Propozycje i sugestie
3300
1
Po krótkiej rozmowie z SoLo na GG postanowiłem napisać posta, w którym przedstawię moje zdanie na temat działania całego TTE. To będzie tylko moje zdanie, więc kazdy może je zignorować. Zawsze jednak możecie pomyśleć chwilę o tym co napiszę i potraktować to jako opinie o serwisie osoby z poza ekipy... Pora więc napisać coś konkretnego...
Po pierwsze nie bieżcie tego co napisze do siebie. Dużą cześć osób stąd znam. Jednych bardziej, innych mniej. Niektórzy mnie lubią inni nie. Będzie tu pewnie sporo krytycznych uwag, ale pisze je tylko i wyłącznie dla dobra tego serwisu... Więc tak... Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na TTE zrobił się zastój. Część z was pewnie zdaje sobie z tego sprawę, innych to mało obchodzi i tak powoli, ale systematycznie jest coraz gorzej. Że już nie wspomne o ciągłych kłótniach w ekipie. Tu chce się na chwilę zatrzymać. Nie wiem czy zdajecie sobię sprawę, ale czasami jesteście co niektórzy strasznie zabawni... "Zaraz dostaniesz bana na forum", a potem "To ja ci dam bana na strone" i tak dalej... Kurde ludzie... To mają być racjonalne posunięcia ? Tak nie może być. Nie pomaga to ani troche, że już nie wspomne, że cholernie przeszkadza. Pora wyjaśnić sobie na GG te wszystkie sytuacje i skupić się na tym co ważne, czyli na próbie podniesienia prestiżu TTE. Czy nie o to tu chodzi ? Na początku stanowiliście wszyscy fajną ekipę i wszystko szło prężnie do przodu. Gdzie te czasy ? Co się stało, że teraz nie ma postów na forum i tak mało jest dodawane na stronie ? Brak czasu ? Lenistwo ? O coś musi chodzić bo TTE zamiera w bezruchu... no może trochę przesadziłem, ale sami widzicie, że nie jest dobrze...
Dalej... Krzmig, ta część jest specjalnie do Ciebie... Jesteś adminem tego serwisu. Zgadza się ? Czy może inni rządzą za Ciebie ? A może inni rządzą się sami ? Nie ? No więc mówie, że jesteś adminem tego serwisu. Pora więc to pokazać. Pierwsze zastrzeżenie jakie mam do Twojej "pracy" to brak twardej ręki. Nie potrafisz nikogo opierdzielić jak potrzeba czy zbanować lub zabrać rangę. Tak nie może być dalej. Już ludzie wchodzą Ci na głowę, a wierz mi, że będzie coraz gorzej. To Ty tutaj zarządzasz i jak powiesz, że ma być koniec takiej dyskusji np na SB czy stronie to tak ma być i już. Jeżeli nie będzie końca to wycisz SB danej osobie. Naprawde myślisz, że daleko zajdziesz tak bawiąc się z userami ? Zachowując się jak dobry wujek ? Nie możesz tak robić. Zdaje sobię sprawę z tego, że możesz nie umieć kogoś opierdzielić, ale to nie jest wytłumaczenie. Daj władze komuś kto będzie potrafił to zrobić. To do Ciebie powinny iść propozycje zmian i do Ciebie powinni zgłaszać się userzy pokrzywdzeni przez innych, a Ty musisz zdecydować co dalej. Myślisz ze zabawa w adminowanie to tylko pomarańczowy kolor rangi i szacunek wszystkich ? To ciężka robota i pora, żebyś zaczął działać, bo czasami masz takie zamieszanie na stronie o jakich innym się nawet nie śniło... Przemyśl to... i pamiętaj, że to tylko rady, których nie musisz słuchać. To tylko moje zdanie, zastanów się nad tym co napisałem...
Pora wyjaśnić o co mi chodzi w ogóle... w tym temacie, w tym poście... Otóż dostałem propozycję, żeby pomóc przy działaniu strony. Być może nawet dołączyć do ekipy, jeżeli nie będzie obiekcji jej członków. Ale żeby tak się stało i żebyśmy mogli zacząć współnie coś tworzyć pare rzeczy musi się zmienić. Niektóre natychmiast, inne powoli... Chcecie konkrety ? Ok... przejdźmy do konkretów...
