Logowanie Rejestracja

Top 10MP3

7577 8
Trudno powiedzieć co jest na tej topce, bo słucham wiele kapel i wiele utworów zasługuje na bycie w gorącej dziesiątce XD
1. Vader - Hallelujah! (god is dead) - satanistyczny tekst, świetne brzmienie i fajny teledysk, to wszystko zapewniło pierwsze miejsce na top 10mp3 2. Metallica - The Unforgiven II - jako spokojniejsze, a jednak świetne brzmienie i ciekawy tekst. Do tego dochodzi nauka zagrania tego na gitarze, tylko nie zbyt wychodzi :< 3. System Of A Down - Question - po prostu fajne :D 4. Korn - Falling Away From Me - stare ale jare XD Wpada w ucho ; o 5. SlipKnot - People=Shit - to nie wymaga komentarza ^^' 6. Metallica - St. Anger - świetny kawałek 7. Vader - This Is The War - to co wyżej, a jednak trochę mniej XD 8. Metallica - The Unnamed Feeling - zastanawiam się czy nie powinienem umieścić tego gdzieś wyżej .. hm, kto wie... Kawałek i tak jest naprawdę świetny ;] 9. Judas Priest - Night Crawler - to jest naprawdę 'stare. ale jare' XD 10. Metallica - Master Of Puppets - po prostu, fajne :D
Ofc, są też inne kawałki zasługujące na bycie tutaj, ale nie sposób wypisać wszystko mając tylko 10 miejsc ;)
pzdr

1. Metallica - St Anger: - Obecnie zdecydowany numer jeden na mojej playliście z zesztą tak jak cała Metallica. Świetne gitary i perkusja. Utwór świetnie brzmi. Jeśli ktoś lubi ostre metalowo - rockowe granie to polecam.
2. Iron Maiden - Blood brothers.: Świetna klmiatyczna ballada. Perfekcyjna gitara i wokal. Naprawdę można się przy tym utworze "wczuć"
3. Limp Bizkit - My way: Ten kawałek posiada to za co lubię całe Limp Bizkit. Wolne zwrotki i dynamiczny refren doskonale do siebie pasują. Do tego tekst jest genialny.
4. Papa Roach - Last Resort: W wakacje byłby to niewątpliwie numer jeden. Świetny tekst mówiący o samobójstwie, wokal i ta energia, złość to trzeba poczuć.
5. Papa Roach - Beetwean Angles and Insects.: To samo co powyżej, z tymże utwór mówi o złu na świecie wyrządzonym przez forse i ambicje. Trochę bardziej wolę Last Resort i dlatego jest on o miejsce wyżej.
6. System of a Down - BYOB.: Od samego początku cholernie dynamiczny. Szybka perkusja, ostra gitara i krzyk. Później szok refren przyjemnie zwalnia i jest odskocznią od tępa jakie narzucają zwrotki. W większości utworów, które słucham jest odwrotnie. Za tę innowację 6 miejsce.
7. Soundtrack z Bleach.: Tak tak muzyka z anime. Szczególnie przypadł mi do gustu oppening z sezonu 2. Świetna muzyczka.
8. Metallica - All Within My Hands: To samo co przy St Anger. Jednak All Within My Hands już mi się trochę znudziło
9. Nirvana - Smeelis like ten sprit: Klasyka pełną gębą. W sumie znam sporo lepszych kawałków, ale z szacunku dla Nirvany ich utwór znajduje się na mojej liście.
10. System of a Down - Fuck the sistem: Bardzo ostry i fajny kawałek. Perkusja, krzyk tempo utworu jest niesamowite. Szkoda tylko, że nie ma zwolnień i kawałek jest taki krótki.
Jest jeszcze wiele piosenek, które słucham. Do tego często się zmieniają, dochodzą nowe. Jeśli coś się zmieni napiszę nowe top 10.

