Anime z najlepszą muzyką?
9409
11
Choć anime które obejrzałem można policzyć na palcach 10 osób ;] a największą uwagę przykładam do fabuły to czasem słucham sobie muzyki z Anime. W ciągu ostatnich dwóch dni zacząłem pobierać Kibę (dzięki poście Kaniki) i chciałem zobaczyć opening hmm... nie zgadniecie xD jest boski ;] i to właśnie dla tego powstał ten temat jednak tego anime nie uwzględnię ponieważ go nie widziałem jeszcze :/ A więc zacznijmy od miejsca 3!
3. Neon Genesis Evangelion - powód? Chyba najlepszy opening anime jaki słyszałem, ta genialna plejada instrumentów i wokal mmhhhh... ending wypada troszke słabiej ale cóż. Tła dźwiękowe też nie najgorsze jednak troszkę ich jak by przymało :/
2. Bleach - Świetne endingi i jeszcze lepsze openingi jednak kilka było takich które pomijałem. Tło miodzio! można słuchać godzinami podobnie jak miejsce pierwsze ;P
1. Naruto - hmm... wszystko to co Bleach poza tymi niektórymi piosenkami które pomijałem :D nie pamiętam żeby była jakaś którą bym przewijał podczas oglądania. Tło? Caluśkie w wykonaniu Toshiro Masuda, o ile sie nie mylę wykonywane przy użyciu jakiś starszych instrumentów XD Nowa seria Shippuuden także utrzymuje poziom i jest co najmniej świetna :D
a jaka jest wasza topka? XD
2. Za świetny, nastrojowy opening z ciekawym tekstem, który naprawdę jest 'inny' niż wszystkie inne XD (czyt wyjątkowy). Głosy bohaterów są jakby odzwierciedleniem ich osobowości, a ścieżka dźwiękowa jest świetna, zmienia się wraz z nastrojem i powagą sytuacji. Ending też jest niezły ;) - oczywiście mowa o Samurai Deeper Kyo
1. Miejsce pierwsze te anime zawdzięcza swojemu świetnemu openingowi, który jest najlepszym jaki kiedykolwiek słyszałem. Gdy chcę obejrzeć jakiś odcinek tego anime zawsze wpierw kilka razy przelecę (bez skojarzeń) opening. Po nim zawsze nastrojowa muzyka i nie najgorszy ending. Hm, gdyby nie opening pewnie te anime nie miało by tak wysokiego miejsca w mojej topce ; ] - ofc chodzi mi o Death Note
3. Świetna ścieżka dźwiękowa podczas odcinków, która jest świetnie dopracowana i same dźwięki wskazują na to, że zarz coś będzie się działo i od razu uważniej się ogląda te anime. Oczywiście openingi i endingi nie są złe, ale jest ich dużo i wiele z nich nie kwalifikuje się do miana 'niezłe'.. - mówię o anime Bleach
Jest to moja topka, ale są też inne anime, które mają świetne dźwięki ale jestem trochę leniwy no i gdyby się głębiej zastanowić to czegoś im brakuje. Jednak warto chociaż wymienić tytuły tych anime ; ] Green Green, Love Hina (śmieszy mnie ten szybki opening :D), Elfen Lied, Full Metal Alchemist i wiele innych.
Oczywiście są też anime z bardzo słabą ścieżką dźwiękową, która wprost odrzuca od oglądania .. Jednym z nich jest Ichigo100%, gdyby nie ta lipna muzyka anie było by o niebo lepsze ..
pzdr ; ]
2. Samurai Champloo, za genialny klimat i dopasowanie do serii. W kilku miejscach Beastie Boys mi się wręcz przypomnieli, a pojedyncze kawałki typu Mystline, czy najlepszego endingu jaki słyszałem - Shiki no Uta, to istne majstersztyki.
3. Air, bo poza imo świetnym openingiem, muzyka (spokojna, stonowana) tak wkręca w klimat, że można samemu się poczuć jak by się było w miejscach, gdzie toczy się akcja. Absolutnie nie dla każdego, ale mi się to podoba.
-Prawie wszystkie openingi NARUTO (Shippuden też) -Openingi (oprócz pierwszego xD) -Kilka nutek z pierwszej serii (tych spokojniejszych ;]) -Dla miłośników klasycznej stylizowanej piosenki z Shippudena
Edyta: dopiero teraz przeczytalem Twojego posta vad! Ichigo ma boska sciezke dzwiekowa! :D opening <3 ending tez nie najgorszy :P
Dalej cieżko mi jest wymienać w kolejności od najlepszego do najgorszego, więc powiem w przypadkowej kolejności w jakich anime podoba mi się muzyka: Death Note, Dragon Ball, Neo genesis evangelion, Bleach, Naruto.
5. Neon Genesis Evangelion - nieco spadł, opening dalej oceniam jako jeden z najlepszych, jak nie najlepszy, ostatnimi czasy spodobał mi się również ending Fly me to the moon... kilka podkładów jest również godnych uwagi, tak jak klasyczny pachelbels canon in d. Aczkolwiek ograniczenia wynikające z małej ilości odcinków nieco przesuwają to anime w klasyfikacji generalnej :(
4. Naruto - dużżżo openingów i endingów, w tym kilka na prawdę dobrych, tła również udane.
3. Bleach - podobnie jak naruto.
2. Kiba - Jak się okazało, nie tylko pierwszy opening był świetny, pozostałe również były genialne, niestety tła już kompletnie nie pamiętam, jednak same opy i endingi plasują to anime na drugim miejscu ;]
1. Fullmetal Alchemist - generalnie to genialnie, mało do czego pod względem muzyki mogę się przyczepić, wiec nie będę już wypisywać plusów bo trochę literek by na to poszło, mam tylko nadzieję że druga seria, która właśnie wychodzi będzie równie udana pod względem muzyki i innymi aspektami ;P
Mam na dysku również kilka piosenek z gundam seed destiny i wcale blado nie wyglądają, możliwe że gdy obejrzę anime, wepchnie się gdzieś na powyższą listę. Z godnych polecenia które obecnie przychodzą mi do głowy są jeszcze soul hunter oraz air tv oraz juuni kokuki (12 kingdoms), no i to chyba tyle tego chaotycznego posta.
2. Tengen Toppa Gurren Lagann - muzyka podczas większych bitew czy wzruszających momentach potrafi czasem człowieka wbić w fotel :D Studio wykonujące to anime naprawdę się napracowało żeby stworzyć coś tak klimatycznego z muzyki :] nie raz, nie dwa można było uronić łezkę :D
1. Clannad After Story - majstersztyk pod względem muzyki. Cała fabuła + klimat i muzyka potrafią z widza wycisnąć naprawdę sporo łez :D Jedna z lepszych serii rodzaju Drama :)
Odpowiedz w temacie:
Brak uprawnień aby odpowiedzieć.