Chyba temat mówi sam za siebie, więc nie trzeba wiele wyjaśniać ;) Jedyne co trzeba powiedzieć to regulamin Quizu:
Regulamin:
1. Aby zadać nowe pytanie, lub potwierdzić odpowiedź na zadane pytanie należy edytować posta a nie pisać nowego! (chyba, że odpowiadamy na kolejne pytanie)
2. Posty ze złymi odpowiedziami będą kasowane!
3. Jeśli zadałeś pytanie to musisz poczekać, aż będzie drugie (od Twojego licząc) pytanie zadane, aby odpowiadać. (przykład: a: b: c: a:! nie a: b: a:!)
4. Posty w tym temacie będą liczone pod warunkiem, że odpowiedzi będą długie, nie jedno wyrazowe i nie jedno zdaniowe, a pytania złożone. W przeciwnym wypadku posty nie będą tutaj liczone!
5. Pytania nie mogą się powtarzać!
6. Pytanie można zmienić po 48h bez odpowiedzi, a nowe zadać po 78h od napisania pytania (bądź nie napisania xd).
7. Tutaj obowiązuje także główny [URL=http://www.dbtte.com/forum/regulamin.php]regulamin[/URL]
Pytanie: Kto ugryzł Sasuke w szyje i w jakich okolicznościach?
Qbex zadajesz ;)
Przez długi czas nikt nie odpowiadał, a Viszman nie zadał nowego pytania, więc ja to zrobię.
Kiedy Sasuke po raz pierwszy aktywował Sharingan? Kto był przy tym?
zadajesz
Aktywował go w odcinku 16. Był razem z Naruto w lodowym więzieniu stworzonym przez Haku. Pytanie:
Ilu znasz członków Akatsuki? Wymień przynajmniej 5, mogą być także ci martwi.]
Edit: Mówiłem martwi, a nie ci co odeszli. Odp. błędna.
Dobra, zadajesz.
Itachi, Kisame, Deidara (dobrze pisze?), Sasori, Orochimaru (ex-Akatsuki ale jednak był jednym z nich)
EDIT: No to jeśli Oro się nie liczy na piątego wejdzie... Zetsu, można by dodać Hidana i Kakuzu ale to tak btw. xD
Takie proste pytanko. Jaka jest różnica wzrostu między Naruciakiem z pierwszej serii, a tym z Shippudena?
166-145=21 cm więc taka jest moja odpowiedz ^_^ urósł skubaniec
SGH nie odpowiada a jest to na 99,9% dobra odpowiedż wiec zadam pytanie:
Jakie przezwisko nosił czwarty Hokage i kogo on uczył?
DOBRZE QBEX :) zadajesz
Nosił przezwisko Yellow Flash. Uczył Kakashi'ego, Obito i Rin. Pytanie:
Jak Kakashi stał się posiadaczem Sharingana? W jakich okolicznościach do tego doszło?
Dobrze, zadajesz.
E... to było chyba tak: Kakashi'emu oddał sharingana jego najlepszy przyjeciel, Uchiha Obito. Oddał go dlatego że sam był umierający (chyba go skała przycisnęła), a Kaszalotowi wydłubali oko. O coś jeszcze: Sharingana przeszczepiła Rin.
4 dni minelo-- nie ma pytania wiec sie pozwole wtrącic xD
W jakich okolicznościach Naruto po raz pierwszy przywołał Żabiego Bossa ? :) opisz sytuajce...
dobrze qbex zadajesz
O ile sobie dobrze przypominam to po walkach wstępnych do 3 części egzaminu na Chuunin'a, w trakcie treningu z Jiraiyą. Chyba spadał w przepaść i wtedy mu się to pierwszy raz udało. Zamiast w przepaść, spadł na grzbiet Gamabunty. Pytanie:
Dlaczego piasek Gaary nazywamy obroną absolutną?
No dobra, niech będzie, ale jest jeden błąd: piasek nie jest częścią Gaary... :/
Yo. Piasek Gaary jest nazywany obroną absolutną ponieważ, piasek ten stanowi część Gaary, przy każdym ataku wykonanym na niego piasek automatycznie blokuje wszystkie ataki, jest bardzo szybki. Dlatego Gaara jest prawie nietykalny :) Groszek: Znowu ortografia. Popraw to, albo masz osta.
Jeśli mam na myśli to samo co Ty, to jest zdolność wykonywania pieczęci jedną ręką.