Zacznijmy od zachowania userów. Raz... to o czym wspomniałem, czyli koniec kłótni w ekipie. Nie zachowujcie się jak małe dzieci. Co ma powiedzieć zwykły user jak widzi co tu się wyprawia ? Jak jeden mod chce banowac drugiego, a junior admin wyzywa vipa, czy tego typu przypadki. Tak Krzmig, w tym momencie masz wkraczać Ty. Ty i tylko Ty. Nie ma siedzenia cicho i patrzenia co się stało. Właśnie od tego m.in. jesteś i nie ma co się obruszać. Albo dajesz radę sprawnie zarządzać, albo nic się tutaj nie zmieni, a kiedyś pozabijacie i pobanujecie się sami... a TTE zostanie zamknięte. Podsumowując... możecie już pomalutku pozapominać kto kogo nie cierpi i za co ? Macie współny cel. Nikt nie każe wam się lubić. Musicie się tylko tolerować. Dalej.. jest coś takiego jak Regulamin. Z tego co wiem powinien on obowiązywać wszystkich równo. Jeżeli jest w nim napisane nie można przeklinać na SB to znaczy, że nie można.. vader, o Tobie m.in. mówie. Każdy z nas jest wybuchowy i ma potrzebe czasami przeklnąć, no ale nie warto najpierw chwilke pomyśleć ? Albo jak to Vegner mówi walnąć głową w monitor ? xD Wystarczy jedno przekleństwo i już zaczyna się szum. Jeden chce banować drugiego, a ten drugi twierdzi, że nie wolno mu tego zrobić bo jest ważniejszy. Tak można do usranej śmierci. Albo przyjmiecie, że wolno klnąć wszystkim co jest durne jak nie powiem co, albo zaczniecie działać zgodnie z obowiązującymi zasadami. Zero bluzgów... Dzisiaj miałem nieprzyjemność przeczytać SB na stronie... błagam ludzie... naprawde nie ma innych tematów poza waleniem się w dupe i ssaniem ? Trochę powagi. Wiem, że czasami fajnie jest pożartować, ale to SB czytają ludzie, niektórzy są młodzi, więc nie deprawujmy ich. Zastanówmy sie nad tym co piszemy. Nie można inaczej okazać komuś sympatii niż napisać: "possasz mi ?" xD To już dawno przestało być śmieszne. Zróbmy coś z tym. Niech TTE zacznie znowu działać pełną parą...
Dalej... nastawienie niektórych z Was... Na stronie po wciśnięciu przycisku Redakcja jest spis 13 osób... Mógłbym wiedzieć czym one się zajmują ? Bo mając tyle osób do roboty TTE powinno co chwilę mieć jakiś nowy tekst, a jakoś nie zauważyłem żeby tak było. Kolejna rzecz dla Ciebie Krzmig. Koniec z dawaniem ludziom kolorków za darmo i po znajomości. Co innego koleżeństwo i zabawa a co innego ciężka robota na TTE. Co jak co, może niektórzy nie wiedzą ale to jest ciężka praca, prowadzenie takiej strony. Nie może być tak, że napisze ktoś w komentarzu: "oo widze ze nie macie {tego i tego} więc moge napisać", a wy przyjmujecie go do redakcji. Redaktorzy to najlepsi z najlepszych. Ich zadaniem jest tworzenie nowych recenzji, artykułów i poprawianie tekstów na stronie. Nie wszyscy nadaja się na taką osobę. Pora więc żeby niektórzy to zrozumieli. Zabawa to zabawa, a robota to robota. Chcecie, żeby TTE się rozwijało ? Więc trzeba skończyć z praktykami nic nie robienia. Ranga nie jest dla wszystkich. Nie może być na stronie 4 junior adminów, 50 redaktorów, iluś newsmenów, iluś Vipów i wszystkiego innego tak, żeby każdy z przebywających na stronie miał swój kolor. To bez sensu. Powinniście sami zdawać sobie sprawę kto tak naprawdę zasłużył na które stanowisko. I co najważniejsze nie zazdrościć jeden drugiemu kolorków. Z tego co zaobserwowałem część nie robi prawie nic, inni bardzo mało, a jeszcze inni zapierdzielają za reszte. Tak nie może być... Zastanówicie się w czym możecie pomóc i róbcie to... siedzieć i nic nie robić z kolorkiem to każdy umie...
Nastepna sprawa to Toplisty. Tak jak już pisałem na GG SoLa... wtf ? Naprawde myślicie, że jakieś klikanie w toplisty da wam aż tak dużą reklame w necie ? Jest to jakiś pomysł, ale w moich oczach bez sensu. I do tego te punkty za klikanie. Ranking jest fajny, pisanie na SB za punkty też, w sumie jakaś mobilizacja musi być, ale potraficie wymienić nicki ośób które dzięki topliście trafiły na waszą stronę ? Może się mylę, ale według mnie jest to raczej taka zbędna, dodatkowa forma reklamy, która i tak nie przynosi takiej reklamy jak myślicie...
