc 51-100) - 50*2 = 100 punktów - Soundtrack - Bleach - 4 punkty (upload OST) - 20 mp3 (op & end z Bleach) - 20*1 = 20 punktów - filmik HTTE (Sakura & Bulma) - 2 punkty - DB - 153 sztuki - 30 (punkty dane) = 123 sztuki - 123*2 = 246 (znowu UPLOAD... za Naruto była całość, teraz musi być mniej - 150 punktów - DBZ - 291 sztuk (znoooowu - 291*2=582 --> 300 punktów) - DBGT - 64 sztuki (i znowu... 64*2 = 128 --> 40 punktów) - 2 NEWSy = 2*4 = 8 punktów endrju... masz za szybkiego neta, żebyś mógł dostawać więcej punktów za UPLOAD... zresztą sam upload to nie wszystko, będziesz pisał więcej, będzie więcej punktów ;) Suma: 100+4+20+2+150+300+40 = 616 punktów Razem: 616 punktów
poldek890 STARE: Nie ocenione: - GIFy (8 sztuk) - 8 * 0.5 = 4 (raczej żaden sie nie wyróżnia) - Skiny do Winampa (18 sztuk) - 18 * (proponuje ocene 1,5 dla każdego, wydaje mi się ze można je dość łatwo zrobić a nie ma tego w wykazie ;]) 1,5 = 27 razem: 31 pkt
NOWE: UPLOAD: - 12 film kinowy DBZ - 1 sztuka = 3 punkty (do 100MB) - emulator - 2 punkty - GRA - 3 punkty - SKINY do winampa - 35 sztuk - 35*1,5 = 52,5 punkta... (jako że to już kolejny raz dodane... to "tylko" 40 punktów Recki: - Kubo Tite - UP - 6 punktów (dlatego, że to tylko UP) - 1 NEWS = 4 punkty Razem: 31 + 3 + 5 + 40 + 6 + 4 = 89 punktów Razem: 89 punktów
rafalexion GIF 1 sztuka = 0,5 punkta Razem: 0,5 punkta
vader Recki: - Akira Toriyama - daty - UP - 8 punktów - słowniczek - UP - 8 punktów (tylko dlatego że ze 3 razy dodawałeś nowe słówka... sam dział by miał mało punktów, ale w sumie dało tyle...) UPLOAD: - Bible Black - 6 epków (6*3 punkty = 18 punktów - powyżej 100MB) - Project Boobs - 2 epki (2*2 punkty = 4 punkty - poniżej 100MB) - Ichigo 100% (reupload... dodatkowe punkty) - 40 punktów (parę odc wygasło i trzeba było jeszcze raz wrzucać... punkty są przybliżone) - DOTACJA: 16 zł * 3 = 48 punktów (tyle teraz jest za dotacje... 1 złoty to 3 punkty) DOTACJA: (wcześniejsza) - 15 zł * 5 = 75 punktów - dodane wcześniej Razem: 126 punktów
Nie ocenione: BRAK
Jeżeli któryś/aś z Was wysłał/a coś jeszcze, a nie ma punktów: pisać PW do mnie
Sugestie, porady i zażalenia proszę pisać na moje PW/GG. Wszystko da się jeszcze edytować ;)
Pozdrawiam
Odpowiedz w temacie:
Brak uprawnień aby odpowiedzieć.