Obecne top 10 mp3 jakie słucham: 1 Olsen fu- Zdecyduj sie -bardzo fajnt kawalek w rytmie reage 2 O.S.T.R - Brzydki zły i szczery - wogóle cała płyta jest odjechana... 3 Simon Webbe- Comming aroud again- zarąbisty ma głos gościu 4 Simon Webbe - Lay your hands - to co wyzej 5 Creed-Six feet from the edge - troche stara piosenka ale klimat dla mnie idealny 6 Daiki Kasho - What to believe- fajny kawałek troche rocku troche techno 7 Sick puppies - All the same - ta piosenka jest genialna słucham jej już chyba z pół roku i dalej mi sie nie znudziła 8 Jamal -Tubaka- reage jakie Polska nie widziała 9-Soundkail & Jamal - temps maussade - piosenka w połowie po francusku poprostu miodzio dla uszu :D- Jamal w ostatniej zwrotce zawsze najlepszy 10-Onar&Pezet- Knebel w pysk - w piękny sposób pojechali po raperze Tede -kocham płomień :D

1. SlipKnoT - Heretic Anthem: ta piosenka jest dla mnie czymś więcej niż zwykłym utworem. To od niej zaczęła się moja przygoda z Metalem i nawet po takim czasie (~5 lat) nadal jest u mnie na pierwszym miejscu.
2. Madball - Down By Law: utwór który bardzo przyczynił się do tego że teraz mamy Hard Core.
3. Mudvayne - Not Falling: Charakterystyczne brzmienie dla tego zespołu czyli nie ma praktycznie zwolnień a takie piosenki sobie cenię najbardziej.
4. Pokahontaz - Wstrząs Dla Mas: Wiem zę dla ludzi może to być zaskoczenie, ale podoba mi się ten zespół bo nawet nieźle gadają i mają dobre teksty.
5. Pokahontaz - Do Amnezji...: j/w.
6. 4th Opening Fullmetal Alchemist: Bardzo dynamiczny kawałek no i do tego ten japoński język.
7. Rage Against The Machine - Renegades of Funk: Klasyka a tak dobrze wpada w ucho warto przesłuchać bo nawet niezły tekts.
8. Red Hot Chili Pepers - Otherside: Przypadkowo włączony w playliście i wpadło w ucho, nawet nie wiem dlaczego bo w końcu słucham raczej szybkich utworów, ale może to to rytmy ;)
9. Papa Roach - Beetwean Angles and Insects: Wypadało umieścić choć jeden utwór Nu Metalowy z moich początkuch, ale to nie znaczyże nie słucham już go, bo jest nawet często w moich głośnikach.
10. Pleymo - Polyester môme: Piosenka w nieznanym mi języku francuski wg mnie, ale bardzo rytmiczna i to zadecydowało że znalazła się w 10.
Oczywiście jest więcej utworów których słucham często, ale jest również dużo nowych, być może lista zmieni sie przy następnej edycji topki.

Trzeba przypomnieć temat :p
U mnie lista od poprzedniego wpisu uległa gigantycznej zmianie, co nie znaczy, że tamtych utworów już nie lubię, aczkolwiek usłyszałem nowe lepsze, albo przypomniałem sobie stare, także lepsze, albo bardziej pasujące do mojego jesiennego nastroju. A, każda nazwa piosenki to także link do teledysku na youtube :)
1. [URL=http://youtube.com/watch?v=GbN9EXYTGnA]Serj Takian - Lie lie lie[/URL] - omfg! Idealna piosenka, po zawieszeniu działalności Systemu sądziłem, że Serji sam nic wybitnego nie nagra, więc większe nadzieje wiązałem z jeszcze nie nagraną płytą gitarzystów tejże kapeli. Jednak były wokalista SOAD'u mnie zaskoczył, pozytywnie. Piosenka jest świetna, z albumu elect the dead, polecam cały album! 2. [URL=http://youtube.com/watch?v=BZSKvSz1roQ&feature=related]Serj Takian - Empty Walls[/URL] - Kolejna świetna piosenka z płyty ETD Serj'ego, ogólnie cała płyta jest świetna, a ta piosenka idealnie 'otwiera' resztę przesłania (w każdej piosence, w każdym teledysku można wiele wypatrzeć co Serj chce przekazać przez ten album) 3. [URL=http://youtube.com/watch?v=4uUruXmq_Kc]System of a down - Mr. Jack[/URL] - Hm, nie znalazłem teledysku, chyba nie było żadnego, więc dałem link do piosenki :P Utwór bardzo stary, ale świetny. 4. [URL=http://youtube.com/watch?v=3XNUIFfM9Us]System of a Down - Streamline[/URL] - Cudowna piosenka, staram się ją zagrać na basie, ale trudne to to :P Cóż, kiedyś wyjdzie ;] Utwór również stary, ale jakże fajny O: 5. [URL=http://youtube.com/watch?v=ZqvsEUEoKog]Cradle of filth - Her ghost in the fog[/URL] - Coś ostrzejszego od wcześniej wymienionych utworów, równie fajne, chyba najlepsza piosenka Credek. 6. [URL=http://youtube.com/watch?v=6zlqMmK19S0]System of a Down - Aerials[/URL] - Stare ale jare, a do tego umiem to grać na moim basie więc jeszcze bardziej mi się to podoba XD Świetny tekst ' Life is a waterfall' .. <3 7. [URL=http://youtube.com/watch?v=9_tiA1xRjdQ]Vader - Dark transmission[/URL] - Hm, nie takie stare, aczkolwiek fajne brzmienie, ot co. 8. [URL=http://youtube.com/watch?v=g5epHpFQqQQ]Serj Tankian - Feed us[/URL] - uwielbiam za tekst :P 9. [URL=http://youtube.com/watch?v=xZdL1BupbhU]System of a Down - Atwa[/URL] - Kolejna piosenka, którą umiem zagrać, poza tym uwielbiam ją śpiewać XD 10. [URL=http://youtube.com/watch?v=brKxCMLHKDg] Serj Tankian - The unthinking Majority[/URL] - Kolejny utwór za tekst :P

