Logowanie Rejestracja

Quiz Bleach

58242 106
Regulamin:

1. Aby zadać nowe pytanie, lub potwierdzić odpowiedź na zadane pytanie należy edytować posta a nie pisać nowego! (chyba, że odpowiadamy na kolejne pytanie) 2. Posty ze złymi odpowiedziami będą kasowane! 3. Jeśli zadałeś pytanie to musisz poczekać, aż będzie drugie (od Twojego licząc) pytanie zadane, aby odpowiadać. (przykład: a: b: c: a:! nie a: b: a:!) 4. Posty w tym temacie będą liczone pod warunkiem, że odpowiedzi będą długie, nie jedno wyrazowe i nie jedno zdaniowe, a pytania złożone. W przeciwnym wypadku posty nie będą tutaj liczone! 5. Pytania nie mogą się powtarzać! 6. Pytanie można zmienić po 48h bez odpowiedzi, a nowe zadać po 78h od napisania pytania (bądź nie napisania xd). 7. Tutaj obowiązuje także główny [URL=http://www.dbtte.com/forum/regulamin.php]regulamin[/URL]
Pytanie: Co było powodem przejęcia mocy Shinigami przez Ichigo od Rukii? (najlepiej wszystkie 'powody')
good Mistic xd

Powodami były takie że Ichigo chciał ochronić swoją rodzinę, a Rukia była niezdolna do walki po próbie ratowania go przed Hollow'em (czy jakoś tak xD)
Teraz ja: Jaki przedmiot pozwolił Ichigo osiągnąć Ban-Kai w tak krótkim czasie i przez kogo został on wynaleziony?
Uznaje teraz ty zadajesz SGH xD

Bleacha ogladalem do ok. 50 epka więc moja odpowiedź może być niezbyt prawidłowa...
Był to manekin do którego "wchodziła" prawdziwa forma zana (w tym wypadku Zangetsu). Manekin został wynaleziony przez Uraharę.
PYTAJNIK: Jak Ichigo nauczył się Shi-Kaia?
Zadawaj Groszku

Podczas treningu z Uraharą, jednak Zangetsu wyzwolił, po rozmowie z duchową formą miecza, gdy zapanował nad strachem.
Dostałem potwierdzenie na gg, więc zadaję. Pytanie: Jaką nazwę nosi Zanpakutou Byakuyii? Wpisz Shi-kai i Ban-kai.
Pelas zadajesz.

Pelas Naczelny
Zan Byakuyi nazywa się Senbonzakura, Shi-Kai wyzwalany jest za pomocą omendy scatter Senbonzakura, a Ban-Kai nosi nazwę Senbonzakura Kageyoshi to chyba tyle czekam na potwierdzenie...
Pytanie: Jaką nazywa Zanpakutou Urahary? Jakie posiada Shi-Kai ??
Good Mistic zadajesz

Zanpaktou nazywa się Benihime. Shi-kai aktywuje komenda Ubudź się Benihime. Jego zdolnosciami są tarcza Krwawej mgły i fala energetyczna o zblizone sile do Getsuga Tenhou
Pytanie:
Kim jest Kon, po co został stworzony i jakie są jego zdolności?
Dobrze Fist zadajesz

Kon jest zmodyfikowaną duszą, został stworzony po to by walczyc z hollowami, ale Soul Society zrezygnowało z ego pomysłu, jego zdolności to; - latanie (bądź odległe skakanie, jak kto woli) - dobra walka - zabójcza szybkośc - no i jak każdej zmodyfikowanej duszy wchodzenie w różne ciała np. maskotki, roboty, zbroje itp.
pytanie Wymień 5 członków espady i ich numery
Zadajesz Pelasq

Pelas Naczelny
yyy a więc tak :
:arrow: Grimmjow Jaggerjack - 6 w Espadzie :arrow: Zaera-Polo Grantz - 8 w Epadzie :arrow: Arroniro Arleri - 9 w Espadzie :arrow: Jammi - 10 w Espadzie :arrow: Ulquiorra (niestety nie znam numerku)
Czekam na potwierdzenie - mam nadzieje że zaliczysz mi ją Fist xD
Pytanie: Czym jest Gigai, kto jest jego twórcą ??
W zasadzie mogę Ci tą odpowiedź uznać Mistic, ale Gigai jest sztucznym ciałem używanym przez Shinigami poza Soul Society, oczywiście twórcą był Uruhara Kisuke...

