Logowanie Rejestracja

TOP 10

9864 11
Pelas Naczelny
Podkradłem temcik vadziowi który założył podobny na starym forum... ale do rzeczy wpiszcie tu 10 filmów które zostawiły po sobie jakiś ślad w twojej psychice albo poprostu ci sie spodobały..., koniecznie z krótkim opisem albo uzadanieniem
Moje TOP 10:
10. YoungBlood- Stary film, o młodym hokeiście stawiacym pierwsze kroki ku zawodowstwu w NHL :D
9. Even Given Sunday - Bardzo dobry film o środowisku trenerskim NFL czyli ligi footballu amerykańskiego z śwętną kracją Ala Pacino
8. Two For The Money - Kolejny film z kolekcji sportowych, ponownie o footballu i z Alem Pacino, tym razem jednak cała rzecz rozchodzi sie o zakłady bukmacherskie.
7. Matrix - Za pierwszym razem mnie powalił efekciarstwem, za drugim razem nie było już tak różowo :D
6. Dirty Dancing 1 - cóż mam baaaarrrdzooo miłe wspomnienia z tym filmem i jego soundtrackiem
5. Blair Witch Project - Za wspaniały klimat, uczucie grozy i wszechobecnego zła
4. Alien (1, ew 2) - jedynka Aliena jest wspanialym thrillerem SF, na dodatek czai sie tam chyba najstraszniejszy "wyrób" twórców hollywood czyli tytulowy z kwasem zamiast krwii Obcy :D notabene dzisiaj o 20.15 na Polsacie leci xD
Wielka Trójca to:
3. Rocky - może jest w tym troche hollywodzkiego kiczu, ale jedynka była typowym zmaganiem sie z własnymi słabościami...
2. Star Wars (tylko klasyczna trylogia czyli ep. 4,5,6) - Ja sie na tym filmie wychowałem i to powino wystarczyć xD
1. The Godfather - Klasyczna epopeja gangsetrska Francisa Forda Coppoli na podstawie powieści Mario Puzo o tym samym tytule. Opowiada o dziejach sycyliskiej mafijnej rodzine Corleone. Wspaniałe kracje Marlona Brando, Ala Pacino i Roberta De Niro. Gorąco Polecam !!

Podkradłeś mi a nie vadziowi :P
no ale lista moich filmów zmieniła sie od czasu obejrzenia pewnego już nie nowego filmu:D
Zaczne od 1
1. American Pie 1,2,3,4 - poprostu najlepsza komedia jaką widziałem w życiu dokładnie przedstawiają życie nastolatka :D noo i Rola Stiflera(Seann William Scott) fenomenalny aktor
2.Gwiezdne Wojny (wszystkie części)-fabuła aktorzy- poprostu klasyka każdy powinien oglądnąc przynajmniej 1 część...
3.Piraci z karaibów - Bardzo dobrze że w filmie wystąpił Johny Deep bo przedstawił on pirata jako takiego Rockowca i nadał mu troche śmieszny styl,ale film bardzo dobry :)
4.Gladiator-To jest ta nowość Russel Crowl bardzo dobrze wcielił sie w role Maximusa... Śmierć na końcu dodała filmowi pewnych emocji.Badzo dobra ścieżka dżwiękowa...
5.Matrix -Również klasyka warta podziwu fabuła no i walki Neo takie filmy chce sie oglądać
6.Czas Surferów-Bardzo dobra Polska komedia.Teksty tego filmu są genialne-może fabuła nie jest taka wyuskana ale film sie ogląda bardzo fajnie
7.Pan życia i śmierci-Bardzo dobry film z udziałem Nicolasa Cage'a oparty na faktach autentycznych opowiadający o przemytniku broni...
8.Eqilibrim-Troszke podobny do Matrixa ale film umieszczam tutaj za zapierające dech w piersi walki no i za fabułe :D
9.Budka telefoniczna (snajper) - bardzo dobry film z Colienm Farellem akcja dzieje sie w 1 miejscu w budce i to jest poprostu genialne.
10.Człowiek w ogniu-z tego co pamiętam też oparty na faktach autentycznych.Odbicie dziewczynki z rąk porywczy okazuje się nielada wyzwaniem dla Danzela Washingtona (ochroniarza...)
Ta lista będzie sie pewnie zmieniać z wyjściem coraz to nowszych filmów...