Qbex Vip
Dzięki vaderku za wspomnienie o Serju ;p Posłuchałem sobie parę nutek i...efekty widać na liście:
1. Serj Tankian - Empty Walls - rywalizuje o pierwsze miejsce razem z tytułem nr 2, ale jednak jest dla mnie ciut lepsza... 2. Serj Tankian - Lie Lie Lie - świetny tekst xD Muzyka też świetna! 3. System of a Down - Aerials - świetne wykonanie, nie będę powtarzał poprzednika ;p 4. System of a Down - Lonely Day - fajny, spokojniejszy kawałek, wpada w ucho. 5. System of a Down - The Metro - fajna piosenka, jak reszta utworów Systemu... 6. System of a Down - U-Fig - za refren...podobnie jak większość szybkich kawałków... 7. Serj Tankian - The Unthinking Majority - polityczna piosenka, ale tekst jest świetny... 8. System of a Down - ATWA - po prostu fajne ;o 9. System of a Down - B.Y.O.B. - kocham za refren 10. System of a Down - Chop Suey! - wspaniała muzyka, szczególnie początek piosenki

Tu tak samo jak w temacie o filmach nie podam całego zestawienia :( Bo akurat muzyka jest jak dla mnie bardzo zależna od nastroju/samopoczucia. Ale ostatnio przypadły mi do gustu: -Billy talent - This Suffering -Iron Maiden - The clansman -Saturday Night Live - Dick In A Box -System of a Down-Chop Suey! -System of a Down-Aerials -System of a Down-B.Y.O.B. -System Of A Down - Fuck The System -System Of A Down-Atwa -T3CHN0PH0B1A - Abduction Starfleet -Sonata Arctica - Don't Say Word
Kolejność była przypadkowa! Zaznaczam, że to tylko ulubione kawałki na obecną chwilę! W celu dalszej informacji proszę skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą (raczej lekarz był by bardziej pomocny).

Em, ostatnio słucham jedynie starych płyt Metallici, Megadeth i Slayera, czyli tak Trashowo.
1. Metallica - For Whom The Bell Tolls - po prostu Metallicowe, wszystko tak jak powinno być, świetny wokal i muzyka (jak to Metallica ma w zwyczaju.) 2. Metallica - No Leaf Clover - Coś świetnego, kawałek z koncertu w San Francisco gdy grali w miejscowej operze wraz z jej pracownikami :O Po prostu idealne, spokojno-szybkie cały czas wokal i w ogóle fajnie im to wyszło ;D (cała płyta z koncertu mi się podoba, wszystkie kawałki które tam zagrali wyszły im cudownie ;p) 3. Megadeth - Sweating Bullets - E, bekowy tekst w połączeniu z fajną muzyką. 4. Slayer - Raining Blood - po prostu fajna najeba XD 5. Megadeth - Prince of Darkness - typowo fajne 6. Megadeth - Symphony of Destruction - patrz wyżej :D 7. Metallica - Ride The Lightning - stara Metallica i nie ma sensu cokolwiek dopisywać 8. Metallica - Fight Fire With Fire - tak jak wyżej 9. Slayer - In the Name of God -[b] fajne :d [b]10. Children of Bodom - In your face - a podałem żeby nie było zbyt trashowo, no i kawałek fajny
Za jakieś 30 min pewnie te top 10 będzie nieaktualne, ale hu kers?

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.