TOP 10
9864
11
Moje TOP 10:
10. YoungBlood- Stary film, o młodym hokeiście stawiacym pierwsze kroki ku zawodowstwu w NHL :D
9. Even Given Sunday - Bardzo dobry film o środowisku trenerskim NFL czyli ligi footballu amerykańskiego z śwętną kracją Ala Pacino
8. Two For The Money - Kolejny film z kolekcji sportowych, ponownie o footballu i z Alem Pacino, tym razem jednak cała rzecz rozchodzi sie o zakłady bukmacherskie.
7. Matrix - Za pierwszym razem mnie powalił efekciarstwem, za drugim razem nie było już tak różowo :D
6. Dirty Dancing 1 - cóż mam baaaarrrdzooo miłe wspomnienia z tym filmem i jego soundtrackiem
5. Blair Witch Project - Za wspaniały klimat, uczucie grozy i wszechobecnego zła
4. Alien (1, ew 2) - jedynka Aliena jest wspanialym thrillerem SF, na dodatek czai sie tam chyba najstraszniejszy "wyrób" twórców hollywood czyli tytulowy z kwasem zamiast krwii Obcy :D notabene dzisiaj o 20.15 na Polsacie leci xD
Wielka Trójca to:
3. Rocky - może jest w tym troche hollywodzkiego kiczu, ale jedynka była typowym zmaganiem sie z własnymi słabościami...
2. Star Wars (tylko klasyczna trylogia czyli ep. 4,5,6) - Ja sie na tym filmie wychowałem i to powino wystarczyć xD
1. The Godfather - Klasyczna epopeja gangsetrska Francisa Forda Coppoli na podstawie powieści Mario Puzo o tym samym tytule. Opowiada o dziejach sycyliskiej mafijnej rodzine Corleone. Wspaniałe kracje Marlona Brando, Ala Pacino i Roberta De Niro. Gorąco Polecam !!
no ale lista moich filmów zmieniła sie od czasu obejrzenia pewnego już nie nowego filmu:D
Zaczne od 1
1. American Pie 1,2,3,4 - poprostu najlepsza komedia jaką widziałem w życiu dokładnie przedstawiają życie nastolatka :D noo i Rola Stiflera(Seann William Scott) fenomenalny aktor
2.Gwiezdne Wojny (wszystkie części)-fabuła aktorzy- poprostu klasyka każdy powinien oglądnąc przynajmniej 1 część...
3.Piraci z karaibów - Bardzo dobrze że w filmie wystąpił Johny Deep bo przedstawił on pirata jako takiego Rockowca i nadał mu troche śmieszny styl,ale film bardzo dobry :)
4.Gladiator-To jest ta nowość Russel Crowl bardzo dobrze wcielił sie w role Maximusa... Śmierć na końcu dodała filmowi pewnych emocji.Badzo dobra ścieżka dżwiękowa...
5.Matrix -Również klasyka warta podziwu fabuła no i walki Neo takie filmy chce sie oglądać
6.Czas Surferów-Bardzo dobra Polska komedia.Teksty tego filmu są genialne-może fabuła nie jest taka wyuskana ale film sie ogląda bardzo fajnie
7.Pan życia i śmierci-Bardzo dobry film z udziałem Nicolasa Cage'a oparty na faktach autentycznych opowiadający o przemytniku broni...
8.Eqilibrim-Troszke podobny do Matrixa ale film umieszczam tutaj za zapierające dech w piersi walki no i za fabułe :D
9.Budka telefoniczna (snajper) - bardzo dobry film z Colienm Farellem akcja dzieje sie w 1 miejscu w budce i to jest poprostu genialne.
10.Człowiek w ogniu-z tego co pamiętam też oparty na faktach autentycznych.Odbicie dziewczynki z rąk porywczy okazuje się nielada wyzwaniem dla Danzela Washingtona (ochroniarza...)
Ta lista będzie sie pewnie zmieniać z wyjściem coraz to nowszych filmów...
1. Seria Harry'ego Pottera... mógłbym oglądać ten film w kółko :] a opisu specjalnego to on chyba nie potrzebuje ;) .
2. Trylogia władcy pierścieni = Co do tego filmu... to za czasów jego świetności oglądałem go często, teraz troche go pożuciłem... ale i tak musi zawitać w mojej topce :).
3. American Pie = Opisywać nie będe bo ktoś to już zrobił, ale komedia jest po poprostu świetną... pozdrawiam mame stiflera xD.
4. Rewanż = Film opowiadający o grupie tańczerzy elektro bogge i breakdance, którzy występują w bitwach... fabuła jest świetna zapraszam do oglądania ...główny aktor filmu to znany raper Omarion.
5. Współcześni samurajowie = Film opowiadający o mistrzach dyscypliny Le Parkour, którzy muszą uratować jednego chłopka przed śmiercią. POLECAM!!
6. Piraci z karaibów = Podobała mi się pierwsza jak i druga część... polecam wam wszystkich... niesamowite przygody i świetna fabuła.
