W serii Naruto wystepuja najrozniejsze klany, z charakterystycznymi dla nich technikami. Jaki jest Wasz ulubiony klan i dlaczego?
Mi najbardziej podoba sie klan Nara, za technike cienia.. Wydaje mi sie ona najciekawsza, a czlonkowie tego klanu sa bardzo przystojni ___
Innym interesujacym klanem dla mnie, jest klan Hyuuga. Podoba mi sie Byakugan jako technika i cala historia tego klanu. Opowiesc o dwoch drzewach rodowych, gdzie drugie jest uwazane za gorsze.. Ciekawe to bylo^^
A jak Wy uwazacie?:)
Najciekawszym dla mnie klanem był najbardziej tajemniczy klan w całym Naruto. Było to klan, którego członkiem był Haku, który występował już na samym początku serii. Specjalnością tego klanu była technika demonicznych lodowych luster oraz możliwość wykonywania pieczęci jedną ręką (!)
Drugim w kolejności klanem jest klan Uchiha, do którego należą m.in. Uchiha Itachi i Sasuke. Ma on dramatyczną historię oraz jedno z najpotężniejszych GenJutsu w historii: Mangekyou Sharingan, która pozwala doszczętnie manipulować człowiekiem, a także przywoływać jego najgorsze wspomnienia.
Za to właśnie lubię wyżej wymienione klany.
Pozdrawiam.
Moim ulubionym klanem jest klan Uchiha. Dlaczego?, bo ich wiele nie ma. Tak na serio to podoba mi się Sharingan, jest to chyba najsilniejszy BlodLine w całym Naruto. Przynajmniej moim zdaniem. Ma trzy poziomy i wiele możliwości. Klan ten ma drastyczną i pełną bólu przeszłość, ale niegdyś był to klan naprawdę wyśmienitych ninja oraz był bardzo poważany i szanowany. Trzymali oni także porządek w Konoha. Jednym słowem byli najważniejsi po Hokage i ANBU.
Moim ulubionym lub drugim w kolejności klanem jest klan Uchiha. Dlaczego? Bo posługują się ogniem (zdecydowanie mój ulubiony żywioł), są dość potężni, do niego należy Sasuke a ma on mój ulubiony typ postaci (zamknięty w sobie, małomówny i chodzący swoją ścieżką) i co najważniejsze mają sharingam...
Drugim lub pierwszym xD klanem jest klan Kaguya. Ten klan lubię za dwie rzeczy, po pierwsze ich bloodline o czyli dowolne zmienianie układu swoich kości, a po drugie przedstawiciel tego klanu, którego poznajemy w anime (szkoda że zginą z ręki gaary zobaczył bym jeszcze jedną walkę z nim :/). Mniejszą rolę w moich oczach odgrywa ich zamiłowanie do walki :]
Oba klany zajmują u mnie wysoką pozycję lecz nie wiem który lubię bardziej, być może lekkie wskazanie jest na Kaguya za pomysłowość twórcy :]
Klan który uważam za jeden z najlepszych to klan Uchiha jak zresztą z wypowiedzi widze większość tak uważa. Może on kopiować każda zdolność którą zobaczy przez sharingana i dlatego ten klan lubię najbardziej
moim ulubionym klanem jest klan aburame.Mają niesamowitą zdolność władzy nad owadami.Na drugim miejscu jest klan nara,za niesamowitą technikę przejęcia cienia,a 3 jest klan hyuga za biakugan
A ja się cały czas zastanawiam dlaczego nikt nie wymienił klanu Hyuuga. Przecież jest on jednym z najsilniejszych klanów w Konoha. Ma jeden minus – ale każde więzy krwi go mają. W przypadku Sharingana – szybko wyczerpuje użytkownika – czego nie można powiedzieć o Byakuganie. Bo wiecie, jakoś nie pamiętam, żeby Neji, bądź Hinata uskarżali się na to, że zbyt długo używają „oczu”, czego nie można powiedzieć o Itachi’m czy Sasuke Uchiha.
Moim ulubionym klanem jest nabicie posta, czyli po prostu spam. Nie oglądałem Naruto, ani nie czytałem, ale co tam. Już napisałem dwa zdania, czyli zwiększają się moje szanse, że tym razem nie zostanie usunięty mój post. A teraz na serio: Uchiha i tutaj podam swoje argumenty, żeby nie było. Wybrałem ten klan jako mój ulubiony z dwóch powodów. Po pierwsze najobszerniej został opisany na waszej stronie oraz najwięcej osób go wymieniło powyżej. To chyba dość przekonująca argumentacja, w każdym bądź razie mnie przekonała.
Jestem szalony :roll:
Mój ulubiony klan to chyba Nara... Kage jutsu i przystojni członkowie ;D i charakter Shikamaru ;D Człowiek nie do podrobienia... pzdr dla fanow naruto bleach i db ;]