Witajcie wszyscy.
Chciałbym wam opisać gre, która bardzo mnie wciągneła. Jest to Call of Duty 2(CoD2). Typ gry to FPS(First Person Shooter), (małe wyjaśnienie FPS czyli patrzymy na świat z oczy bohatera w tym przypadku widzimy także broń którą bohater strzela :D). Czas gry to druga wojna światowa chyba od 1941-1945 ale moge sie mylić. Miejsce gry to Rosja, Egipt, Tunezja, chyba jeszcze Niemcy i coś tam jeszcze :P. Czytałem wiele recenzji tej gry. W każdej pisało, że jest super singleplayer(sp) a multiplayer(mp) troche gorszy. Mi się wydaje jednak, że gra ma o wiele więcej fanów w mp niż w sp. Istnieje wiele serverów, wiele róznych modów wymyślają gracze, oraz tworzą nowe mapy bądz zaporzyczają pomysł z innej gry :). Ja sam często gram w tą gre ponieważ według mnie jest super, poza niedociągnięciami typu rozne "farty" i bugi. Polecam gre osobą które lubią gry typu FPS :D.
Według mnie to najlepsza gra w swoim gatunku ( w sensie gra wojenna). Szczególnie zadziwiła mnie grafika kiedy w nią pierwszy raz zagrałem, a dźwięki po prostu miodzio. Taką grę można każdej osobie polecić bez zastanowienia. Nawet jeśli występują jakieś bugi to i tak nie psują jakoś specjalnie gry a szczerze powiedziawszy to w ogóle są niezauważalne.
Jedyna rzeczą jaką można zarzucić CoD2 to, to że jest zbyt jedno liniowa inie mamy zbytniego pola do popisu. Mistic: Jeszcze jedno można tej grze zarzucic i to jest wielki minus. Nie chodzi na moim kompie xD
Genialna gra wojenna, bardzo realistycznie zaprojektowana, w końcu nie jesteś 1 osobowa armią, tylko masz do pomocy i to dużej wielu innych żołnierzy. Ogólnie całą serię CoD można opisać w ten sposób, gdyż po prostu bardzo zaskoczyła ona gracza swoimi nowymi możliwościami. Ach te lądowanie Amerykanów w Normandii, czy odbijanie Stalingradu te misje zawsze zostaną w pamięci..
Minusem jest liniowość (często w grach spotykana), jak i to że jest za krótka..
Przyznam się teraz od czasu do czasu pogrywam sobie w 1 część gry, przez sieć ze znajomymi, gdzie walczymy drużynowo o prymat ;]
CoD2 ma świetny multiplayer, to fakt. Ale jakby nie patrzeć, to CoD4 jest o wiele lepszy, w tę grę warto grać choćby tylko dla MP właśnie. Seria ma też dobry singleplayer, ale jak powiedział endrju jest krótki.
Call of Duty 2 nie ma dodatku, więc nie wiem co za głupoty piszesz...
Zanim napiszesz krótkiego, przemyśl dokładnie czy to co piszesz to prawda, i czemu tak mało chcesz napisać na ten temat...
Całkiem możliwe, że chodziło Ci o CoD 1, lecz bez dodatku i tak ona była świetną grą...