SoLo Vip
Moja topka :] Nie będe dawał w jakiejś specjalnej kolejności od najlepszego do najgorszego czy też na odwrót tylko poprostu wypisze je w kolejności nic nieznaczącej.
1. Seria Harry'ego Pottera... mógłbym oglądać ten film w kółko :] a opisu specjalnego to on chyba nie potrzebuje ;) .
2. Trylogia władcy pierścieni = Co do tego filmu... to za czasów jego świetności oglądałem go często, teraz troche go pożuciłem... ale i tak musi zawitać w mojej topce :).
3. American Pie = Opisywać nie będe bo ktoś to już zrobił, ale komedia jest po poprostu świetną... pozdrawiam mame stiflera xD.
4. Rewanż = Film opowiadający o grupie tańczerzy elektro bogge i breakdance, którzy występują w bitwach... fabuła jest świetna zapraszam do oglądania ...główny aktor filmu to znany raper Omarion.
5. Współcześni samurajowie = Film opowiadający o mistrzach dyscypliny Le Parkour, którzy muszą uratować jednego chłopka przed śmiercią. POLECAM!!
6. Piraci z karaibów = Podobała mi się pierwsza jak i druga część... polecam wam wszystkich... niesamowite przygody i świetna fabuła.
7. LOST = to bardziej serial, ale świetny ... opowiada o grupie ludzi, która rozbiła się na wyspie samolotem, ale ta wyspa nie jest normalna dowiecie się jak obejżycie :D.
8. Filmy dla dorosłych +18 xD = bez opisu xD.
9. Matrix = sam nie wiem ale to mi się podoba :] sam chciałbym być w takim świecie :D.
10. Shrek = Super Komedia :D bez dwóch zdań ... każdy napewno to oglądał!

1. Trylogia Władca Pierścieni- świetne filmy mógłbym je oglądać w kólko 2. Piraci z Karaibów- Klątwa Czarnej Perły- swietny fil i efekty specjalne 3. Gwiezdne Wojny- Seria troche stara ale ciągle jara xD 4. Wszystkie HP- to po prostu trzeba zobaczyc! 5. Shrek 2- doskonały film lepszy od poprzednika 6. Ring obie cześci- bardzo dobry horror 7. Shrek 8. Matrix - piękne efekty specjalne 9. Desperado- świetny film 10. Poszukiwacze Zaginionej Arki

1. Zagubieni. Serial naprawdę świetny. Mógłbym oglądać go w kółko gdyby doba trwała 48 h xD 2. Trylogia Władcy Pierścieni. Uwielbiam fantastykę. Bardzo dobrze ogląda mi się te filmy. 3. Piraci z Karaibów. Na początku myślałem, że będzie to kiczowaty film. Jednak na szczęście się myliłem. 4. Człowiek Pies. Naprawdę fajny film. Opowiada o człowieku, który został wychowany jak pies. 5. Shrek 1 i 2. Fajna komedia. Oglądam to od czasu do czasu gdy chcę się pośmiać :) 6. The Godfather. Mafijna opowieść. Czuję do tego filmu szacunek. 7. Chłopaki na Ibizie. Bardzo śmieszny film. Nie da się z tego nie śmiać :P 8. Szeregowiec Ryan. Dobry film wojenny. Spodobał mi się od pierwszej sceny. 9. Matrix. Trylogia tego filmu przedstawia się bardzo dobrze w moich oczach, jednak oglądałem to raz i kolejny nie ma potrzeby. 10. Budka telefoniczna (snajper). Ten film jest świetny. Jeszcze nigdy nie widziałem filmu, który odbywał by się w jednym miejscu :)

Ja podobnie jak SoLo nie będę się bawił w ustawianie w kolejności. Po prostu pisze jak leci
1. Star Wars (klasyczne, nie nowe) - przodujące w gatunku fantasy, w tamtych czasach. GENIALNIE zrobione jak na te czasy produkcji. 2. LOTR (cała trylogia) - wspaniała Nowa Zelandia i te wspaniałe zamczyska. Do tego bardzo dobrze dobrana muzyka. No i oczywiście Magia Pierścienia xD 3. Piraci z Karaibów (jedynka leprza ale druga cześć niczego sobie) - wspaniałe widoki Karaibów, efekty specjalne no i oczywiście Keira Knightley. 4. Matrix (tylko jedynka) - ten klimacik i nowy sposób przedstawienia trójwymiaru. Następne częsci troche przesadzone. 5. Yamakasi, współcześni samurajowie- najkrócej jak można : LE PARKOUR. A dłużej to tak jak SoLo 6. Asterix i Obelix Misja Kleopatra - Świetna komedia, śmiechu co nie miara :D To po prostu trzeba zobaczyć. 7. Harry Potter (wszystkie części) - naprawde świetnie zrobione filmy i przyznaje się, że chętnie je oglądam (a równie chętnie czytam książke) 8. Shreki (Oba) - fajna komedia, czasami do niej wracam jak chce sobie poprawić humor. 9. Kiler (jedynka leprza niż dwójka ale oba dobre) - kto nie pamięta starego dobrego "Jorgusia Kilera" i jego świetnych tekstów... stare ale jare 10. Król Artur (ten nowy) - Ładnie zrobiony utrzymany w świetnym klimacie.
Oprócz tej dziesiątki BARDZO lubie polskie komedie typu : Vabank, Fuks itp. No to tyle. Pzdro