Nie wiem czy pamietam dobrze, ale Gigai było to sztuczne ciało, w które wchodził ranny shinigami lub taki który stracił dużo Reiatsu. Twórcą jego był prawdopodobnie wydział Technologiczny Soul Society, za czasów gdy kierował nim Urahara. Czekam na potwierdzenie
Pytanie: Podaj za jakiego typu Zanpaktou był uznawany miecz Aizen'a i jaką miał mieć moc? (przed ujawnieniem jego intrygi)

Zanpakutou Aizena ma moc absolutnej hipnozy typ zabójcy to hipnotyzujacy nie wiem czy to dobra odpowiedz ale chyba tak wiec zadam pytanie :P
Jak Hinamori lubila mowic na Toushira kidy byli mali ^^
Edit: To nie jest poprawna odpowiedź, czytaj ze zrozumieniem! I powinnaś zaczekać na moje potwierdzenie odpowiedzi

Na pytanie Mistica odpowiedzi nie było już dobrych kilka dni więc...:
Z jakimi arrancarami spotkali się do tej pory Ichigo, Sado i Ishida w Las Noches?

Ichigo. Sado i Ishida spodkali sie do tej pory z : Ulquiorra, Yami, D-roy

Przez długi czas Orzeszek nie daje potwierdzenia, więc zadam pytanie.
Jak można było zostać kapitanem dywizji? Wymień wszystkie trzy sposoby.
SoLo - ok zadajesz

SoLo Vip
1. Zabicie poprzedniego Kapitana na oczach 200 członków oddziału. 2. Uzyskanie poparcia przez conajmiej 6 Kapitanów. 3. Uzyskanie poziomu Ban - Kai.
Wystarczyło, że nowy Kapitan w sumie tylko jedno z tego może osiągnąć, np. Zaraki tylko pokonał poprzedniego Kapitana. Pytanie:
Opisz działanie ścian Sekkiseki i podaj przykład gdzie zostały one użyte!
No dobrze Pelas tyle, że nie podoba mi się to że całą swoją wypowiedź skopiowałeś z znanego mi serwisu... za to ost powinien być, ale cóż ty zadajesz...
Pozdr.

Pelas Naczelny
Są to ściany, które blokują energię duchową. Każda osoba znajdująca się wewnątrz pomieszczenia wykonanego z tych ścian ma blokowaną energię duchową i możliwość koncentracji. Dlatego są często używane jako więzienie w Społeczności Dusz. Przykładem takiego więzienia jest Biała Wieża, w której przetrzymywano Rukię do momentu egzekucji.
pijany byłem :P nie chciało mu sie tworzyć
a teraz question : Jak nazywa się Zan pani vice-taicho Matsumoto Rangiku ?? Jak wygląda Shi-Kai jej Zanpaktou ??
Solo good zadajesz :P tylko pamietaj o tym że nie powinneś teraz odpowiadać tylko dać szansę komuś innemu patrz regulamin...

SoLo Vip
Zanpakutou Pani Vice Captain 10 oddziału nosi nazwę Hai Neko :P Same Shi Kai według mnie trudno opisać, bo w anime ostrze zamieniło się podczas Shi Kai po prostu w popiół....
Sorki za złamanie regulaminu :P To oczywiście przez Pelasa XD
Pytanie:
W jaki sposób Menosy tworzą niezniszczalną barierę? I w jakiej postaci ona występuje?
Pozdr.

Solo zadał zbyt męczące pytanie i go nie zmienił w przeciągu 72h, więc zadam ja nowe ;p
Jaka postać z Bleacha ma lesbijskie skłonności :D?
Dobrze Pelas ;)

Pelas Naczelny
Endi zapewne chodzi Ci o Chizuru tak ??

Od tygodnia nie ma pytania, więc ja zadam nowe ;).
Wymien zdolnosci Shi kai i Ban kai Soi Fong.
Endi: Dobrze zadawaj pytanie :D

Shikai: Polega na tym, że jej Zanpaktou (Suzumebachi) przybiera formę "żądła" nasuniętego/umiejscowionego na palcu służacym wyrażaniu poglądów na pewne tematy xD. Trafienie tym żądłem powoduje pojawienie się na ciele ofiary znaczku (chyba motylek), a drugie trafienie w to samo miejsce powoduje śmierć przeciwnika.
Bankai: Nie było nam dane ujrzeć jak narazie.
Jaka postać słynęła z powitania/odzywki "buhahaha" xD (debilne pytania daje co nie ;p) Podpowiedź - widzi ona duchy.
oczywiście dobrze ;p Qbex give your question

Qbex Vip
Oczywiście jest to Don Kanonji, gościu z dredami, okularkami i czerwoną czapeczką ;p
Pytanie: Jak się nazywają kapitanowie Gotei 13? Wymień wszystkich.
SoLo był pierwszy, więc zadaje. A co do tego, to obie są prawidłowe, ponieważ nie podałem w pytaniu czasu ;P
Komentarz dodany przez: Groszek: 2007-03-24, 13:05 W pytaniu pisze jak byk wszystkich kapitanów. Solo wszystkich nie wymienił, ale ok.

