Logowanie Rejestracja

Megatokyo

4082 3
Siedząc dzisiaj przy kubku herbaty pomyślałem o bardzo dobrze znanym nam wszystkim megatokyo. Zadałem sobie wtedy pytanie: "Czy megatokyo to naprawde manga?" Zastanawiałem się godzine i do niczego nie doszedłem. To dzieło Fred'a Gallagher'a wygląda jak manga, ale nie zachowuje pewnych podstawowych zasad. I tu pojawia się wasza rola. Licze, że wypowiecie się na ten dość nietypowy temat, a zarazem pomożecie mi w uzupełnianiu informacji pisząc kilka nowinek. Przelejcie na monitor komputera wszystkie uczucia jakie wiążecie z megatokyo. Co się najbardziej wam w nim podoba? Czego nie lubicie? Jakie teksty sąwaszymi ulubionymi? Mam nadzieje, że pomożecie mi w odpowiedzi na te pytania.
Komentarz dodany przez: krzmig: 2007-01-26, 22:25 hmm.. nie czytałem tego ale słyszałem wielokrotnie. Zapraszam cię do lektury: http://pl.wikipedia.org/wiki/Manga może to ci pomoże, lub przynajmniej sie dowiesz czegoś nowego :]

Manga to z zasady pojęcie komiksu japońskiego, więc MT tu troche nie pasuje. Z drugiej strony mamy takie okreslenie jak manga amerykanska, ktore bardziej juz pasuje do tego komiksu : p No, tak czy tak MegaTokyo lubię i stale czytam - Jeden z ciekawszych tytulow, jakie kiedykolwiek mialem okazje poznac.
Co prawda po odejsciu Castona od projektu zmienilo sie sporo, ale rzecz nadal bawi i nadal swietnie wyglada. Cała masa genialnych postaci i swietny humor - To chyba to, co najbardziej w MT cenię :ff

To jak już sie ktoś wypowiedział to może ja napisze swój ulubiony tekst z megatokyo: "Spoko, tylko zarobimy na bilety powrotne i wracamy do domu" Oczywiscie tekst wydaje się śmieszny po przeczytaniu reszty XD Inny ulubiony tekst to: "Siedziałęm sobie w sklepie, kiedy nagle coś poczułem. To Był niepodkręcony Atlon" XD to mnie rozwaliło na łopadki.

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.