Zaczne od pierwszego 1.Gladiator-film który jest tak dobry że niewiem co powiedzieć :D 2.Star Wars(trylogia)-no 3 ostatnie częście to klasyk a nowe też są fajne :D 3.Harry Potter(trylogia)-bardzo fajne przygody młodego czarodzieja :D 4.Matrix(cześć pierwsza i druga)-za fajne sceny walki 5.Godfather-pelas nieobraż sie że plasuje sie tak daleko :P 6.Szeregowiec Ryan-super film wojenny z genialną rola Tomma Henksa 7.Shrek-fajna komedia 8.Piraci z Karaibów(chodzi o jedynke po dwójka to dno :/)-jedyny film piracki, który mi sie podoba 9.Forest Gump-film śmieszny a zarazem pokazujący dziwne życie :P 10.Mission Imposibile(jedynka i dwójka trójki jeszcze niewidzialem)-lubie filmy akcji w ktorych sie coś dzieje 11.Dwoch takich co ukradło księżyc-to pozostawie bez komentarza xD n/c

Kolejności u mnie nie ma jako takiej wypisze z pamięci 1- Władca Pierścieni trylogia 2- Gwiezdne Wojowanie :mrgreen: (Wojny) też trylogia 3- Gaywer nie pamiętam go za dobrze ale był świetny 4- American Pie 5- Harry Potter seria wyśmienita 6- Piraci z Karaibów 7-Alien 8-Shrek komedia dla każdego dużego i małego 9-Matrixy dają do myślenia 10- 40 dni i nocy film dobry dla każdego powyżej hmm... 16 roku życia
Komentarz dodany przez: Groszek: 2007-02-01, 14:30 Mógłbyś się postarać o nieco bardziej obszerną argumentację niż dwa - trzy słowa.

Jak można to losowo xD
1. Star Wars - Prawdę mówiąc zacząłem oglądać niedawno... jakieś dwa lata temu ale tylko 1-3, po oglądnięciu nowej trylogii wziąłem się za starą. Może nie jest tak efekciarska jak nowiutkie ale I'm your father wymiata :mrgreen: . 2. Władca Pierścieni - Bardzo dobra ekranizacja jeszcze lepszej książki (a raczej książek xD). Dobrze wyszukane krajobrazy, wszystko przedstawiono w bardzo dobrym stylu. 3. Harry Potter - Pierwsze dwie części mnie trochę zniesmaczyły za jakąś taką dziwną e... cukierkowość; za to Więzień Azkabanu i Czara Ognia wypadły znakomicie... teraz tylko czekam na Zakon... 4. Shrek - Y... Spoko komedia z której można się śmiać ciągle xD. 5. Efekt Motyla - Uwielbiam ten film za fabułę i schizofalny (xD) klimat. 6. Imię Róży - Powieść osadzona jest w klasztorze benedyktynów w którym dzieje się dziwna sprawa... wszyscy którzy czytali pewną książkę zostali zabici. 7. Chłopaki na Ibizie - Dobra komedia, a do tego śmiesznie ukazane jest tu y... życie pewnych chłopaków. 8. Ojciec chrzestny - Nie wiem jak uzasadnić. Po prostu fajny film ^^. 9. Indiana Jones i... - Tu akurat chodzi mi o wszystkie części przygód pana archeologa. 10. Asterix i Obelix - Szczególnie mam sentyment do bajek ale filmami też nie pogardzę.

nyah... TOP 10? ja bym potrzebowała conajmniej TOP 50 xD
1. wszystkie części HP 2. Piraci z Karaibów 3. Władca Pierścieni 4. Czasem słońce, czasem deszcz (i inne z Bollywood) 5. Indiana Jones (wszyyystkie ^^ a podobno ma być w 2009 lub 2010 nowa część ^-^v) 6. Yamakasi - współcześni samurajowie (część 2 też ^^) 7. Bibliotekarz 8. Alex Rider: misja stormbreaker 9 Shrek 10. Królowa Potępionych (jak tam Lestat pięknie gra na skrzypcach -)

Nie lubię takich tematów, ale chęć nabicia posta była większa. Nie podam Wam swojej TOP10, bo za dużo filmów obejrzałem niekiedy nawet nie znając ich nazwy bądź, też zapominając. Dodam jeszcze, że już mam dość tych filmów produkcji amerykańskiej! I z tego powodu podam Wam 3 dość "egzotyczne" filmy, które zapadły mi ostatnio w pamięć.
-Krew na piasku - Młody chłopak wbrew woli rodziny postanawia poświęcić się corridzie. Wchodzi na szczyt jednak przez swoją głupotę traci wszystko.
-Beema - Czterech młodych gangsterów kradnie BMW. Wdając się w awanturę z innym gangiem i zabijając agenta Federalnej Służby Bezpieczeństwa, muszą uciekać z Moskwy...
-Małżeństwo Tui - Tuia żona inwalidy z 2 dzieci zajmuje się pasieniem owiec. Z powodu głodu i suszy postanawia się rozwieść, aby związać się z mężczyzną, który by jej pomagał...

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.