SoLo Vip
- 1: Yamamoto Genryuusai - 2: Soi Fong - 3: Brak xD - 4: Unohana Retsu - 5: Brak xD - 6: Kuchiki Byakuya - 7: Komamura Sajin - 8: Kyouraku Shunsu - 9: Brak xD - 10: Hitsugaya Toushirou - 11: Zaraki Kenpachi - 12: Kurotshuchi Mayuri - 13: Ukitake Jyuushiro
Grochu, ale Aizen Sosuke, Ichimaru Gin, Tousen byli kiedyś kapitanami, a teraz już nie są.... więc to błąd ich podawać...
Grochu: Pytanie brzmi wymień wszystkich kapitanów. Nie pisało z której sagi, więc ja przez to rozumie wszystkich jakich widzieliśmy w Bleachu, nawet byłych jak Urahara. Jednak mogę się mylić.
SoLo: Na zdrową logikę jak nie napisane w jakim czasie to chyba o teraźniejszość chodzi.... acha usuń swojego posta.
Pytanie:
Wymień według podziału typy Menos Grande!?
Vader dobrze :roll: acha napisałem według podziału xD odejdź xD i zadaj pytanie :twisted:
Pozdr. ;)

Hm, nie jest to w pytaniu ale wymienię też w kolejności od najsłabszego do najsilniejszego:
- Gilian - najliczniejsza i najsłabsza grupa Menosów, walczy bezmyślnie i używa swoich rozmiarów jako 'broni'. - Adjuchas - mnieszy od Gilian'ów i mniej liczny, jednak przewyższa go inteligencją i zaprawieniem w boju. - Vasto Lorde - są w wielkości człowieka, jednak mocą przewyższają nawet kapitana z Gotei13. Są najsilniejsze i bardzo nieliczne ; P
Q:Co w Bankai'u Ikkaku zabarwiało się na czerwono uwalniając coraz większą moc?
endrju źle ;p proponuję abyś zedytował posta i odpowiedział poprawnie ; P
podpowiadam: kręcił ostrzem nad głową i coś na tym ostrzu nabierało koloru ; >
dobra odpowiedź Pelas ;) Zadajesz :D

Pelas Naczelny
był to wyryty smok na srodku ostrza... gdy cały smok zmienił kolor, ban-kai przybierało maksymalną moc...
Czym jest Asauchi ??
Good zadajesz Groszq

Asauchi to bezimienny Zabójca dusz. Termin ten określa miecz, który nie został jeszcze uwolniony do formy Shi-kai, czyli jego właściciel nie zna imienia swojej broni.
Pytanie: Czego nie znosi Zangetsu i jaki wpływ ma na to Ichigo?
Wiciu: Blisko, ale niezupełnie. Chodzi mi o konkretny wpływ Ichigo przez konkretne uczucie. Nie uznaje.
SoLo: źle kompletnie nie o to chodzi.
Wiciu: Teraz dobrze - zadawaj ;)

Zangetsu nie lubi deszczu a pada on wtedy gdy Ichigo jest smutny ;) teraz dobrze?
Które miesce w nauce mieli Ichigo,Sado i Ishida? (z tego powodu był bardzo zawiedziony przyjaciel Ichigo)
niestety endi zła odpowiedz...
teraz dobrze,zadajesz

Ichigo - 23 Sado - 11 Ishida- 1
:D
Jaki kolor włosów w ludzkiej postaci ma kapitan 12 Dywizji - Kurotsuchi Mayuri? (trudne pytanie xD)
dobrze Qbex

Qbex Vip
Kurotsuchi Mayuri miał niebieskie włosy.
Pytanie: Co to jest Limit Release i do czego służy?

Nikt nie odpowiada na pytanie Qbexa (ja nie odpowiadam, bo nie moge ;p, ale nowe zadać raczej mogę ;p), więc daje nowe pytanie:
Jaki kolor oczu ma Yoruichi jako kotek?
zadaj ktokolwiek pytanie- solo ;p

SoLo Vip
Yoruichi posiadała nietypowe żółte białka oczu, jeżeli chodzi o źrenice to miała takie ciemniejsze żółte lub jak kto woli pomarańczowe z czarną kreską coś ala wąż....
Pytanie
Jaka jest różnica pomiędzy Quincy, a Shinigami?
Ok, zadajesz.
Pozdr.

Quincy przy użyciu swych łuków niszczą dusze Pustych, natomiast Shiningami dzięki Zanpakutou dają im jakby "nowe życie" w Rukongai. Ponad to różny jest ich styl walki. Quincy walczą bardziej na dystans ostrzeliwując rywala z łuku. Bogowie Śmierci preferują bardziej walkę swoimi Zanpakutou w zwarci korzystając z jego specjalnych zdolności i kidou.
Pytanie: Kiedy po raz pierwszy Ichigo walczył z Shiningami?
Vader: Źle dałeś się złapać xD. Było pewne krótkie starcie wcześniej ;)
Wiciu: Kiedy w jakich okolicznościach i w jakim epie?
Wiciu: Teraz dobrze. Pytanie Twoje.

