Logowanie Rejestracja

Dlaczego Japonia?

5362 5
krzmig Admin
Zakładam że odwiedzając ten temat coś sobie cenisz w tym kraju :] A wiec podstawowe pytanie: Dlaczego Japonia? W moim przypadku jest jedno wytłumaczenie :] a wiec wszystko zaczęło się od Dragon Balla (...) to już znamy :D (...) gdy głębiej chciałem poznać M&A nie sposobem było trafić na informacje z jakiego kraju się wywodzi. Gdy się o tym dowiedziałem moim marzeniem stało się pojechać do Japonii. Jak na razie nie wykonalne ale mam w planach wyjazd i to na dłużej. Ciekawi mnie w tym kraju prawie wszystko, poczynając od M&A przez język kończąc na Japonkach XD Dodatkowo kraj ten jest bardzo wysoko rozwinięty i chyba najlepsze gry wychodzą właśnie z stamtąd.Co do sztuk walki typu karate, judo to chyba interesowały mnie od zawsze. Najlepsze miecze pochodzą właśnie z stamtąd a ja za młodu wolałem złapać za rękojeść niż trzymać za spust :] Kraj ten moim zdaniem jest bardzo interesujący i dla dobrego fana m&A powinien być znany :] A wy za co lubicie Japonię? pozdrawiam

Qbex Vip
Mam podobne odczucia do tego kraju jak Ty. W Japonii narodziła szię sztuka M&A, bez której nie pisałbym tego posta. To właśnie, dzięki Japończykom możemy przebywać na TTE. Kolejnym plusem Japonii jest Muzyka! To jest po prostu bomba! Moimi ulubionymi gatunkami muzycznymi(ogólnie ze WSZYSTKICH) są JPop(Jap. Pop) oraz JRock(Jap. Rock). Ich muzyka jest świetna. Wszystkim radzę posłuchać(przynajmniej z OP i END Anime). Następną rzeczą, którą uwielbiam w Japonii jest język. Jest on bardzo ciekawy i dosyć skomplikowany, jednak to czyni go jeszcze bardziej interesującym. No, już nie muszę tu wspominać o przedstawicielkach płci pięknej ;] Japonki są ładne(przynajmniej dla mnie) i interesujące. Do sztuk walk aż tak bardzo mnie nie ciągnie, jednak są bardzo interesujące. Filmy japońskie także są świetne(np. Shinobi).
Podsumowując, wszystko co jest w Japonii mnie interesuje. Uwielbiam ten kraj, a moim marzeniem jest pojechać tam i zwiedzić go. Kto wie czy by tam nie zostać(najpierw trzeba się nauczyć języka :P). W Japonii przecież bardzo dobrze płacą xD
Pozdr.

SoLo Vip
Hmmm... odpowiedź na to pytanie może być trudniejsza niż się pewnie wszystkim wydaję... dlaczego lubimy Japonie? Ja osobiście podziwiałem ten kraj zanim jeszcze zaczołem oglądać jakiekolwiek anime (no bo wcześniej tylko dobranocki oglądałem XD), a mianowicie chodzi tu o nowoczesną technike i nauke która w tym kraju sie rozwija np. te wszystkie roboty czy też konsole gdzie powstają? w JAPONI! Ten kraj jest wysoko rozwinięty gospodarczo i nie tylko... podziwiam go napewno chciałbym się tam kiedyś wybrać i chodzić ulicami gdzie wszystko aż płonie życiem, tam zawsze się coś dzieje. A co do anime to ten kraj napewno dostarczył nam wiele emocji, w Dragon Ballu dostarczył nam niezapomnianych przeżyć związanych z przygodami bohaterów nie tylko tego anime... wszystko u większości napewno zaczeło się od oglądania jakiegoś anime, potem zaczeli interesować się tym krajem. Język mają troche pokręcony ale da się tego nauczyć XD.
Pozdr.

Jak już mówiliście już wcześniej dla mnie także wyjazd do Japonii jest marzeniem. Myśle sobie tak czy jakby wszystkie państwa były chodź w połowie zarządzały swoim krajem jak Japonia czy nie było lepiej. Japonia jako jedno z nielicznych państw stara się utrzymać nature w jak najlepszym stanie i wchodzi jej to

Cóż, ja widziałem w tym kraju tylko jedno, nie podobają mi się japonki (jak i klapki tak i kobiety), nic mnie nie fascynuje w ich ultraszybkim rozwoju, ani w ich pracoholikach, dzięki którym mają teraz takie znaczenie na świecie. Nie podoba mi się także japońska muzyka, jest kilka fajnych piosenek, ale większość to kicz :P Więc co mi się podoba? O:
Ofc, manga i anime, anime można produkować w każdym kraju, dlatego bardziej do tego kraju pasuje miłość do mangi. Nawet gdyby nie to, iż temat jest o Japonii, to i tak anime jest pod mangą i dzieli je duża przepaść. Mangę cenię za to, że jest mangą, doceniam mangaków, którzy posiadają niemały talent, bo ktoś bez talentu nigdy nie nauczyłby się rysować tak wiele, tak szybko i tak ładnie, oprócz tego muszą mieć sporą wyobraźnię, to przecież Oni wymyślają fabułę i rozwój wydarzeń oraz bohaterów. Poza tym te wszystkie godziny spędzone w nocy z latareczką, potem niewyspane ranki nie dają o sobie zapomnieć :D Czasem ślęczenie przed monitorem i czytanie skanlacji. Oprócz tego gdy czytam mangę sam sobie wszystko wyobrażam, a anime odbiera mi tą zabawę i często przynudza.
żartowałem, kocham japonki < 3
http://img136.imageshack.us/img136/1905/aaaasq1.jpg x3
Także, Japonia może być dumna z mang i twórców :p
pzdr

Odpowiedz w temacie:

Brak uprawnień aby odpowiedzieć.