Logowanie Rejestracja

Love Hina

3209 1
Od dość niedawna (pół roku lub rok) zakończyła się seria Love Hiny (14 tomów). Jak ktoś nie chce ekspresowo wydawać kasy na wszystkie (kolo 280 zł) polecam obejrzeć anime na youtube (np. Love Hina ep. 1 English/Japaneese etc.)
Opowiada ona o kolesiu, Keitaro Urashimie, który przez całe życie ma totalny pech do dziewczyn. Totalny nieudacznik, itp. jedyne kiedy miał okazję poznać "fajne" dziewczyny to okres jego dzieciństwa... i obietnica... Pewnego dnia, jego babcia przysyła faks w którym pisze, że odziedzicza po niej hotel. Nasz bohater jedzie by to sprawdzic, po czym nikogo tam nie ma. Postanawia zrelaksować się w gorących źródłach, a że nie przeczytał napisu "Pensjonat dla dziewczyn, Hinata" tu jego przygoda się zaczyna... Non-stop śmiesznych scenek, szeroki wątek miłosny, i brak jakichkolwiek scenek do końca mangi (zasłona z mgły, widać tylko "szczegóły" jak to w anime typu DB). Naprawdę polecam gdyż dla mnie to było najśmieszniejsza manga jaką kiedykolwiek czytałem/anime które oglądałem (zna się Azuremangę i inne tytuły ale to dzieło dla mnie wymiata :D) Napisy można ściągnąć ze stronek, a anime samo w sobie występuje tylko w wersji angielskiej (manga po polsku, do znalezienia w każdym empiku). Dla tych co chcą szybko zobaczyć postacie z mangi i trochę scen z niej, poszukajcie gry w internecie "Love Hina Sim Date" (poza samą Love Hiną parodiuje 5-6 innych anime/mang polecam nie sugerować się "pierwszym spojrzeniem" na postacie, gdyż w mandze są znacznie ładniejsze) PS. Anime powstało na podstawie mangi, niektórych rzeczy nie ma.

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.