Ichigo wlaczył z Saidou Eikichi wcześniej Ep 8 Shinigami ten przybył na Ziemie by sprawdzic co śie dzieje z Rukią. Było to w rocznice śmierci matki Ichigo
Iloma ciosami Kariya pokonał Ichigo podczas pierwszej walki jaką stoczyli?

Nikt nie odpowiedział na pytanie Poliego więc ja zadam XD
Czym walczą Shinigami, a czym Bounto?
Jak zwykle dobrze Pelasku : d

Pelas Naczelny
banał, shinigami walczą zanami (mieczami) a bounto walczą za pomocą doll'i (lalek z ang) są to swego rodzaju odzwierciedlenia ich charakterów w postaci jakiś stworów itp...
PYTANIE :Co wyróżnia ostrza kapitanów Ukitake Juushirou i Kyouraku Shunsui spośród innych zanów ?? Jakie są ich nazwy ??
POLI DOBRZE ZADAJESZ... LOL

Ostrza kapitanow Ukitake i Kyouraku wyroznia to ze kazdy z nich ma 2 zany tzn 1 zana ale z 2 ostrzami (zany są parą) xD
Ich nazwy to: Sougyo no Kotowari -Ukitake Kyouraki -Katen Kyoukotsu
łatwe ;) Wymień zdolność zana Izury Kira
Pelas: badzo dobrze ;)

Pelas Naczelny
Mam w dupie skoro nikt nie chce odpowiedzieć to świadomie złamie regulamin :P Zan Kiry nazywa sie Wabisuke (Apology) czyli przeprosiny, jego zdolnością jest to że podwaja ciężar tego z czym sie zetknie (n.p zan) co często powoduje że pod koniec walki przeciwnik nie może utrzymać już miecza... Zan przybiera dziwny kształ czegos na kształ żurwia (budowalnego)
PYTANIE : W jaki sposób Bountu dostali sie do Soul Society ??
good zadajesz soluś

SoLo Vip
Bounto dostali sie do Soul Society w sposób tzw. pułapki w którą złapali Ishide, prowokując go do użycia mocy, która otwarła bramę do społeczności dusz dla Bounto....
Pytanie: Wymień dwie rasy, które są w pewnym sensie tworzone z dwóch ras....
PS: Zagadka co xDD
Łamiesz regulamin cały czas xD ale odp. dobra :D

Pelas Naczelny
Znowu świadomie łamie regulamin bo jak zwykle nikt nie odpowiada a po co ma sie takie proste pytanie zmarnować :P a więc te dwie rasy to bezsprzecznie arrancar czyli hollow który posiadł moce shinigami i vaizard czyli shinigami który posiadł moce hollowów...
Pytanie:Do jakiej dywizji przed szóstką należał Abarai?
Poli źle !!!
SOLO DOBRZE ZADAJESZ

SoLo Vip
Pierwszą dywizją, w której był Abarai była 11. ;)
Btw: Chciałem podkreślić, ze to trochę bez sensu Pelas :D My tylko odpowiadamy i zadajemy teraz pytania.... od tej chwili odnosimy się do Regulaminu bo się nudno robi...
Pytanie: W jaki sposób powstała rasa Bounto?
Lolekm, odpowiedź do bani... no ale zaliczam ci ją.... bo pewnie nikt inny nie odpowie.

powstała dzięki wybuchowi w Laboratorium :D Nie pamiętam za bardzo ... Czy dlatego że były też tam zmodyfikowane dusze "?" (...)
Napisałem coś bo pewnie dalej w kółko byście sobie odpowiadali :P Aż nie byłem pewny to pisałem co mi przyszło do głowy. (btw. Jak możesz pisz lolek ;] )
Proste >> Z jakim numerem w Espadzie figuruje Ulquiorra?
Pelas Zadajesz :D

Pelas Naczelny
Faktycznie pytanie jest banalne bo Ulquiorra ma numerek 4 w Espadzie xD
PYTANIE: Opisz działanie kidou : Bakudou 58: Kakushitsuijyaku - Invocation of the tracking birds
Ewentualnie mogę Ci wiciu zaliczyć odpowiedź choć wystarczyło powiedzieć że służy do namierzania shinigami xD

To chyba chodzi o to co zrobila zasetpca 4 dywizji(Poznala ona i ppowiedziala gdzie znajduje sie Aizen Sosuke... -zdrajca) te rece sobie malowala xD
PYTANIE Jakiego koloru oczu ma Ichimaru Gin? ^_^[/u]
Powinienes czekac az potwierdze odpowiedz... DOBRZE zadajesz