7. LOST = to bardziej serial, ale świetny ... opowiada o grupie ludzi, która rozbiła się na wyspie samolotem, ale ta wyspa nie jest normalna dowiecie się jak obejżycie :D.
8. Filmy dla dorosłych +18 xD = bez opisu xD.
9. Matrix = sam nie wiem ale to mi się podoba :] sam chciałbym być w takim świecie :D.
10. Shrek = Super Komedia :D bez dwóch zdań ... każdy napewno to oglądał!
1. Star Wars (klasyczne, nie nowe) - przodujące w gatunku fantasy, w tamtych czasach. GENIALNIE zrobione jak na te czasy produkcji. 2. LOTR (cała trylogia) - wspaniała Nowa Zelandia i te wspaniałe zamczyska. Do tego bardzo dobrze dobrana muzyka. No i oczywiście Magia Pierścienia xD 3. Piraci z Karaibów (jedynka leprza ale druga cześć niczego sobie) - wspaniałe widoki Karaibów, efekty specjalne no i oczywiście Keira Knightley. 4. Matrix (tylko jedynka) - ten klimacik i nowy sposób przedstawienia trójwymiaru. Następne częsci troche przesadzone. 5. Yamakasi, współcześni samurajowie- najkrócej jak można : LE PARKOUR. A dłużej to tak jak SoLo 6. Asterix i Obelix Misja Kleopatra - Świetna komedia, śmiechu co nie miara :D To po prostu trzeba zobaczyć. 7. Harry Potter (wszystkie części) - naprawde świetnie zrobione filmy i przyznaje się, że chętnie je oglądam (a równie chętnie czytam książke) 8. Shreki (Oba) - fajna komedia, czasami do niej wracam jak chce sobie poprawić humor. 9. Kiler (jedynka leprza niż dwójka ale oba dobre) - kto nie pamięta starego dobrego "Jorgusia Kilera" i jego świetnych tekstów... stare ale jare 10. Król Artur (ten nowy) - Ładnie zrobiony utrzymany w świetnym klimacie.
Oprócz tej dziesiątki BARDZO lubie polskie komedie typu : Vabank, Fuks itp. No to tyle. Pzdro
Komentarz dodany przez: Groszek: 2007-02-01, 14:30 Mógłbyś się postarać o nieco bardziej obszerną argumentację niż dwa - trzy słowa.
1. Star Wars - Prawdę mówiąc zacząłem oglądać niedawno... jakieś dwa lata temu ale tylko 1-3, po oglądnięciu nowej trylogii wziąłem się za starą. Może nie jest tak efekciarska jak nowiutkie ale I'm your father wymiata :mrgreen: . 2. Władca Pierścieni - Bardzo dobra ekranizacja jeszcze lepszej książki (a raczej książek xD). Dobrze wyszukane krajobrazy, wszystko przedstawiono w bardzo dobrym stylu. 3. Harry Potter - Pierwsze dwie części mnie trochę zniesmaczyły za jakąś taką dziwną e... cukierkowość; za to Więzień Azkabanu i Czara Ognia wypadły znakomicie... teraz tylko czekam na Zakon... 4. Shrek - Y... Spoko komedia z której można się śmiać ciągle xD. 5. Efekt Motyla - Uwielbiam ten film za fabułę i schizofalny (xD) klimat. 6. Imię Róży - Powieść osadzona jest w klasztorze benedyktynów w którym dzieje się dziwna sprawa... wszyscy którzy czytali pewną książkę zostali zabici. 7. Chłopaki na Ibizie - Dobra komedia, a do tego śmiesznie ukazane jest tu y... życie pewnych chłopaków. 8. Ojciec chrzestny - Nie wiem jak uzasadnić. Po prostu fajny film ^^. 9. Indiana Jones i... - Tu akurat chodzi mi o wszystkie części przygód pana archeologa. 10. Asterix i Obelix - Szczególnie mam sentyment do bajek ale filmami też nie pogardzę.
1. wszystkie części HP 2. Piraci z Karaibów 3. Władca Pierścieni 4. Czasem słońce, czasem deszcz (i inne z Bollywood) 5. Indiana Jones (wszyyystkie ^^ a podobno ma być w 2009 lub 2010 nowa część ^-^v) 6. Yamakasi - współcześni samurajowie (część 2 też ^^) 7. Bibliotekarz 8. Alex Rider: misja stormbreaker 9 Shrek 10. Królowa Potępionych (jak tam Lestat pięknie gra na skrzypcach -)
-Krew na piasku - Młody chłopak wbrew woli rodziny postanawia poświęcić się corridzie. Wchodzi na szczyt jednak przez swoją głupotę traci wszystko.
-Beema - Czterech młodych gangsterów kradnie BMW. Wdając się w awanturę z innym gangiem i zabijając agenta Federalnej Służby Bezpieczeństwa, muszą uciekać z Moskwy...
-Małżeństwo Tui - Tuia żona inwalidy z 2 dzieci zajmuje się pasieniem owiec. Z powodu głodu i suszy postanawia się rozwieść, aby związać się z mężczyzną, który by jej pomagał...
Odpowiedz w temacie:
Brak uprawnień aby odpowiedzieć.