Wymień członków "Czwórki Dźwięku" oraz zdolności każdego z nich.
Edit
Nie, to jest zła odpowiedź :/
Ponieważ nikt nie odpowiedział zadam nowe pytanie:
Na czym polega technika Sennen Goroshi?
Edit:
No, nie do końca ale uznaję
E... Na wepchnięciu w tyłek przeciwnika dwóch palców xD. Bardzo bolesny atak, a Naruto go ulepszył (walka z Gaarą). Ogólnie jednak stosowany przez Kaszalota. :mrgreen:
Kłeszczon:
Jaka walka kończy się w 45 odcinku?
Zadajesz Itashi :D
Rosól Ramen :) EDIT:A oto moje pytanie:
O co chodzi w Klanie Hyuuga z "Przeklentym Znakiem" wyrytym na czole niektórych czlonkow tego klanu ? XD
heh... niby dobrze... ale to tylko schylek tej tajemnicy :) ale nie jestem taki jak vader (pozdro dla niego) wiec pozwalam ci zadac kolejne pytanie XD
Otóż chodzi o to że jeśli Hyuuga ze znakiem podniesie rękę na tego bez znaku ten drugi może go zabić (nie wiem czy dobrze bo nie chce mi się wracać do odcinków).
Czas minol, trudno SGH bywl XD
Pozwalam sobie zadac kolejne pytanie :
Imie Nauczyciela Gaary ? EDIT: Dobrze ! ;) Wlasnie mi o tego chodzi :)
Kuba zadajesz..
Chodzi Ci o leadera drużyny Gaara-Temari-Kankuro? Jesli tak to ich sensei nazywa się Baki.
Pytanie:
W jaki sposób można awansować na Chuunina?
Edit:
Ok, zadajesz, ale nie napisałeś także o tym, że nawet przegrywając walkę możesz zostać Chuuninem.
Poprzez zdanie egzaminu na Chuunina składającego się zazwyczaj z 3 części czyli czyli...
1. Jest to egzamin pisemny, który bada nerwy jak i umiejętności!
2. Egzamin praktyczny często rozgrywany w lesie śmierci, zazwyczaj trwa 5 dni!
3. Są to walki między pozostałymi uczestnikami, lecz nawet jak wygrasz ten pewnego rodzaju turniej nie wiadomo czy zostaniesz Chuuninem, ponieważ decyduje o tym pewnego rodzaju komisja! Pytanie:
Dlaczego Haku był tak oddany Zabuzie?
Ziafff.... niech ci będzie xD Zadawaj :D
Pozdr.
Poniewaz Zabuza przygarnol Haku jak byla mala, zaopiekowal sie nim i dal mu schronienie. PYTANIE : Jak nazywa sie piatka znanych KAGE?
chodzi mi o ich tytuly
Dobra odpowiec, to bylo za latwe XD
Nie ma pytania, a czas upłyną więc ja zadam XD
Co to Bloodline? Wymień 5 Bloodlin'ów.
Dobrze Solo ;) Mogłeś krótko je jeszcze opisać tak żeby to ładniej wyglądało ale odp jest gut XD zadajesz ; >
Jest to linia krwi dzięki, której ninja otrzymuje dane zdolności... linie krwi posiadają członkowie określonych klanów.
Kolejno Bloodline:
- Sharingan
- Byakugan
- Bug's Control
- Water Control
- Shikotsu Myaku Pytanie:
Jak się nazywała trójka Senninów i kto w latach Gennina był ich mistrzem?
Ok, zadajesz Poli.
Nie ma odp więc zadaję pytanie ;p
Q: Jaką radę otrzymał Sasuke aby uaktywnić Sharingana, kto miał być ofiarą? (easy question :d)
soluś źleee :D podpowiem, że miał zabić kogoś na 'K' ;]
Moze specjalnie na moja prosbe edytój swojego posta vadziu i napisz odp. na te twoje easy question bo jestem super ciekaw kim jest ta osoba na "K" XD. Raczej czas Ci minol, nie zadales kolejnego pytania, nikt inny tez tego nie zrobil, wiec zrobie to ja :P [code:1]Pytanie :[/code:1]
Kim byl KAIZA ? Odpowiec poprawna - eeee tam jak dla mnie moze byc :D
To był rybak :D On uratował Inariego i po tym zostali dla siebie ojcem i synem. Mieszkał on w wiosce fal, był bohaterem tej wioski.