Ichimaru Gin miał oczy koloru czerwonego :P
Pytanie: Ile i jakie były rasy w Bleach?
PS. Nigdy tego nie oglądałem XD -nie miało sensu czekać jak odpowiedz w 1000% była dobra :P Mała podpowiedz z mojej strony. Nie dublujcie pytań z innych stron, bo odpowie na nie ktoś taki jak ja, co nigdy tego nie oglądał XD.
Zdajesz Pelas :)

Pelas Naczelny
7...
- Kaizen Konopaku (MOD SOULS) modyfikowane dusze n.p KON. Ririn - Człowiek, Chad, Inoue - Shinigami n.p Rukia, Renji - Hollow n.p Grand Fisher - Arrancar n.p Grimjow Jaggerjack, Yami, Ulqioura - Vaizard n.p Ichigo - Bountu n.p Kariya
Co to jest Right Arm of the Giant i Left Arm of the Devil ??
Mistic very good zadajesz

Są to przemienione ręce Chada, wizerunek jego siły. Z powodu że jego moc podobna jest bardziej do hollow'ów niz shinigami, dopiero po zejściu do świata tych pierwszych, aktywowała sie całkowicie. "Stara" Arm of the Giant przybrała postac tarczy, a na drugiej ręce wytworzyła się Arm of the Devil słuząca do ataku. Tak przynajmniej pamiętam xD
Pytanie:
Jaką moca dysponuje Inoue (podaj okreslenie jakim opisał je Aizen), oraz podaj po co znalazła sie w Las Noches
Uznaje choc nie napisałeś po co ją dokładnie sprowadził. Zadajesz xD

Pelas Naczelny
Inoue w gruncie reczy nie posiada mocy do uzdrawiania lecz do odwracania efektów (Revert) n.p potrafiła przywrócić Grimjjowi odcięte przez Tousena ramię... :P
Pytanie:Ile trwała najdłuższa przemiana w Vaizarda (oprócz Ichigo) i kto był jej że tak to ujmę "uczestnikiem"
Poli good zadajesz

Hiyori 1 godzina 9 min i 2 sekundy ;)
Ile Ichigo mógł spędzić czasu jako Vaizard podczas 2 walki z Grimmjowem?

Czyżby to było dźwięczne 11 sekund? xD
Wyjasnij kim są "trójcyfrowi" Arrancar
Pelas good zadajesz xD

Pelas Naczelny
Więc trójcyfrowi arrancarowie to byli członkowie espady usunięci za postępowanie niezgodne z zasadami panującymi w niej. Walcząc z min z Ichigo próbują wkupić się z powrotem w łaski Aizena Sousuke.
Pytanie:Wymien 3 momenty w anime/mandze, w których Ichigo czuje sie zawstydzony ze względu na powabne cześci kobiecego ciała.. :evil:
Ewentualnie mogę zaliczyć zadajesz wiciu !! ale chodziło mi o stytucaje gdy Matsumoto chciała wkupić się w łaski Ichigo by u niego zamieszkać razem z Hitsugayą (manga !!)

3 razy Ichigo oniesmieliła Joruichi 2 razy pod rząd keidy to po raz pierwszy pokazała sswoją ludzką postac ... Podwijala bluzke zeby pokazac Ichigo jej ciało xD I jeszcze 1 raz był kiedy to Joruichi kompala sie z Ichigo po treningu w ktorym zdobyl Ban kai :D
Ile razy Ichigo użył ban kai w anime? Wypisz sytuacje
EDIT good zadajesz

1- w walce z Byakuyą 2-w świecie żywych w walce z Karya 3- walka z Karya w świecie dusz(walczył wraz z Byakuyą) 4-jak walczył ponownie z Karya 5-jak walczył z Ulquiorra i Yamim 6-jak walczył z Grimmjowem oraz jak walczył z hollowem

Qbex Vip
Nie ma odpowiedzi od kilku dni, więc zadaję: Dlaczego Aizen chciał, aby Ulqiorra sprowadził Inoue do Hueco Mundo?
SoLo, no tak sobie ;p rozwiń to :D
Komentarz dodany przez: Mistic: 2007-05-22, 22:28 Przejrzałem jeszcze raz temat i znalazłem, że JA sam zadałem to pytanie strone wcześniej. Więc raczej wypadałoby zmienic je prawda?
EDIT: Nowe Pytanie: Jak zginęła Rukia?