Dalej... pora Krzmig żebyś spróbował zintegrować strone i forum w jedno. To podstawa. Wiem, ze nie jest to proste, ale od czego są ludzie typu Vegner ? xD Może wspólnie uda się coś wymyśleć. Nie ma co pisać, że tak jest na innych stronach i to będzie ściąganie... Tak można zawsze napisać, co oczywiście jest nieprawdą. Każda szanująca się strona dąży lub ma od początku złączoną stronę z forum. Uważam, że jest to dobre wyjście. Dalej... skoro mówimy o tym samym TTE to może warto pomyśleć o tej samej kolorystyce dla forum i strony ? Tak, wiem, że laye do strony niedawno były robione, no ale może warto coś poprawić, zmienić... To ma być jedność. Dzięki temu (złączeniu strony z forum) nie będzie trzeba się rejestrowac 2 razy, dzięki czemu wszystko będzie szło szybciej. Ludzie wciskając na forum i widząc, że muszą się rejetrować często dają sobie spokój. A nam własnie o to chodzi, żeby zostali na dłużej. Więc spróbujmy im to ułatwić. Jeżeli chodzi o obecne laye na stronie. To musze przyznać, że nie są złe. Są ok... ale pare rzeczy jest do wymiany. Chodzi mi np o kolory. Obecne kolory ludzi z ekipy są do wymiany i może pora to wreszcie zrobić ? Samo się nie zmieni. Ludzie typu SoLo, którzy mają biały kolor są niewidoczni o czym wiedzą wszyscy, jednak nikomu nie chce się nic zrobić w tym kierunku. Dalej... Rozumiem, że widząc stronę główną TTE (to menu wyboru) każdy z kolorów odpowiada jakiemuś anime ? Zgadza się, czy nie ? W takim razie czemu czerwone DB po wciśnięciu ma żółtawo-pomarańczowy lay ? Trochę konekwencji panowie... i panie oczywiście xD Dalej... co do kolorów... Tak jak pisałem DB do wymiany, tak samo świecący Naruto... okej, zielony jest fajny, ale musi tak razić po oczach ? Nie można tego przyciemnić ? Stonować trochę ? Hentai i Bleach są ok... M&A taka sobie, ten niebieski też troszkę za bardzo świeci... Poza tym sprawa najważniejsza... biały kolor tła na stronie. To jest okropne... Nie można czegoś tu dać ? Jakiś jasny kolor, ale nie biały... to takie typowe... Nie jest to dokładnie biały, ale można by trochę go przyciemnić. No ale to tylko moje zdanie... Co do forum to tak jak pisałem... przydałaby się jakaś zmiana koloru, żeby bardziej przypomniało stronę...
Zdaję sobie sprawę, że to wszystko co napisałem tak szybko nie da się zmienić. Ale kto tu mówi, żeby się śpieszyć ? Wszystko powoli... Byle coś się działo. Najważniejszą sprawą według mnie jak narazie są te kolorki wszystkie. Pora moze ułożyć jakis plan działania ? Żeby każdy wiedział czym się zajmuje i żeby inni wiedzieli co kto robi... Raz, żeby nikt się nie dublował, dwa żeby coś wreszcie ruszyło. Strona to nie tylko multi... A właśnie, propo tego. Chyba niemyślicie, że od wgrywania odcinków na ilość przybędzie wam userów ? Sępów tak, ale nie userów. Może warto zamiast tego skupić się trochę na napisaniu czegoś ? Wiem, że to trudniejsze, ale może warto coś spróbować ? Jakiś mały konkurs w redkach na to kto napisze najlepiej o czymś, a potem najlepsze dać na stronie. Przecież nie muszą wszyscy robic czegoś innego. Można robić powoli, ale solidnie. To przecież wasza strona. Robicie ją dla userów, ale też dla siebie. Żebyście mogli spojrzeć potem na całość i stwierdzić.. Tak, brałem w tym udział... Nikt tu nie mówi o pisaniu na potęge... Poza tym, jeżeli redki umieszczają pliki to kto za nich pisze ? eee.. nikt ? No więc właśnie... A potem taki redek mówi, że przeciez on ciągle coś wgrywa, daje odcinki i nie można mu powiedzieć że nic nie robi... Zgoda, ale co on w takim razie robi w redkach ? Może warto zmienić grupę ? Tak, wiem... pomaga, ale tak można powiedzieć o osobach, które nie zaniedbują swoich obowiązków...
Tak więc podsumowując moje wypociny... Jeżeli ekipa nie bedzie miała nic przeciwko chętnie pomogę Wam trochę na stronie. Może wspólnymi siłami uda nam się odbudować trochę TTE i zacząć jakoś prężnie się rozwijać... No ale tego muszą chcieć wszyscy. Każdy z ekipy musi być nastawiony na ciężką pracę, a nie tylko leżenie i nic nie robienie. Może pora ruszyć się i spróbować gonić czołówkę stron M&A ?
Pomyślcie o tym...
Pozdrawiam
Rep
Odpowiedz w temacie:
Brak uprawnień aby odpowiedzieć.