PS: Sorki za taką budowę mojej wypowiedzi, ale jeszcze śpię xD
Pytanie:
Dlaczego Sakura obcięła włosy podczas egzaminu na Chunnina? Lolekm nie do końca o to chodzi....
Krzmig dobrze, zadajesz.
Sakura obciachała włosy dlatego ze Kin Tsuchi trzymając za nie powiedziała ze ta poświęca więcej czasu na swój wygląd niż na trening a to obudziło w sakurze nową siłę, przypomniała sobie że zawsze to ją musiano bronić a ona nigdy jeszcze tego nie zrobiła, obcięła włosy i lekko przetrzepała oponentom tyłki xD
pytanie:
wymień wszystkie przywołane stworki (tylko ich nazwy) podczas wszystkich odcinków anime, dzięki technice przywołania ;P
mateusz20001: nie wszystkie i chodziło o nazwy a nie gatunki ;P
ps: oglądajcie co leci po napisach końcowych...
mateusz w dalszym ciągu nie wszystkie xd brakuje co najmniej 4 i jest o kilka za dużo ;P czy wy naprawdę nie patrzycie co leci po napisach końcowych? oglądnijcie końcówkę shippuudena #8-9 ;P
mateusz zadajesz ;P
GamaBunta- tzw. Wujcio Ropuch :p i jego 2 synów (często się pojawiali)
Katsuyu
Manda
Pakkun
Łasica
Enma
Ogry Tayuyi
Rashoumon- raczej brama.
Żółw pana Gaia
wszystko wymienione w wykładzie specjalnym
PS
Reszta, którą wymieniłem także była!!! Nie bazuj tylko na skrótach!!! Miały być stworzenia z całego anime, wiec z filerów także i najnowszych odcinków. Bóg Śmierci to także technika przywołania, a Rashoumon to nie zwierzęcie, ale rodzaj bramy odbierajacej każdy atak.
Oto co jeszcze było:
Pierwszy i Drugi Hokhage
Karasu, Kuroari, Sanshuou - marionetki
Pszczoła i Pająk- w filerach
Bóg Śmierci Pytanie:Co zawsze obserwowało Sumaru? Podaj nazwę polską i japońską.
[url=http://www.uploader.pl/file/30447/Sumaru-mp3.mp3.html]Wielka podpowiedz![/url]
Druga podpowiedz- MÓJ PODPIS!!!Trzecia podpowiedz- odcinek 179 (8.55 minuta) Komentarz dodany przez: krzmig: 2007-05-06, 22:47
Nie sprecyzowałem pytania bo chodziło mi o technikę przywołania,
"Bóg Śmierci to także technika przywołania"
Bóg śmierci był przywoływany żeby kogoś zabrać na drugą stronę i była to zupełnie inna technika.
"a Rashoumon to nie zwierzęcie"
napisałem stworzenie a że sie mogło poruszać i miało jako taką gębę więc chyba było żywe...
"Pierwszy i Drugi Hokhage
Karasu, Kuroari, Sanshuou - marionetki"
to było przywołane pochodnymi ale nie główną techniką, wiem złe pytanie ;P
Od mateusz20001
Ale jesli chodzi o tą pszczołę i pająka to wymówek nie masz ;p Komentarz dodany przez: krzmig: 2007-05-07, 12:40
bo sobie przypomniałem o nich po czasie xD
Więc tak nikt jeszcze nie odpowiedział na te długie pytanie mimo podpowiedzi dlatego ja teraz zadam.
Pytanie :
Dlaczego Sasuke nie chciał wrócić do Naruta i Sakury? Główny powód prosze podac.
Ok zadajesz!
Ponieważ chciał stać się silniejszy, by zabić brata, a mieszkanie w wiosce mu to utrudniało.
Pytanie:
Przez kogo został zabity Asuma Sarutobi?
EDIT: Źle, nie chodzi mi o Sandaime, chyba wyraźnie widzisz nazwisko...
EDIT2: No, teraz ok ;) Zadajesz
Mam nadzieje że teraz dobrze. Asume Sarutobi zabił Hidan jeden z członków Akatsuki. 8)
Pytanie:
Dlaczego podczas misji odbicia Sasuke od tej czwórki ninja Orichamaru, tylko Neji Hyuga mógł pokonać Kidoumaru?