Na zadane pytanie nie było odpowiedzi, nie było też podpowiedzi, bądź nowego pytania więc ja zadam : p
Dlaczego Quinci byli 'szkodliwi'? ; p
dobra odp

Byli szkodliwi z tego powodu, że bezpowrotnie niszczyli pustych, a nie tak jak Shinigami oczyszczali ich dusze z grzechów. Groziło to końcem swiata.
Pytanie: Jak nazywa się łuk Ishidy? Ten którego używa po odzyskaniu swoich mocy.

Good zadajesz xD

Qbex Vip
Łuk ten nosi nazwę Ginrei Kojaku.
Pytanko: Ciut podobne do pytania Mistica ;p Czym jest i jaką moc posiada Seele Shneider?

Ile lat ma Ichigo? (banał XD)
dobrze Mist ;P

Ja uważam że pomijają fillery powinien miec wciąż lat 15 bo nie było nigdzie mówione że miał urodziny xD
Pytanie: Podaj nazwę i właściwosci Ban-kai Ikkaku

krzmig Admin
nie było odpowiedzi więc...
W jakiej CZĘŚCI Soul Society mieści się gmach rady 46?

Qbex Vip
Nie było odpowiedzi, więc zadaję nowe pytanie:
Kim jest Nell?
Dobra odpowiedź, o to mi chodziło ;]

poldek890 Naczelny
Z tego co mi wiadomo to Nell jest jedną z tych nieszkodliwych Arrancaru, która zaczeła wałęsać się za Ichigo.
Pytanie: Co zrobił Ishida i jaką cenę za to zapłacił aby pokonać kapitana 12 dywizji?
dobrze endrju , choć powinieneś dodać, że złamał prawo i zdjął swoją rękawicę ale odpowiedź zaliczona
sorry pomyliłem cię z vadem :P :mrgreen: każdemu może się zdarzyć

Skorzystał z całej swojej mocy (przekroczył limit), co spowodowało wygaśniecie owej mocy.
Jaki gest wykonywany przez fanów towarzyszył postaci zwanej Don Kanonji (tak się chyba zwała)?
O jedno "ha" za mało ale niech będzie - zadajesz ;p

Qbex Vip
Skrzyżowanie rąk na klacjie i krzyczenie "buhahahahaha" xD
Pytanko: Co to Hougyoku?
No, po krótce o to właśnie chodziło xD Zadajesz ;p

Nie jestem pewien ale Hougyoku to chyba to coś co Aizen wyjął z Ruki, dzięki temu zamienił Hollowy w Arrancar i podwyższył ich moc, tak? :p

vader nie zadał, więc ja coś wam dam xD
Pytanie: Z kogo ręki zginął Grand Fisher i jaką był formą Hollow'a?
Edit: Poprawnie, ale mówiąc dokładnie był niepełnym Arrancarem. Zadajesz xD

zginął z ręki ojca Ichigo > Kurusaki Ishin ta forma Hollowa to > Arrancanar? o to ci chodzi? Albo pół Arrancanar ^^ Bo z maska jeszcze był :P
PYTANIE: Ilu kapitanów pokonał Ichigo będąc w Seiretei?
vada- no i dobra zadajesz xD

Ichigo pokonał 2 kapitanów - Zarakiego i Byakuye.
Podaj nazwę zana Renjego
lawl, to było trudne, nie? XD Zadajesz ;P

Zabimaru
Jaki rozmiar miseczek posiada vice kapitan 10 dywizji?
poldek istnieje istnieje ;p
Widze że dla niektórych panów zbyt trudne pytanie to jest, więc dam łatwiejsze, może na to ktoś da radę: której dywizji był kapitanem Urahara?
Poldek dokładnie przeliczając na literkowy rozmiar to DDD, no ale niech Ci będzie ;p
taaaa kupex

Qbex Vip
Był kapitanem 12 dywizji.
Pytanie: Po co Ichigo i paczka poszli do Hueco Mundo? [łatwizna]
Zadajesz.

Odbić Orihime uprowadzoną przez Arrancar xD
Ile razy walczyli dotychczas przeciw sobie Ichigo i Grimmjow? [na podstawie mangi]
Gut, ale nie wiadomo czy truskawa wygrał xD Gdyby się ten 5 espada nie wcisnął może Grimm by go zgniótł jak muchę xD Zadajesz

3? 1- podczas gdy wzial ze soba do swaita zywych 3 innych arrancanarow 2- znowu w swiecie zywych, Hirako pomogl ichigo... 3- juz w HM ... ichigos wygrywa ... so :D? // Truskawka wygrała... Grimmjow badł ale gdy się znowu podnosił dostał od Noitory ^^ i tak Ichigos by go wytłukł
Pytanie: Kto na razie wydaję się najpotężniejszą postacią w BLEACH?

Asano Keigo, gdyż w 293 czapterze mangi po zaatakowaniu go przez 4 menosów grande, jego dusza i ciało w tajemniczy sposób (nie będę bardziej spoilerować) połączy się z owymi menosami, przez co stworzy się bardzo potężna postać, o nie pozornym wyglądzie studenta Keigo.

Qbex Vip
Nie ma potwierdzenia, nie ma pytania, zadaję:
Wymień "Wróżki" Orihime [ze spinek ;p]
Gut xD

Hinagiku Baigon Lily Shun'ou Ayeme Tsubaki
Wiem że dobrze więc zadaje xD : Jaki nr miała (ma?) Nell w Privaron Espada / Tercera Espada?
jak wiesz to po co czekasz xD? zadajesz kupo złomu :P

Nell miała oczywiście numero 3 xD Wiem, ze dobrze ale poczekam na potwierdzenie :D
Cichaj wredoto jedna xD Bo ci Halibel zbanuje :D
Pytanie:
Podaj imie Arrancar'a, z którym walczył nasz 'przebojowy sklepikarz' XD
Good poldek zadajesz xD

poldek890 Naczelny
Yammy

Pytanie: W co zmienia się dusza podczas odesłania jej do Soul Society przez shinigami?
endju źle, źle, źle może bym jeszcze zaliczył spirytus 99% :D
blisko Qbex ale musisz jeszcze coś do tego dodać więc nie zaliczam
No nareszcie ktoś zgadł Gniewny bardzo dobrze

W czarnego motyla. Nie pamiętam jak on się dokładnie nazywał.
Oddaję.

To ja zadam xD
Pytanie: Jak brzmiała regułka wypowiedziana przez Ganju na temat skupienia energii w kuli przebijającej sie przez barirę do SS? (cytat z mangi, jesli łaska lub anime xD)
Poldek: w sumie chodziło mu o wyobrażenie sobie czarnej kuli i umieszczenia tam siebie, ale dobra zaliczam xD

poldek890 Naczelny
Mówił on, aby wyobrazić sobie mały punkt, który się powiększa i to, że się do jego wnętrza wchodzi.
Dlaczego Aizen porwał Inue?
dobrze

__
[URL=http://www.otwieramy.pl/?p=100942]http://www.otwieramy.pl/?p=100942[/URL]

Qbex Vip
Bo chciał mieć jej moc. Chyba wszyscy wiedzą jaką... :P
Pytanie:
W jaki sposób Neliel zamieniła się w Nell?
. Dobra, wyczerpująca odpowiedź, zadajesz ;p

Z tego powodu, że zaatakował ją od tyłu 5th Espada i zadał ranę w maskę. Spowodowało to 'zmniejszenie' się reiatsu Neliel, która zamieniła sie w Nell xD
Pytanie: Jaka była ostateczna broń Arancarra, z którym walczył Sado zaraz po przybyciu do HM?
Gut, Gniev

Chciał go zmiażdżyć językiem.
Oddaję.

Qbex Vip
Pytanie: Jakie imię nosi Zanpakutou Neliel?
Good, samo Gamuza starczy, Declare Gamuza to cała inkantacja ;p

poldek890 Naczelny
jej miecz zwie się: Declare Gamuza
Pytanie: Jaką zdolność posiada miecz Aizena?

Posiada on zdolność całkowitej hipnozy, panuje na pięcioma ludzkimi zmysłami. Easy xD
Pytanie: Od czego zależy wielkość miecza oraz czy mozna to kontrolować?
Qbex: Źle, przypomnij sobie słowa Isshina podczas jego walki z GF (szczególnie moment wyciągniecia Zana przez Arrancara)
Edit: Teraz dobrze, zadajesz xD

Qbex Vip
Ok, drugie podejscie xD
Wielkosc zalezy od Reiatsu, ale kazdy moze kontrolowac wielkosc jak chce.
Pytanie: Jak nazywają się obie ręce Sado? (Każda oddzielnie)

poldek890 Naczelny
Jakoż że nikt nie odpowiada zdaje nowe pytanie.
Pytanie: Jacy bohaterowie posiadają zanpakuto z możliwością kontrolowania lodu?
SoLo coś w tym kierunku ale podaj imiona tych shinigami.

SoLo Vip
Lodowego Smoka takiego? xD

[quote="SoLo"]Lodowego Smoka takiego? xD[/quote]
Do tego bym dodał że nie znamy postaci Zana Rukii i dochodzi ten... no... taichou 10th Toushirou?