Dobrze zadajesz
Poniewaz Neji dzieki Byakuganowi potrafil zobaczyc na czym polegaja bardzo zlozone techinki Kidomaru oraz potrafil przecinac pajacze sieci dzieki swojej technice (jako jedyny) PYTANIE (specjalnie dla ciebie marcin) : Jak nazywa sie miecz Kisame?
okej zadajesz....
Ta broń którą ma Kisame nazywa sie Samehada (Sharkskin).Wykonana jest ze skóry rekina czy jakoś tak i jest bardzo ostry!
8)
Pytanie:
Jak nazywa się ojciec Shikamaru i jaka jest jego najlepsza technika.
Dobrze zadajesz!Ale ty bystry!
A wiec ojcem Shikamaru jest Shikaku i posluguje sie on "podzialem cienia" podobnie jak syn, z tym tylko ze potrafi on to wo wiele lepiej..... kiedys nalezal do formacji Ino-Shika-Cho. XD
Taki juz sie urodzilem XD
PYTANIE: Proste ale moze byc: Jak inaczej jest nazywana opaska która nosza ninja na czole?
Proste nie? ZaDaJeSz!
Haku został zabity przez Kakashiego. Obronił zwojego mistrza Zabuzę.
Pytanie:
Jak nazywa się rzadki owad który występował tylko w jednym miejscu. Hinata, Shino, Kiba i Naruto mieli go znaleść. I po co go szukali? Ciekawe czy ktoś wie?
Obex nie do końca odpowiedziałeś. Przeczytaj całe moje pytanie? Szybko edytuj posta.
Itashi dobrze!
Nazywal sie Bikouchuu i szukali go ponieważ chcieli odnalesc Sasuke... chodzilo o zapach, Bikouchuu ma zdolnosc zapamietywania wechu i jak narodzi sie i cos poczuje to szuka tego zapachu.... rzeczą Sasuke byla jego opaska. Pomysl jednak nie wypalil.. Naruto wszystko zmascil, ale nie powiem jak XD
[ Sorki Qbex ale ja chyba jestem lepszy :P]
Z jakim zwierzakiem na zawarty pakt nauczyciel Lee? edit - zgadza sie!!! XD
Czyżby z żółwiem? xD
Pytanie:
Ile bram był w stanie otworzyć Lee?
Edit: dobrze, ale przypominam, że zgodnie z regulaminem powinieneś to pytanie przeczekać i odpowiedzieć dopiero na nastepne. Taka rada na przyszłośc bo nie chce ci warna wstawić xD
Lee potrafi otworzyc 5 bram, ostatnia to Forest Gate (Lesna brama)
Bez sesu, niby dlaczego mam czekac na nastepne... kto pierwszy ten leprzy... niechcialo mi sie czekac XD Pytanie: Jak nazywa sie Przywódca Akatsuki?
Dobra zadam latwiejsze: Zkim ma zawiazany pakt Sarutobi, podaj nazwe i okresl gadunek. edito malpiszon nazywal sie Enma a nie Emma, ale zaliczam....
Jeśli chodzi o pakt z zwierzętami. To Sarutobi założył pakt z małpami. A ta małpa miała na imie Emma.
Pytanie:
Jakie było ulubione zajęcie Jirayi w wolnych chwilach :mrgreen: ?
Dobrze
Dlugo nikt nie odpowiada... wiec jestem zmuszony zgwalcic regulamin i odpowiedziec...
Odpowiedz : Jego zajeciem w wolnych chwilach bylo picie sake a przede wszystkim podgladanie oraz podrywanie mlodych i pieknych dziewczyn. Komentarz dodany przez: Mistic: 2007-06-10, 10:15
Zgłwałcić!? Jak ci nie wstyd zboczeńcu! Wystarczyło go poprostu "pominąć", a nie odrazu uzywać czynów seksualnych. Teraz wychodzi prawdziwa natura Itahi'ego... XD
Mistic edytuj sobie od innych dzialy mnie zostaw w spokoju XD
Pytanie: Jak nazywa sie nowy i mocniejszy atak Naruto? (Rasengan)
Zetsu jeśli dobrze pamiętma pokazany był tuż po walce Sasuke i Naruto przy wodospadzie.
Pytanie:
Jak nazywał sie młodszy brat Morina Ibiki który uciekł z własnej wioski?
Most Nieba i Ziemi? Pytanie: Ile trze otworzyć bram żeby użyć techniki Pierwotnego Lotosu (banał) Qbex źle...
krzmig źle..., znów źle xD
poldek oczywiście źle...