Qbex Vip
Ale pisząc "Jakie postacie posiadają zanpakuto..." poldek pewnie miał na myśli kto posiadał Zana, a nie jaką Zan miał postać xD

Mały bałagan wyszedł z poprzednim pytaniem, ale nie będę usuwał postów tylko po prostu odświeżę temat nowym pytaniem.
Kto jest autorem mangi bleach?
Dobrze, znamy go jeszcze pod mianem Kubo Tite, zadajesz

poldek890 Naczelny
Noriaki Kubo
Jaki numer w Espadzie ma Grimmjow Jeagerjaques?
vader good

Grimmjow ma numer 6, który nie tak dawno odzyskał :p
Kogo spotkała Rukia w 154 odcinku? (nie oglądałem, ale tytuł mówi za siebie :D)
Dobrze Kuba, zadajesz ;)

Qbex Vip
Spotkała 9. Espadę , podszywającego się pod Shiba Kaien'a.
Pytanko: Ilu członków liczy sobie Espada? XD
. Good, zadajesz.

Oczywiście oryginalna, pełna Espada liczy 10 członków XD Ale po dotychczasowych wydarzeniach w mandze, to bym sie spierał :D

poldek890 Naczelny
Jakoż, że nikt od dawna nie zadawał pytania to ja to zrobię.
Jaki tytuł nosi najnowszy film Bleacha? - może łatwe ale chodzi mi aby rozruszać ten temat>
good ofc

Qbex Vip
Diamond Dust Rebellion ofc.
Pytanko: Czyją postać przedstawia mój Avek? xDD
Zadajecie obaj XDD

Ichigo Kurosaki prawdopodobnie :)
krzysiu to quiz Bleach a nie quiz Linux, jak chcesz to sobie załóż, i będziesz mógł sam sobie do woli zadawać pytanka z Linuxa (bo nikt inny chyba nie będzie skłonny odpowiadać w tym quizu ;p)
PYTANKO: Jak się nazywał Hollow, zabójca matki Ichigo?

krzmig Admin
TUXa! Symbol linuxa XD
.... w przebraniu Ichigo ;P
Pytanie: jak się zwie ojciec Ishidy?
dobrze zadajesz ;P a pytanie endjego olejemy xD

Bodajże Ryuuken xD
Okey XD Oto pytanie:
Podaj wszystkie poziomy pustego (bez Arrancarów), oraz legendę dotyczącą pewnej ich liczby...
poldek zadajesz

poldek890 Naczelny
Hollow Menos: Gillian, Ajuukasu, Vastoorode ( Legenda głosi, iż dziesiątka tych istot może przynieść zgubę Soul Society. )
Pytanie: Co to jest Kidou i na jakie typy się dzieli ( podać ich nazwy) ?
dobrze

Kidou tłumacząc oznacza z tego co pamiętam "ścieżka demona". W Bleachu mianem Kidou określa się magię, której używają shinigami. Dzieli się ona na magię zniszczenia i magię unieruchomienia. Niektórzy shinigami opracowali takrze swoje własne techniki Kidou, które nie zaliczają się do ządnej z tych dwóch grup. Przykładaem jest bariera, którą nałożył Hitsugaya na pokój, w którym leżała Hinamori (w którymś epie, po tym, jak znaleźli ciało Aizena).
No to ja coś łątwego dam :P Jakie postacie noszą zanpaktou na plecach? (są dwie, chodzi mi o samych shinigami jakby co, arracarów zbytnio nie znam, mam zaległości w Bleachu ;d)
Dobrze, zadajesz.

Qbex Vip
Hitsugaya i Ichigo ;p
Pytanie: Kto był kapitanem 5. dywizji przed Aizenem?
Good.

Hirako Shinji
Jak kapitan 12 dywizji uniknął śmierci podczas walki z Ishidą?
Ocywiście poprawna odpowiedź. Wygrałeś taczkę suchych liści do spalenia w piecu :P

Zamienił się w zieloną, glutowatą maź, dzięki czemu nic mu nie można zrobić, ale on również nikomu nie zagraża
Mam już trzy takie taczki więc nie potrzebuje kolejnej xD
Pytanie:
Podaj co się dzieje z nazwiskami tych którzy "objawili" Bankai
Dobrze Drake, zadajesz

Przechodzą do historii Społeczności Dusz o ile dobrze pamiętam. Ewentualnie coś bardzo zbliżonego do tego co napisałem ;d
Pytanie: Czym różni się król od jego konia według wewnętrznego hollowa Ichigo? ;p
Oczywiście dobra odpowiedź, zadajesz.

Król od jego konia różni się instynktem do zabijania. Jest tylko jedna odpowiedź. Instynkt! Identyczne istoty, by wzmocnić się i zdobyć moc, którą potrzebują do stania się królem, muszą szukać więcej walki i mocy! Ich pragnienie walki i życie by bezlitośnie miażdżyć, rozrywać na strzępy i kroić ich wrogów! Głęboko, głęboko w naszym ciele leży wyostrzony instynkt do zabijania, do mordowania! Pytanie: Kto, kogo i kiedy nazwał Akapai (pl. czerwony ananas, eng. red pineapple)?

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.