Macie odpowiedź bo mi się żal robi Was xD może źle zadałem pytanie, przepraszam za to jak coś. http://img208.imageshack.us/my.php?image=winamp2007090116125101ri8.png
btw. wiem że mam fajną jakość tego anime xP
No to zadaj Qbek ;)
Śmierć jego rodziców... zaczął konstruować własne Lalki ^^
Jak nazywa się pan który podczas drogi na most Nieba i Ziemi ciągle powtarzał że Naruto ma małego "penisa" XD ? (BANAŁ - z CAPSEM !!) Qbex - Źle :P mówie tu o Panie (osobie) ... nie o zwierzu xD / chodzi tutaj o Sai ^^ zadajesz :P
Sry niedoczytałem xD No to kolejny strzał: Sai xD Pytanie: Jaka jest najsilniejsza technika Naruto? [NIE Rasengan!]
Lolek: Źle xD
Mistic: Przekręciłeś xD Wiem o co Ci chodziło, ale źle xD To jest silniejsze od tego, idziecie w dobrym kierunku xD Podpowiedź: Technika jest z rodzaju Ninjutsu.
Lolek: Znów źle xD
Itashi: Źle xD Podpowiedź 2: Powyżej 330 rozdziału mangi...
Lolek: No wreszcie xD It, zadajesz ;p
Pierwsza najsilniejsza technika jest Taju Kage Bunsin no Jutsu poniewaz to ona twozy podstawe innych np rasengana. Technika która moze byc najsilniejsza to ODAMA RASENGAN ale nie wiem czy o to ci do konca chhodzi ;)
PYTANIE: Kto znalazl pierscien (sygnet) Sasoriego?
Podpowiec: narazie bez XD Edit: heh jakbt to Ci powiedziec dobrze :(
Orichimaru odszedł od Akatsuki ,ponieważ nie udała mu sie próba przejęcia ciała Itashiego. No i oczywiście boji sie Itashiego bo jest od niego silniejszy.
Pytanie: Jak nazywają się trzy marionetki Kankura w Naruto Shippuuden?
Good! Zadajesz
Mam takie pytanie ze hej! ale pierw odpowiem.... (dlugo trzeba bylo czekac)!!!
Itachi opanowal "Tsukiyom" inaczej (Bogini Ksiezyca) - takie tam pranie muzgu
Itachi opanowal "Amaterasu" inaczej (Bogini Slonca) - czarne ognie Pytanie - Dlaczego Choji Akimichi tyle je? (oprucz tego ze lubi jest w tym jakis cel) - ma byc dokladnie ;)
Odpowiec powinna brzmiec ze: Techniki Chou spalaja wiele kalori... ale uznaje :)
Akimichi Chouji je bardzo dużo żarcia z ogromną zawartością kalori , bo w jego klanie trzeba być grubym tłuściochem żeby wykonać naprzyklad super technikę baika no jutsu.
Pytanko:
Jaka była najlepsza technika trzeciego Kazekage?
Zadajesz
Potrafi wytworzyć dziurę między wymiarową (czy jakoś się tam nazywa) i wessać w nią przeciwnika lub chociaż fragment jego ciała. Może też wsysać inne obiekty (o ile trafi xD)
Pytanie: Podaj co jest napisane na notce, która blokuje 'zamianę' Naruto w Kyuubi'ego
Edit: zgadza się, zadajesz xD
Wiem, że to kopia ze strony ale nie chce mi się trochę pisać a oto odpowiedź:
Water Control: Kontrola nad wodą oraz lodem, to Bloodline klanu o którym bardzo mało nam wiadomo, nawet nie znamy jego nazwy. Polega na doskonałej kontroli nad wodą. Znamy jednego przedstawiciela tego klanu, była a raczej był to chłopak o imieniu Haku o urodzie dziewczyny, kogo możemy spotkać na początku Anime. BloodLine ten jest bardzo skuteczny, potrafi przemieniać wodę w np. lustra lub igły, dzięki technice Hijutsu Makyou Hyoushou, Haku potrafił stworzyć pułapkę składającą się z luster, w której zostali uwięzieni Naruto i Sasuke, pułapka tak była nazwana : Demoniczne Lodowe Lustra. Warto wspomnieć iż Haku potrafił wykonywać pieczęcie jedną ręką i widzieliśmy że nosi maską.
W sumie wiem, że jest to dobra odpowiedź więc zadaje pytanie:
Kim jest Gamabunta?
dobrze